Erudīcijas spēles „Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes!” uzvarētāji

Ziņa publicēta 02.06.2017
Kultūras informācijas sistēmu centrs Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās organizēja aptauju par Gada monētu, aicinot un motivējot bibliotēkas piedalīties šajā kampaņā un erudīcijas spēlē, un izplatot bibliotēkām bankas sagatavoto informāciju par Gada monētu.

Aptauja “Latvijas gada monēta” ir būtiskākais monētu mākslas gada notikums Latvijā, kas ļauj parādīt mākslinieku ieguldījumu šajā īpašajā mākslas žanrā un noskaidrot, kā sabiedrība vērtē paveikto un kādas tēmas, mākslinieciskie risinājumi tai šķiet vispievilcīgākie.

24.05.2017 tika paziņoti uzvarētāji virtuālajā erudīcijas spēlē par monētu mākslu „Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes!”, ko jau tradicionāli publisko bibliotēku lasītājiem piedāvā sabiedrība Tilde un Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC). Spēle noritēja Latvijas Bankas rīkotās aptaujas par skaistāko 2016. gada kolekcijas monētu ietvaros. 

‌Uz aptaujas noslēguma svinīgo pasākumu, kas notiek 25. maijā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, aicināti pārstāvji no septiņām Latvijas bibliotēkām, kuras uzrādīja labākos rezultātus bibliotēku konkurencē, sacenšoties trijās kategorijās – pagastu bibliotēkas, mazpilsētu un novadu bibliotēkas un reģionu galvenās bibliotēkas, un tika vērtētas pēc aktivitātes, popularizējot Gada monētas aptauju vietējā sabiedrībā, rosinot bibliotēku apmeklētājus nobalsot par sev tīkamāko 2016. gada kolekcijas monētu un piedalīties erudīcijas spēlē. Balvas par aktivitāti no Latvijas Bankas un sabiedrības Tilde saņems piecas bibliotēkas:
1)   kategorijā „Pagastu bibliotēkas” – Kursīšu pagasta bibliotēka (vadītājs Mārtiņš Lagzdons) un Liezēres pagasta Mēdzūlas bibliotēka (vadītāja Indra Goba); 

‌2)   kategorijā „Mazpilsētu un novadu bibliotēkas” – Apes bibliotēka (vadītāja Mudīte Kaktiņa) un Riebiņu novada Centrālā bibliotēka (vadītāja Olga Ribinicka);

3)   kategorijā „Reģionu galvenās bibliotēkas” – Preiļu novada Galvenā bibliotēka (vadītāja Ilona Skorodihina).

Ceturtdien, 25. maijā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā ar svinīgu ceremoniju noslēdzās Latvijas Bankas rīkotā sabiedrības aptauja „Latvijas gada monēta 2016”, kurā piedalījās 16581 balsotājs, daudzi no pašvaldību publiskajām bibliotēkām. Tādēļ šajā aptaujā jau tradicionāli arī publisko bibliotēku lietotājiem tiek dota iespēja noteikt savu favorīti, un šajā gadā tā bija Gundegas Muzikantes un Ligitas Franckevičas veidotā monēta „Pasaku monēta II. Eža kažociņš”,  par to  tika nodota 7 601 balss un kurai atzinības rakstu pasniedza Gada monētas aptaujas ikgadējais sadarbības partneris ar bibliotēkām – Kultūras informācijas sistēmu centrs.

                                                                                                                                          

Indra Goba

‌Liezēres pagasta Mēdzūlas bibliotēkas vadītāja 

Array
Array