Lasāmstunda Degumnieku bibliotēkā 2.novembrī

Ziņa publicēta 03.11.2017
Pirmklasnieki šajā mācību gadā bibliotēkā kopā ar bibliotekāri izlasīs 6 Bērnu žūrijas grāmatas. Ar Maijas Laukmanes “Divdesmit pieciem mākoņiem” bērni iepazinās jau Dzejas dienās. Bet lietuviešu rakstnieka Daiņus Šukis notikumus jautrajā lauku sētā iepazinām grāmatā “Ezītis, kurš mīlēja slepeni” 2.novembra rītā. Bibliotekāre šoreiz lasīja priekšā, jo pirmklasniekiem ar lasīšanu vēl ir grūtības. Un, izrādās, arī klausīties nemaz nav viegli, arī tas ir jāmācās. Kopā ar 1.klases audzinātāju šajā mācību gadā centīsimies bērnus pieradināt klausīties un ieklausīties.

Kad grāmata bija izlasīta, sekoja pārrunas par dzirdēto, redzēto, par grāmatas varoņiem un viņu piedzīvojumiem. Atbildes tika novērtētas ar žetoniem.

Bērni saņēma katrs savu Lasītāja pasi, kura visa gada garumā būs jāaizpilda.

Nākošais uzdevums bija – darboties radoši.  No plastilīna vajadzēja izveidot grāmatas varoņus, lauku sētas iemītniekus. Un tapa brīnumskaisti darbiņi! Mazie lasītāji- klausītāji varēja apskatīt arī citas grāmatas par ežiem. Nobeigumā visi varēja pamieloties ar grāmatas varoņu kārumu – banāniem.

Uz tikšanos nākamajā Lasāmstundā!

 

Degumnieku bibliotēkas vadītāja Ināra Kokare 

Array
Array
Array
Array
Array
Array