Izstādes Rodi otrreizēju pielietojumu! atklāšana

Ziņa publicēta 08.11.2019
Laipni aicināti 15.novembrī plkst.1800 Sarkaņu pagasta bibliotēkā projekta “Mācies un rodi otrreizēju pielietojumu!” noslēguma pasākumu un izstādes “Rodi otrreizēju pielietojumu!” atklāšanu.

No 28. septembra līdz 2.novembrim biedrība “Sarkaņu pagasta kultūrmantojums” īstenoja projektu “Mācies un rodi otrreizēju pielietojumu!”. Projekta dalībniekiem Ilzes Pliskas vadībā bija iespēja papildināt esošās un apgūt jaunas prasmes tekstilmozaīkas tehnikās. 

Projekts tika realizēts ar Madonas novada pašvaldības un biedrības finansiālo atbalstu. Piecās nodarbībās dalībnieki guva ieskatu par tekstilmozaīkas dažādajām tehnikām. Praktiskajās nodarbībās tika šūtas galda salvetes, iepirkumu maisiņi, dekoratīvie spilveni, kā arī gatavotas rotas, jostas un citas noderīgas lietas. Nodarbībās gūtās iemaņas strādājot ar tekstilmateriāliem un šujmašīnu noderēs arī turpmāk šujot, lai radītu jaunas unikālas lietas gan sev, gan interjeram.

Darba gaitā tika izmantoti audumu atgriezumi un pielietojuma aktualitāti zaudējušo vīriešu kreklu materiāls. Tā mācāmies ekonomēt ģimenes budžetu, kļūt radošākas, varošākas, kā arī iegūtās zināšanas attīstīt un nodot tālāk. Projekta gaitā izgatavotie darbi tiks eksponēti izstādē “Rodi otrreizēju pielietojumu!” un noslēguma pasākumā prezentēta projekta norise. Laipni lūdzam, varbūt arī jums radīsies kāda jauna ideja, lai radītu ko jaunu, unikālu!

Izstāde būs skatāma līdz 13.12.2019

Ieeja bez maksas.


Informāciju sagatavoja: Sarkaņu bibliotēkas vadītāja I.Bačuka