Ļaudonas pagasta svētku aktivitātes bibliotēkā

Ziņa publicēta 05.08.2020
Š.g. 1.augustā Ļaudonas pagastā noritēja nu jau par tradīciju tapušie pagasta svētki ļaudoniešiem un pagasta viesiem. pasākuma galvenā doma - radīt svētkus pašiem, piedāvājot dažādas aktivitātes dažādām gaumēm gan lieliem, gan maziem, kā arī laipni uzņemt pagasta viesus, iepazīstinot ar mūsu skaisto pagastu un pagasta aktīvajiem ļaudīm.

Neraugoties uz valstī noteiktajiem ierobežojumiem, arī šajā gadā izdevās radīt krāšņus svētkus visas dienas garumā piepildītus ar visdažādākajām aktivitātēm, par ko vislielākais paldies Ļaudonas pagasta kultūras nama vadītājai Signei Prušakevičai.

Šajā īpašajā svētku dienā durvis vēra arī pagasta bibliotēka. Bibliotēkā bija apskatāma izstāde "Sen bij' šis laiks...", kurā bija apskatāmas  Viļņa Strautiņa Ļaudonas pagasta pārvaldei dāvātās afišas. Ikvienam bija iespēja atgriezties pagātnē - unikāla iespēja redzēt afišas - kultūras dzīves liecinieces Ļaudonas pagastā vairāk nekā 100 gadus senā pagātnē. Aplūkojot afišas varēja uzzināt kādi pasākumi tolaik bijuši cieņā, cik maksāja ieejas biļetes un kur tika izlietots skaidras naudas atlikums, kā arī citus interesantus faktus. Afišas interesantas ar to, ka tajās vēl saglabājusies vecā druka, kas mudināja izstādes apmeklētājus iesaistīt interesantās aktivitātēs - izmēģināt un pārbaudīt savas zināšanas vecās drukas lasītprasmē. Apmeklētājiem bija iespēja iepazīt veco alfabētu un savā starpā mēroties alfabēta salikšanas veiklībā.
‌Lielu apmeklētāju atzinību guva arī bibliotēkā apskatāmā Dzintras Viļevičas dekupāžas darbu izstāde.  



Informāciju sagatavoja
‌Ieva Skuške,
‌Ļaudonas pagasta bibliotēkas vadītāja