Līgas Kellijas šokolādes iepakojumu kolekcijas izstāde Kraukļu bibliotēkā

Ziņa publicēta 16.11.2020
No 6.novembra - 31.decembrim Kraukļu bibliotēkas sarīkojumu zālē skatāma bagātīga šokolādes iepakojumu kolekcijas izstāde - 4 albumi, 6 planšetes, 5 foto rāmīši, 38 iepakojumi.

Līgas Kellijas dzimtā puse ir Cesvaines novada Kraukļi.

Skolas gaitas Līga uzsāk Kraukļu 8- gadīgajā skolā, kur  mācās līdz 5.klasei, bet, aktīvi nodarbojoties ar sportu, pāriet uz Cesvaines vidusskolu, kur treniņus vada sporta skolotājs Zigmārs Gulbis.

Tagad Līga ar ģimeni dzīvo Madonas novada Praulienā, kur ir aptiekas “Saules lāse” vadītāja, kā arī strādā zemnieku saimniecībā “Liekumi”.

Šokolādes iepakojumu krāšana sākās jau 70. gados, kad gandrīz katram bērnam bija sava kolekcija – konfekšu papīriņi, sērkociņu etiķetes, markas, aploksnes, apsveikumu kartiņas.

Līgas kolekcijā vairāk iepakojumu ir no fabrikas “LAIMA” ražojumiem, savukārt  albumos ir citu valstu šokolādes iepakojumi- PERGALE, SCHOGETTEN, KALEV, FAZER.

Interesantākais ir tas, ka Līgai negaršo šokolāde, bet, zinot, ka viņa kolekcionē iepakojumus, draugi, radi, paziņas bieži  tos dāvina, lai būtu kolekcijai, bet ne vienmēr iepakojumi ir ar saturu.

Informāciju sagatavoja
Larisa Maligina,
Kraukļu bibliotēkas vadītāja