Izstāde “Pilsētā izredzētā, kur dzintars nāk krastā” Sarkaņu bibliotēkā

Ziņa publicēta 29.04.2021
No 5. maija līdz 22. jūnijam izstādē “Pilsētā izredzētā, kur dzintars nāk krastā” skatāmas TLMS “Zītars” darinātās rotas un novadnieka Agra Sāra gleznas no cikla „Kādas Dzintara tautas hronika". Abu kolekciju vienojošā tēma dzintars.

2019.gadā studija ,,ZĪTARS” atzīmēja savu 50 gadu jubileju ar skaistu izstādi Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā. Studijas moto: “Celsim godā Baltijas jūras dzintaru, kurš ir mūsu dārgakmens un lepnums!”.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas lietišķās mākslas studijā “ZĪTARS” šobrīd darbojas apmēram 20 dažāda vecuma dalībnieki – tautas daiļamata meistari Austras Ziemeles vadībā. Kolektīvs regulāri piedalās izstādēs Latvijas pilsētās. Studijas “ZĪTARS” meistari ir reprezentējušies arī ārzemēs – Anglijā, Austrālijā, Bulgārijā, Zviedrijā, Vācijā, Polijā, Ungārijā, Kiprā, Krievijā, Japānā, Korejā un Portugālē.

Mākslinieks Agris Sārs glezno jau vairāk kā 30 gadus, galvenokārt strādā eļļas tehnikā. Dominējošā gleznu tēma ir dabas ainavas. A.Sārs vada Tautas tēlotājmākslas studiju "Madona" un Kusas pamatskolu. 

Informāciju iesūtīja
Irina Bačuka
Sarkaņu bibliotēkas vadītāja
T: 26210523