Gadalaiku tekstilgleznas Liezēres pagasta bibliotēkā

Ziņa publicēta 10.05.2021
2021.gada sākumā Liezēres kultūras nama vadītāja aicināja visus pagasta rokdarbniekus īstenot nelielu projektu “Gadalaiku tekstilgleznas Liezērei.” Tekstilgleznas veido jebkurā tekstildarbu tehnikā darināti 10x10cm lieli kvadrātiņi. Katrai no 4 gleznām vajag 108 kvadrātiņus. Šobrīd tapuši 2 darbi. Tā kā pandēmija ir aizvērusi apmeklētājiem kultūras nama durvis, tad bibliotēka laipni palīdz – izrādot apmeklētājiem šos interesantos un neparasti skaistos darbus. Aprīlī priecājāmies par ZIEMU, maijā – par PAVASARI.

Daudzas no rokdarbniecēm darina vairākus kvadrātiņus. Tehnikas tiek izmantotas visdažādākās. Nereti čaklās darbones vēršas bibliotēkā, lai sameklētu kādu vēl neredzētu un nedarītu veidu kvadrātu izgatavošanai. Tamborēti, adīti, izšūti, šūti un filcēti, izveidoti no jau kādreiz izgatavotiem darbiem. Tiek izmantoti arī skaisti audumi, kuri atbilst tekstilgleznas tematikai.

Kvadrātiņus savācam bibliotēkā, un tad pie darba ķeras “galvenais arhitekts” – Ligita Pieta, kura uzņēmusies kopā sašūšanas un noformēšanas darbu. Tas tiešām ir smags darbs, jo ne jau tik precīzi izdodas katru daļiņu izgatavot. Kopējam izskatam arī jāpievērš liela vērība. Dienas 3-4 paiet, visu saliekot un sašujot kopā.

Ļoti ceram, ka izdosies iecere – 2021.gada 18.novembrī jābūt gatavām visām gadalaiku tekstilgleznām. Gribam, lai tās priecē liezēriešus un arī ciemiņus Valsts svētkos.

Informāciju sagatavoja
Dace Madalāne,
Liezēres pagasta bibliotēkas vadītāja