Mārcienā izstāde - Ilonas Apines izšūtās grāmatas un Vitas Ivanovas tamborētās rotaļlietas

Ziņa publicēta 28.11.2022
Laipni aicināti aplūkot izšūto grāmatu un tamborēto rotaļlietu izstādi Mārcienas bibliotēkā! Bibliotēkas mazie apmeklētāji jau paspējuši rotaļlietas uzzīmēt.


Ilona Apine ir strādājoša vecmāmiņa, brīvajā laikā šuj attīstošās grāmatiņas bērniem. Grāmatas ir ar auduma lapām, filca aplikācijām un dažādiem uzdevumiem, kas rosina domāt, uzzināt, darboties. Un arī nomierina.

Ilona stāsta: "Sākums bija tāds, ka vēlējos uzdāvināt mazdēliņam ko īpašu, ko nevar nopirkt lielveikalā. Šujmašīnas nebija un taisnu vīli nošūt šķita sarežģīta māksla. Bet bija vēlme, mērķis, adata, diegs un kaut kādi materiāli. Tagad varu teikt, ka, kamēr vien diegu adatā varēšu ievērt, ceru, ka šis grāmatu trakums nepāries".

Vita Ivanova ir strādājoša māmiņa, kas brīvajā laikā tamborē rotaļlietas. Sarežģītākie darbiņi ir veidoti uz metāla karkasiem. Tamborējumi top, izmantojot internetā atrodamos paraugus un shēmas. Jautāta, kas pamudinājis pievērsties šim hobijam, Vita atbild: "Lai pavadītu brīvo laiku. Un, jo sarežģītāks darbiņš, jo labāk. Vienkārši tamborēt – tas ir garlaicīgi".

Informāciju sagatavoja
Egita Kalniņa,

Mārcienas pagasta bibliotēkas vadītāja