Droša interneta diena

Ziņa publicēta 04.02.2011
 Šī gada 8. februārī vairāk nekā 60 valstis visā pasaulē apvienosies, lai astoto gadu pēc kārtas atzīmētu Vispasaules Drošāka interneta dienu. Šogad kampaņas Internets - tā nav spēle, tā ir TAVA dzīve! mērķis ir vērst sabiedrības, īpaši bērnu un jauniešu, uzmanību uz virtuālās dzīves nozīmi, uz to, kā aktivitātes virtuālajā vidē ietekmē personas reālo dzīvi.

Šīgada tēma- „Internets – tā nav spēle. Tā ir TAVA dzīve!”. Latvijas drošāka interneta centra pētījuma dati liecina, ka vairāk nekā 80% bērnu un jauniešu izmanto internetu katru dienu, vidēji 2-3 stundas dienā, savukārt Eiropas pētījumos atklāts, ka bērni mūsdienās guļ par 2-3 stundām mazāk nekā tas bija 10 gadus atpakaļ..Lai īpaši uzsvērtu ikviena digitālās pasaules iedzīvotāja atbildību, kā arī interneta sniegtās iespējas, otrdien, 8. februārī notiks virkne pasākumu, kurās aicinām piedalīties arī Jūs:

8. februārī no plkst. 12.30 līdz 14.00 aicinām visus interesentus pulcēties Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā, lai kopīgi piedalītos virtuālajā diskusijā „Internets zem lupas...”, lai novērtētu, ko internets mums ir devis – gan pozitīvā, gan negatīvā nozīmē. Diskusijā „Internets zem lupas...” jaunieši un dažādu jomu pārstāvji, tai skaitā sabiedrībā populāri cilvēki, Radio101 DJ Toms Grēviņš, TV raidījumu vadītāja Anna Rozīte, mūziķi Andris Kivičs un Kaspars Zlidnis, diskutēs un iepazīstinās ar personīgo pieredzi interneta lietošanā. Sarunas laikā paustās interneta pozitīvās un negatīvās iezīmes tiks attēlotas virtuālajos svaros. Diskusijas tiešraide būs skatāma portālā www.apollo.lv.

Otro gadu aktivitātēs par interneta drošību piedalās Madonas novada bibliotēka. Šīgada aktivitātes par interneta iespējām un riskiem, plānojam kā savstarpēju mijiedarbību starp skolēniem un bibliotekāriem. Pasākums iecerēts kā improvizācijas teātris, kur galvenā varone lapsa Rudaste, iepriekš ar Trešā Tēva Dēla palīdzību apguvusi datorprasmes, globālajā tīmeklī sameklējusi darbu un aizceļojusi, sūta e-pastu saviem draugiem- meža zvēriem, kuri ar internetu ir uz „jūs”.

 Lapsa atgriežas dzimtajā mežā un sākas aktivitātes:

 10.02.2011- Internets-palīgs mācību procesam

 17.02.2011- Rakstīšanas sacensības 4.-5. klašu skolēniem

 24.02.2011- konkurss „Vai pazīsti datoru?”

 03.03.2011- kopīgi ar pasākuma apmeklētājiem veidosim blogu (cerams, ka izdosies)

Tuvāka informācija un kolektīvu apmeklējumu pieteikšana pa t. 64821926 bibliotēkas darba laikā.


Informāciju sagatavoja:
Līga Fiļipova
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja