Konkurss jaunajiem lasītājiem "NINDZJA TIMIJS MŪSU VIDŪ"

Ziņa publicēta 06.10.2016
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs un Apgāds Zvaigzne ABC sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā aicina bibliotēkas un skolas visā Latvijā piedalīties konkursā. 2016. gada 15. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā viesosies zviedru rakstnieks HENRIKS TAMMS (Henrik Tamm), bērnu grāmatu “Nindzja Timijs un nozagtie smiekli” un “Nindzja Timijs un ceļojums uz Sansoriju” autors, kurš ir arī koncepta dizainers Holivudā un atveidojis lielisko Šreka un Nārnijas pasauli, kā arī daudzas citas animācijas filmas.

Zēnus un meitenes konkursa radošajam darbam iedvesmos nindzju komanda: Timijs – neparasti izveicīgs un izlēmīgs kaķis, Simons – stilīgs ūdeļpuika, brāļi Jaspers un Kaspers – sivēni ar izcilām matemātiķu spējām, un burvīgā pilote kaķenīte Floresa, attapīga un daiļa būtne, kura pati uzbūvējusi lidmašīnu. Timijs un Simons ir izgudrotāji. Kā jau īstā piedzīvojumu stāstā nindzjām ir līdzvērtīgi pretinieki. Pilsētā tiek nolaupīti bērni, kas pēc laiciņa gan atkal atrodas, bet... vairs nespēj smieties. Lai stātos pretī negantām bandām, kas sēj bailes pilsētā un dara pāri vājākajiem, Timijs kopā ar biedriem kļūst par labajiem nindzjām un īstiem varoņiem. Lielākais ienaidnieks ir Zilais Trusis, būtne, pēc kuras pavēles tiek nolaupīti mazuļu smiekli...

Konkursa uzdevums:
Aicināt skolēnus individuāli vai pārī kļūt par autoriem radošam darbam:
  • neliels 1 – 2 minūšu garš filmas sižets – interesantākā epizode, dialogs no abām grāmatām parnindzju Timiju vai iespējamais stāsta turpinājums;
  • neparasta izgudrojuma – mašīnas un tās pielietojuma instrukcijas krāsains zīmējums.
Konkursa balvas:
Iespēja piedalīties Henrika Tamma pasākumā Rīgā 2016. gada 15. novembrī, saņemt dāvanā grāmatas, parādīt savas spējas un saņemt galveno balvu – jūras ceļojumu 4 personām maršrutā Rīga-Stokholma-Rīga no Tallink.

Konkursa norise:
Konkurss norisinās 2 līmeņos:
1. vietējais konkurss;
2. fināls.

Rekomendējamais dalībnieku vecums: 8 – 14 gadi.
1. līmenī notiek konkursi vietējās bibliotēkās un skolās, kuras piedalās programmā “Bērnu un jauniešu žūrija”.
1. līmeņa konkursi jāsarīko līdz 2016. gada 5. novembrim, to vērtē bibliotekāri un skolotāji, nosakot, kuri no filmu vai zīmējumu autoriem piedalīsies finālā un Henrika Tamma pasākumā. Paredzēts, ka no katras skolas vai bibliotēkas pasākumā varēs piedalīties viena konkursa darba autors vai autori.

Reģistrēt vietējos laureātus pasākumam varēs no oktobra vidus līdz 9. novembrim
http://ej.uz/NindzjaTamms

Vērtēšanas kritēriji:
  1. satura atbilstība dotajam uzdevumam;
  2. oriģināla, asprātīga ideja;
  3. filmas vai zīmējuma kvalitāte.
Fināls:
Profesionāla multimediju žūrijas komisija izraudzīsies uzvarētājus, nosakot galvenās balvas un veicināšanas balvu laureātus. Uzvarētāji tiks paziņoti 15. novembrī tikšanās laikā ar Henriku Tammu, kad būs iespēja dzirdēt rakstnieka stāstījumu par savām grāmatām un darbu Holivudā, saņemt atbildes uz jautājumiem, tikt pie autogrāfa vai foto kopā ar rakstnieku.

Tehniska informācija:
Uzfilmētos materiālus, ieskenētos zīmējumus vai datorgrafikas failus sūtiet uz e-pasta adresi:
bernuzurija@gmail.com (ar norādi: jūsu skolas/bibliotēkas īss nosaukums_Timija konkurss), ja
informācijas apjoms ir liels, izmantojiet www.failiem.lv, ja video publicējat www.youtube.com, tad atsūtiet adresi.

Konkursu un tikšanos ar rakstnieku organizē: