Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa

Ziņa publicēta 11.11.2016
Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā - Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību Norden Latvijā. Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 20. reizi, Latvijā - 19. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.

 Gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata. Šogad Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas tēma ir Nākotne Ziemeļos un tā  notiek no 14. - 20. novembrim. Madonas reģionā savu dalību Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļā pieteikušas 8 pašvaldību bibliotēkas: Aronas pagasta Kusas, Barkavas, Dzelzavas 1., Ērgļu, Lazdonas, Varakļānu novada Stirnienes, Madonas novada un 2 skolu bibliotēkas: Madonas pilsētas 1.vsk. un Liezēres pamatskolas.

  Pašiem mazākajiem lasītājiem būs iespēja iepazīties ar norvēģu rakstnieka Stīana Hola izteiksmīgo grāmatu Gārmana vasara, savukārt pusaudžiem - Deboras Hansenas Kleistas Naftas pasaku. Pieaugušajiem piedāvājam iepazīt fragmentus no  Emmi Iterantas grāmatas Ūdens atmiņa (drīzumā šī grāmata iznāks latviešu valodā).

  Tā noteikti  būs nedēļa, kura sola daudz interesantu brīžu lasot Ziemeļvalstu autoru darbus, runājot par Ziemeļvalstu stāstīšanas tradīcijām un literatūru. Gaidīsim Jūs Madonas novada bibliotēkā. Klašu apmeklējumus lūdzu pieteikt pa t. 64821926.

Līga Fiļipova, MNB bērnu literatūras nodaļas vadītāja