Tikšanās ar Dāvidu Vikmani

Ziņa publicēta 02.09.2020
Rudens pamazām iekrāso koku lapas, dārzos smaržīgās vasaras puķes nomainījušas daudzveidīgās asteres un karaliskās gladiolas. Bet, kas notiek purvā? Kas tur aug, kas dzīvo akačos?

 To gribēja noskaidrot arī deviņgadīgās dvīņumāsas Bīne un Tīne grāmatā «Roņpils. Purva stāsts ».  Aizraujošie, labsirdīgas fantāzijas pilnie piedzīvojumi ne tikai izklaidēs, bet liks arī  aizdomāties par to, kā cilvēka darbības ietekmē dabas procesus. Šī grāmata ir Dāvida Vikmaņa debija latviešu bērnu literatūrā. Krāšņās ilustrācijas veidojusi māksliniece Marina Heniņa.

 Dāvids Vikmanis ikdienā strādā par informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmu administratoru. Latvijas purvi autoram ir iemīļota pastaigu vieta, un viņš tos krustu šķērsu izstaigājis dažādos gadalaikos. Neviens labāk par viņu nezina, cik apdomīgam un piesardzīgam jābūt purvā.

 Aicinām ikvienu interesentu atnākt uz Madonas novada bibliotēku 19.septembrī plkst.11:00  un iepazīties ar jauno autoru Dāvidu Vikmani.

Tikšanās notiek VKKF atbalstītā projektā“ Kāpj no plaukta grāmata…’: tikšanās ar bērnu grāmatu autoriem  Madonas novadā”.

Arī šajā sezonā turpināsim tradīciju reizi mēnesī organizēt īpašas ģimeņu sestdienas, lai radoši darbotos, dalītos  pieredzē, prasmēs un atziņās, iegūstot jaunus draugus un saņemot pozitīvas emocijas visiem kopā  saturīgi pavadot brīvo laiku.

Informāciju sagatavoja Līga Fiļipova, MNB BLN vadītāja, 64821926