Ejam Pasaulē!

Ziņa publicēta 01.04.2022
2. aprīlī – izcilā dāņu pasaku meistara H. K. Andersena dzimšanas dienā, atzīmējam Starptautisko bērnu grāmatu dienu. Latviešu bērnu literatūrai ir ar ko lepoties- mūsu autoru grāmatas tulkotas igauņu, lietuviešu, horvātu, somu, itāļu, armēņu, angļu, krievu, poļu, vācu,japāņu, korejiešu un citās valodās, tikušas izvirzītas un saņēmušas starptautiskas balvas. Šogad izdevniecība “liels un mazs" Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū saņēmusi balvu kā gada labākā bērnu grāmatu izdevniecība Eiropā.

    "Grāmatā mazais ir liels vienmēr, uzreiz, nevis tikai tad, kad pieaudzis. Grāmata ir noslēpums, kurā atrodas arī tas, ko tajā nemeklē vai vēl neprot atrast. Tas, ko lasītājs konkrētā vecumā ar prātu nesaprot, paliek apziņā kā nospiedums un turpina darboties, arī līdz galam nesaprasts. Bērnu grāmata – tā ir cieņa pret mazā lielumu. Tā ir pasaules radīšana katrreiz no jauna, šī rotaļīgi skaitā nopietnība, bez kuras viss, arī bērnu literatūra, ir tikai tukša rosīšanās."- Inese Zandere.

 No 01.04.- 28.04. aicinām apmeklēt  Bērnu literatūras nodaļu un iepazīties ar  grāmatu izstādi “Ejam pasaulē!”- tulkotā latviešu bērnu literatūra. Kolektīvus apmeklējumus pieteikt pa t. 64821926

Līga Fiļipova, MNB BLN vadītāja