Skaļās lasīšanas fināls jau klāt!

Ziņa publicēta 22.09.2022
Kopš 2017. gada Skaļās lasīšanas sacensības rīko LNB kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, bibliotēkām un skolām visā Latvijā, aicinot bērnus iesaistīties aizraujošā programmā, jo lasīšanai nekad nav šķēršļu, ko apliecina reģionālie čempioni savās vizītkartēs.

Sacensības notiek vairākos posmos - vispirms klasē, tad skolā vai bibliotēkā, reģionā un noslēgumā valsts finālā.

Jau šo sestdien, 24. septembrī, no plkst. 12.00 – 16.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē norisināsies Skaļās lasīšanas sacensību fināls. Rīgā ieradīsies 30 reģionālie lasīšanas čempioni no visas Latvijas. Sacensību norisi būs iespējams vērot video tiešraidē LNB Facebook lapā https://www.facebook.com/lnb.lv Ieraksts būs pieejams arī pēc pasākuma norises. Turpat ir publicētas čempionu vizītkartes, ko var iepazīt arī https://www.facebook.com/IBBYLV - Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes Facebook lapā.

Šogad reģionālos lasīšanas čempionus klātienē atbalstīs līdzjutēji - klases biedri. Vairāk nekā četri tūkstoši 5. klašu un 6.klašu skolēni ir bijuši entuziasma pilni un vēlējušies iemācīties lasīt tā, lai tas būtu aizraujoši pašiem un citiem būtu interesanti klausīties. Labākos no labākajiem sastapsim Nacionālajā finālā.

Madonas reģionu šogad pārstāvēs Dāvis Dūda no Varakļānu vidusskolas (skolotāja Ingrīda Melne). Turēsim īkšķus!

Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību norisi kā valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome. Visiem finālistiem dāsnu dāvanu karšu skaitu nodrošina Apgāds Zvaigzne ABC un SIA “Jānis Roze”. Sacensības organizē skolotāji, bibliotekāri – reģionālo sacensību kuratori, atbalsta bērnu vecāki un pašvaldības.


Informāciju sagatavoja:
Līga Fiļipova,
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja