Noskaidrots Madonas reģiona "Skaļās lasīšanas sacensības 2024" čempions

Ziņa publicēta 09.05.2024
Šodien, 9.maijā Madonas novada bibliotēkā notika Skaļās lasīšanas sacensības Madonas reģiona fināls.

Tajā piedalījās 7 dalībnieki no 4 skolām - Madonas Pilsētas vidusskolas, Barkavas pamatskolas, Degumnieku pamatskolas un Varakļānu vidusskolas. Šo pasākumu rīko Latvijas Nacionālā bibliotēka kopā ar citām bibliotēkām un skolām, lai sekmētu interesi par lasīšanu un grāmatām, kā arī saliedētu bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm.

Katram dalībniekam dotas 3 minūtes, lai iepazīstinātu ar sevi un lasāmo grāmatu, kā arī tekoši un saprotami nolasītu izvēlēto fragmentu. 
Žūrija atzina, ka pirmo trīs vietu ieguvēju punktu skaits bijis ļoti līdzīgs, tomēr spraigajā lasīšanas cīņā čempiona titulu ieguva Madonas Pilsētas vidusskolas skolniece Tabita Kušnere, 2.vieta - Leldei Kokarei no Varakļānu vidusskolas, 3.vieta - Dāvidam Pērkonam no Degumnieku pamatskolas. Čempiona titula ieguvējai septembrī jāpiedalās Vidzemes reģiona finālā Ogrē, lai cīnītos par iespēju apmeklēt lielo finālu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Vēlam veiksmi un raitu lasīšanu!

Sakām lielu paldies dalībniekiem par drosmi un centību, skolotājiem - par ieinteresētību un pacietību, vecākiem - par atbalstu.