Aktivitātes maijā

Ziņa publicēta 02.05.2011
5.maijā plkst. 17:00 laipni aicinām uz Madonas novada bibliotēkas Uzziņu lasītavu, lai piedalītos trešajā – noslēguma - sarunu vakarā par Raiņa un Veidenbauma ielām!

Tā kā 2011.gads ir Madonas 85. jubilejas gads, Madonas novada bibliotēka rīko jau 3. pasākumu no cikla „Tepat ir viss”, aicinot izstaigāt atmiņu ceļus pa tām pilsētas ielām, kurām doti autoru vārdi. Mūsu pilsētā tādas ir septiņas: Alunāna, Ausekļa, Blaumaņa, Poruka, Pumpura, Raiņa un Veidenbauma ielas. Iecere ir vairāk uzzināt par to vēsturi, vārda došanu, ēkām, cilvēkiem, uzņēmumiem, pārvērtībām gadu garumā.  
Atcerēsimies, kā bija, padomāsim, kā ir, pasapņosim, kā varētu būt!
Pārskatīsim līdzpaņemtas senas un nupat Tavā ielā, mājas pagalmā, iestādē vai uzņēmumā tapušas fotogrāfijas!
*Pasākuma laikā tiks apbalvoti arī Madonas novada bibliotēkas organizēto konkursu interesantāko, oriģinālāko un kvalitatīvāko darbu autori.

Madonas novada bibliotēkā Eiropas dienai veltīts seminārs „Bibliotēka un robežas” notiks 11. maijā plkst.10:00. Semināra programmu skatīt ŠEIT.
9. maijs jeb Eiropas diena ir kļuvusi par vienu no Eiropas simboliem, kas līdz ar ES karogu, himnu, moto un vienoto eiro valūtu simbolizē ES kā vienotu politisku organizāciju. Ik gadu 9. maijā norisinās ar ES tematiku saistīti pasākumi, kuros nevalstiskās organizācijas, valsts pārvaldes  iestādes, ES institūcijas un ES valstu vēstniecības informē sabiedrību par ES aktualitātēm, prezentē dažādas kultūras, tradīcijas, iespējas un dažādību.

14.maijā, Muzeju nakts sarīkojuma „Es ar savu nāburdziņu...” ietvaros, naktī atvērta būs arī Madonas novada bibliotēka un piedāvās savu aktivitāšu programmu. Nakts aktivitātes iespējams apskatīt ŠEIT.

Konferenču zālē:

No 20.aprīļa līdz 14.maijam apskatāma Jana Artisa-Bertrāna fotogrāfiju izstāde „Ilgstoša attīstība, kāpēc?”, kas Madonas novada bibliotēkā eksponēta pateicoties Francijas kultūras centram.
No 14.maija apskatāma izstāde „Foto ar Smenu” : Voldemāra Jarga fotogrāfiju izstāde.

Abonementā:

Izstāde: „Elzai Rudenājai 100”
Izstāde: „Vizmai Belševicai 80”
Izstāde: „Dārzs priekam un atpūtai”

Uzziņu lasītavā:

Izstāde: „15.maijs – Starptautiskā ģimenes diena”;

Bērnu literatūras nodaļā:

* Grāmatu izstāde „Gaidām vasaru un brīvdienas”
* Grāmatu izstāde „Tu mīļā, mīļā māmiņa”

Eiropas Savienības informācijas lasītavā (ESIP, EDIC filiālē):

* Izstāde „9.maijs - Eiropas diena”.