Noslēdzies konkurss "Šķirot ir stilīgi!"

Ziņa publicēta 03.02.2012
Noslēdzies izlietoto bateriju vākšanas konkurss „Šķirot ir stilīgi!”, kurā iesaistījās 10 Madonas, Cesvaines, Ērgļu un Varakļānu novadu bibliotēkas.

Izlietoto bateriju vākšanas konkurss „Šķirot ir stilīgi!” notika „Sabiedrības informēšanas projekta par Eiropas Savienības jautājumiem „Seko EKO”” ietvaros. Ar šo konkursu noslēgusies projekta realizācija.

Nedēļas laikā bibliotēkā savākti 101,595 kg jeb 4252 izlietotās baterijas. Vislabākos rezultātus uzrādījušas:

-         Cesvaines bibliotēka (54 kg),
-         Praulienas bibliotēka (15,099 kg) un
-         Liezēres pagasta Mēdzūlas bibliotēka (14,070 kg).

Savukārt aktīvākie bateriju iesniedzēji bijuši:

-         Laima Kovaļa (264 baterijas jeb 6,345 kg)
-         Roberts Driķis (255 baterijas jeb 6,120 kg);
-         Elēna Zeltiņa (130 baterijas jeb 3,560 kg).

Konkursa rezultātu kopvērtējums pieejams ŠEIT.

Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 8.februārī semināra Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu bibliotēku darbiniekiem laikā. Aktīvākie bateriju iesniedzēji no 9.februāra pēc iepriekšējas vienošanās balvas varēs saņemt sev tuvākajā bibliotēkā.

 

Balvas konkursa uzvarētājiem finansē Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, kas no 2010.gada 1.janvāra koordinē Eiropas Savienības informācijas punktu darbību 32 Latvijas pilsētās.

Kā jau iepriekš informējām, 17 Madonas, Cesvaines, Ērgļu un Varakļānu novadu bibliotēkās bez maksas izvietotas EKO pakas izlietotajām baterijām, par ko jāpasakās a/s „BAO”. Savukārt pilnās bateriju kastes uz nodošanas punktu bez maksas nogādās DPD kurjeri.

Īpaša atvainošanās DPD kurjeriem par neprecizitāti 25.01.2012. laikrakstā „Stars” Nr.11.

EKO pakas izlietotajām baterijām bibliotēkās paliks vismaz uz gadu, dodot iespēju ikvienam nodot izlietotās baterijas sev tuvākajā bibliotēkā, to saraksts un kontaktinformācija pieejama ŠEIT.

Izlietoto bateriju vākšanas konkursu „Šķirot ir stilīgi!” organizēja arī Eiropas Savienības informācijas punkts Limbažos ESIP. Limbažu, Alojas un Salacgrīvas novadu bibliotēkās kopumā savāktas 3826 izlietotās baterijas jeb aptuveni 91,824 kg bateriju.

Līdz ar to, nedēļas laikā Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Varakļānu, Limbažu, Alojas un Salacgrīvas novadu bibliotēkās kopumā savāktas 8078 izlietotās baterijas, jeb, izsakot svara mērvienībās, 193,419 kg izlietoto bateriju – sasniegts lielisks rezultāts.

Paldies ikvienai iesaistītajai personai par aktivitāti un palīdzību, jo tikai kopīgiem spēkiem iespējams panākt rezultātus piesārņojuma mazināšanā!


Daiga Lapiņa,
Madonas novada bibliotēka;
Madonas ESIP koordinatore