"Kalendārs bibliotekām" 2011.gada 1.ceturksnis

    Ziņa publicēta 16.12.2010
    LNB Bibliotēku attīstības institūta Bibliotēku pētniecības un informācijas nodaļa sagatavojusi uzziņu izdevuma ”Kalendārs bibliotēkām” 2011.gada I ceturkšņa (janvāris, februāris, marts) numuru.

    Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības institūta izdevumā “Kalendārs bibliotēkām” apkopota informācija par atsevišķām personām un notikumiem 2011.gada I ceturksnī. Dažām izdevumā iekļautajām personām un ievērojamiem notikumiem veidoti bibliogrāfiskie saraksti.

    “Kalendārs bibliotēkām” iznāk četras reizes gadā, reizi ceturksnī. Izdevums palīdz bibliotekāriem uzziņu un informācijas sniegšanā, kā arī citos bibliotekārā darba procesos.

    Bibliogrāfisko sarakstu sastādīšanā izmantots valsts nozīmes bibliotēku kopkatalogs, monogrāfiju un turpinājumizdevumu datubāze un nacionālās bibliogrāfijas analītikas datubāze. Literatūras atlasē par kādu personu vai notikumu uzrādītas pēdējos desmit gados izdotās grāmatas, kā arī laikrakstu un žurnālu raksti, kas publicēti, sākot ar 2008.gadu.

    Atsevišķos gadījumos bibliogrāfiskajos sarakstos iekļauta arī pirms 2008.gada iznākusī literatūra.

    Izdevumā “Kalendārs bibliotēkām” bibliogrāfiskais apraksts veidots atbilstoši ISBD standartiem un “Bibliogrāfiska apraksta standartu (BA : ISBD) piemērošanas noteikumiem analītiskajā aprakstā” (Rīga, 2000).

    Informācijai pievienotas norādes uz pēdējos desmit gados izdotajiem “Kalendārs bibliotēkām” (agrāk — “Svarīgākie notikumi, jubilejas un atceres dienas”) numuriem.

    Informāciju skatīt:  http://www.lnb.lv/lv/bibliotekariem/Izdevumi/pielikumi/kalendars-bibliotekam/2011_I%20%20doc.pdf

    Plašāka informācija par kalendāru: http://www.lnb.lv/lv/bibliotekariem/Izdevumi/kalendars-bibliotekam

     

    Inese Kazāka
    ‍LNB BAI Pētniecības un informācijas nod. galvenā bibliotekāre
    ‍inese.kazaka@lnb.lv

    ‍tel. 67312776
    ‍www.lnb.lv
    ‍www.biblioteka.lv