E-paraksta ieviešana

    Ziņa publicēta 03.01.2011
    Valsts aģentūru „Kultūras informācijas sistēmas” aizvadītā gada nogalē uzrunāja Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) (www.lvrtc.lv)aicinot uz sadarbību Latvijas publiskās bibliotēkas e-paraksta ieviešanā. 

    Kā zināms, 2007./2008.gadā e-paraksta ieviešana bija neveiksmīga, tāpēc šī funkcija no Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta un Latvijas Pasta tika nodota LVRTC.

    ‍„Jaunā” e-paraksta izstrādātāji aicina pieteikties publisko bibliotēku bibliotekārus, kas strādā lietotāju apkalpošanā, e-paraksta pilottestēšanai.

    Tiek aicināti gan reģionu galveno, gan pilsētu un pagastu, gan 1-cilvēka bibliotēku bibliotekāri, no katras 1 cilvēks e-paraksta pilottestēšanai.

    Pilottestēšanā tiks iesaistīti 50 bibliotekāri no 50 dažādām bibliotēkām. Ja līdz pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām būs pieteikušies vairāk kā 50, pilottestēšanā piedalīsies pirmie 50.

    Janvāra otrajā nedēļā tiks organizētas e-paraksta pilottestēšanas dalībnieku apmācības. Iespējams, ka tās notiks ne tikai Rīgā, bet arī reģionos. Šajās apmācībās bibliotekāri saņems detalizētu informāciju par e-parakstu un tā pilottestēšanas darbībām. Manā rīcībā ir informācija, ka LVRTC bibliotekāriem nodrošinās finansiālu atlīdzību par veiktajām darbībām e-paraksta pilottestēšanas procesā.

    Bibliotekāru pieteikumus lūdzu sūtīt uz e-pastu inga.niedra@kis.gov.lv līdz šī gada 4.janvārim norādot vārdu, uzvārdu, telefonu (darba un mobilo), e-pastu, bibliotēkas nosaukumu un adresi.

     


    ‍Inga Niedra
    ‍apmācību koordinatore
    ‍tālr.: +371 67844895, fakss: +371 67843084
    ‍valsts aģentūra "Kultūras informācijas sistēmas"
    ‍Tērbatas iela 53-2, Rīga, LV-1011
    www.kis.gov.lv, www.3td.lv