Latvijas bibliotekāri Amerikā: vērojumi un atziņas

    Ziņa publicēta 13.01.2011
    Aicinām iepazīt mūsdienu ASV bibliotēku situāciju, jaunievedumus un krīzes risinājumus diskusijkluba "Gūtenberga galaktika" sanāksmē 2011.gada 19.janvārī! 

    No 2010.gada 10.septembra līdz 10.oktobrim 12 Latvijas bibliotekāri mācījās starptautiskā bibliotekāru izglītības institūcijā ASV — Mortensonu Centrā (Ilinoisas Universitāte Urbanā-Šampeinā), apmeklēja Čikāgas, kā arī vairāku Ilinoisas pavalsts mazpilsētu publiskās bibliotēkas, viesojās amišu (Amish) kopienā. Mācības finansēja Bila & Melindas Geitsu fonds (BMGF).

    Mortensonu Centrā, bibliotēkās un sadzīvē iegūtajās atziņās dalīsies Kursīšu pagasta (Saldus novads) bibliotēkas – informācijas centra vadītājs Mārtiņš Lagzdons. 2009.gadā viņš absolvēja maģistra studiju programmu "Bibliotēkzinātne un informācija" Latvijas Universitātē, ir specializējies bibliotēku mārketingā. M.Lagzdons sniegs rosinošas rekomendācijas bibliotēkas tēla un pakalpojumu pilnveidei, salīdzinās akcentus Latvijas un ASV bibliotekāru izglītībā. Amerikas mazpilsētu publisko bibliotēku ikdienā ieskatīsies Ogres Centrālās bibliotēkas galvenā bibliogrāfe, pieaugušo lasītavas vadītāja Gaļina Sabļina. Viņa arī var lepoties ar akadēmisku izglītību un ievērojamu darba stāžu bibliotēku nozarē. Stāstījumu papildinās Latvijas bibliotekāru grupas vadītājas, aģentūras “Kultūras informācijas sistēmas” BMGF projekta koordinatores Inga Niedra un Līga Māsēna.

    Uz tikšanos plkst. 15.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Baltajā zālē Tērbatas ielā 75, trešajā stāvā!

    Detalizēta informācija — ŠEIT.


    Jana Dreimane

    Latvijas Nacionālās bibliotēkas
    Bibliotēku attīstības institūta
    Bibliotēku pētniecības un informācijas nodaļas vadītāja

    Žurnāla "Bibliotēku Pasaule" redaktore

    Tālr.: 67312776

    E-pasts: Jana.Dreimane@lnb.lv

    http://www.lnb.lv/lv/bibliotekariem/Izdevumi/biblioteku-pasaule