Lursoft laikrakstu bibliotēka

    Ziņa publicēta 21.01.2011
    Par SIA Lursoft datu bāzes ”Laikrakstu bibliotēka” bezmaksas pieeju pašvaldību publiskajām bibliotēkām. 

    Valsts aģentūra "Kultūras informācijas sistēmas" VVBIS projekta "Elektroniskās publikācijas Latviajs bibliotēkām" ietvaros ilgtermiņā sekmē un attīsta Latvijas bibliotēku nodrošinājumu ar Latvijas un ārvalstu elektronisko publikāciju datu bāzēm, līdzfinansējot un/vai administrējot to pieeju.

    Īpaša uzmanība tiek veltīta nacionālo datu bāzu resursu pieejas nodrošināšanai pašvaldību publisko bibliotēku lietotājiem, kas sastāda vairāk kā trešdaļu valsts iedzīvotāju. Kā ziņots iepriekš, kopš 2008. gada beigām visām pašvaldību publiskajām bibliotēkām bez abonēšanas maksas ir pieejama Letonikas (www.letonika.lv) datu bāze, kas arī 2011. gadā saglabās šos pieejas nosacījumus.

    Lai palielinātu Latvijas pašvaldību publisko bibliotēku sniegto pakalpojumu apjomu, kvalitāti un konkurētspēju, V/a „Kultūras informācijas sistēmas” panākusi vienošanos arī ar SIA Lursoft par neierobežotu Lursoft datu bāzes ”Laikrakstu bibliotēka” (www.news.lv) pieeju visām pašvaldību publiskajām bibliotēkām bez abonēšanas maksas. Pakalpojums būs pieejams no 01.02.2011. līdz 31.01.2012., tātad, šī gada budžetā Jums nav jāparedz finanšu līdzekļi šo resursu abonēšanai.   

    ”Laikrakstu bibliotēka” satur vairāk kā 50 Latvijas centrālo un vietējo periodisko izdevumu pilntekstu publikācijas, aktuālās ziņas un preses apskatus. Pieejama arī Normatīvo aktu Informācijas sistēma LATLEX.                

    Letonika un Lursoft ”Laikrakstu bibliotēka” resursi ir pieejami ikvienam bibliotēkas apmeklētājam bez maksas. Aicinām tos aktīvi izmantot!


    Armands Magone
    V/a „Kultūras informācijas sistēmas” direktors