Noderīgi darbā ar skolēniem

    Ziņa publicēta 20.12.2014
    Informācija par  jaunu metodisko materiālu, kas var lieti noderēt bibliotekāra darbā ar skolēniem.

    VISC sadarbībā ar LU PPMF profesori Ilzi Stikāni, RPIVA docētāju Aiju Kalvi, Rīgas Franču liceja latviešu valodas un literatūras skolotāju Litu Silovu, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāju Inesi Lāčaunieci un Līvānu 1.vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāju Sandru Kivlenieci ir sagatavojis metodisko materiālu 4.-6.klasei "Skolēna literāro interešu attīstīšana". Metodiskā materiāla mērķis ir palīdzēt skolotājiem veicināt skolēna literāro interešu attīstīšanu, nodrošinot skolotāja un skolēna mērķtiecīgu sadarbību radošā atmosfērā.

    Metodiskais materiāls domāts latviešu valodas un literatūras skolotājiem un 4.-6.klases skolēniem, tas izmantojams gan mācību stundās, gan aktivitātēs ārpus mācību stundām. Materiāls ietver metodiskos ieteikumus lasītprieku veicinošas vides veidošanai klasē un skolā, metodiskos paņēmienus lasīšanas veicināšanai, kā arī mācību materiālus skolēnam - Lasītāja pieredzes mapi.

    Lasītprasmei un ieinteresētībai par rakstīto vārdu ir liela nozīme cilvēka vērtību sistēmas veidošanā. Autores akcentē, ka būtiski ir veidot motivētu lasītāju ar nepieciešamību lasīt, jo lasīšana bagātina lasītāja emocionālo pasauli un personisko pieredzi, attīsta radošumu un iztēli.

    Ceram, ka piedāvātie radošie uzdevumi palīdzēs skolotājiem dažādot metodiskos paņēmienus, tā veicinot skolēnu interesi par lasīšanu.

     

    Dženija Dzirkale-Maļavkina

    LNB Mācību centra vadītāja

    t.67806129

    m.t.29490674

    dzenija.dzirkale@lnb.lv