Par Letonika, Leta un Lursoft datu bāzu abonēšanu 2011. gadā

    Ziņa publicēta 15.11.2010
    V/a „Kultūras informācijas sistēmas” projekta "Elektroniskās publikācijas Latvijas bibliotēkām” īstenošanai 2011. gadā, plāno turpināt sadarbību ar esošajiem nacionālo datu bāzu turētājiem par  Letonika,  Leta un Lursoft datu bāzu pieeju.   

    1.     Tiks nodrošināta  neierobežota Letonika.LV datu bāzes pieeja visām pašvaldību publiskajām bibliotēkām bez abonēšanas maksas. Pārējām cita tipa bibliotēkām saglabājas datu bāzes abonēšanas kārtība, atbilstoši to abonēšanas klasei (Skat.piev.failu);

    2.     Netiks līdzfinansēta Letas Arhīva un Nozare.lv datu bāzu abonēšana. Bibliotēkām pilnībā jāsedz resursu abonēšana maksa, atbilstoši to abonēšanas klasei. Aģentūra saglabā abonēšanas administrējošās un koordinējošās funkcijas (Skat.piev.failu).

    3.     Tiks turpināta Lursoft datu bāzes Laikrakstu bibliotēka abonēšana, orientējoši saglabājot esošo abonēšanas maksu, atbilstoši abonēšanas klasei. Tā kā licences līgums ar Lursoft ir spēkā līdz 31.01.2011.gadam, tad jaunu līgumsaistību noformēšana notiks 2011. gada janvārī.

    Lūdzu, pieteikt savu dalību Jūsu izraudzīto datu bāzu abonēšanai 2011. gadam, norādot datu bāzes nosaukumu un abonēšanas klasi.   Informācija par izmaksām pieejama ŠEIT.

    Atgādinu, ka pašvaldību publiskajām bibliotēkām Letonika.LV datu bāzes abonēšanai nav jāpiesakās, resursu pieeja arī turpmāk tiks nodrošināta uz Jūsu IP adresēm. Obligāti informēt mani tad, ja tiek mainītas Jūsu ārējās IP adreses.

     

    Agrita Sagalajeva

    Projekta "Elektroniskās publikācijas Latvijas bibliotēkām" koordinatore

    Valsts aģentūra "Kultūras informācijas sistēmas"

    Tērbatas iela  53 - 2, Rīga, LV - 1011

    Tālrunis: 67844896, mob.29713449

    Fakss: 67844890

    E-pasts: agrita.sagalajeva@kis.gov.lv