Monētu dienu otrā nedēļa

    Ziņa publicēta 15.03.2011
    Rit Monētu dienu otrā nedēļa. Sākusies arī krustvārdu mīklas minēšana. Turpinās balsošana par „Latvijas gada monētu 2010”.

    Paldies visām bibliotēkām, kas rosina savus apmeklētājus gan nobalsot, gan atrisināt krustvārdu mīklu. Paldies visām, kas organizēja pasākumu ar monētu prezentācijas noskatīšanos. To gan vēl var paspēt izdarīt, ja ir vēlēšanās. Tikai jāpieprasa, lai nosūtu prezentāciju.

     Kā mums veicas?

    Manā rīcībā nav datu par balsošanas aktivitāti, taču es saņemu datus par mīklas minēšanu.

    Pēc vakardienas, kā līderes izvirzījušās vairākas bibliotēkas. Trīs aktīvākās šobrīd ir:
    Alojas pilsētas bibliotēka,
    Durbes pilsētas bibliotēka,
    Ventspils Pārventas bibliotēka.

     Vēlos vēlreiz uzsvērt, ka Monētu dienu ietvaros mēs:

     1.Balsojot no bibliotēku interneta tīkla, nominējam „Bibliotēku gada monētu 2010”. Balsotāji izlozes kārtībā pretendēs uz vienu no 2010.gada monētām balvā.

     2.Risinām krustvārdu mīklu. Te, no pareizo atbildētāju loka tiks izlozēti dalībnieki, kas paši varēs izvēlēties, kuru monētu saņemt kā balvu. Tā kā dalībnieku skaits mazāks nekā balsošanā, izredzes lielākas, turklāt par balvu cīnīsies tikai pareizi atminētās mīklas.

     3.Mēs, summējot gan balsotājus, gan spēles dalībniekus no vienas IP adreses, noteiksim aktīvākās bibliotēkas. Tām balvā šis unikālais monētu katalogs – tas ir 2011.gada izdevums, kurā apkopota informācija un 50 000 monētu attēli oriģinālā lielumā laika periodā no 1901 līdz 2000.gadam.


    Sandra Vīgante,
    sabiedrisko attiecību vadītāja
    "Trešais tēva dēls" publisko bibliotēku attīstībai
    sandra.vigante@kis.gov.lv
    67844885; 26565471