Lattelecom aicina bibliotekārus palīdzēt pensionāriem bez maksas apgūt datorzinības

    Ziņa publicēta 29.03.2011
    Dators ir kļuvis par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu miljoniem cilvēku visā pasaulē. Tas ir ne tikai darba instruments, bet arī lielisks veids, kā izklaidēties vai sazināties ar draugiem. Tomēr Latvijā joprojām ir liels to iedzīvotāju īpatsvars, kuri ar datoru nestrādā, it īpaši vecākās paaudzes vidū. 

    Šāda atturība pret informācijas tehnoloģijām un bailes no datora veido sociālo plaisu sabiedrībā un pat izstumj daļu cilvēku no informācijas aprites, neļaujot iekļauties modernajā sabiedrībā.

    Tādēļ Lattelecom kā lielākais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums Latvijā jau trešo gadu organizē sociālo projektu „Pieslēdzies, Latvija!”, kura mērķis ir apmācīt Latvijas iedzīvotājus datoru lietošanā un iedrošināt viņus izmantot mūsdienu tehnoloģijas.

    Šogad projekts Pieslēdzies, Latvija! ir veltīts tam, lai datora prasmes iemācītu pensionāriem jeb tā dēvētajai sudraba paaudzei.

    Lai gan pieņemts uzskatīt, ka datori der tikai jaunajiem, tā nebūt nav. Arī pensionāriem datorprasmes var būt ļoti noderīgas – gan apmaksājot rēķinus, gan sazinoties ar tuviniekiem vai iegūstot jaunus domubiedrus.

    Kā notiks apmācības?

    Pensionāru biedrībai ir jāpiesakās projekta Pieslēdzies, Latvija! koordinatorei Līgai Bitei pa tālruni 670 55 740 vai 29109944 vai sūtot e-pastu piesledzies.latvija@lattelecom.lv Plašāk par projektu var uzzināt www.piesledzieslatvija.lv

    Vienosimies par konkrētu datumu, kad Baltijas datoru akadēmijas pasniedzēji aizbrauks pie jums un sniegs pirmo apmācību darbam ar datoru. Pēc tam apmācību varēsiet turpināt tuvākajā bibliotēkā ar bibliotekāra atbalstu, līdz datorprasmes būsiet apguvuši sev vēlamajā līmenī.

    Ko sagaidām no bibliotekāriem?

    Aicinām Latvijas bibliotekārus, tāpat kā līdz šim, sniegt nepieciešamo atbalstu datorprasmju apgūšanā tiem pensionāriem, kas ieradušies Jūsu bibliotēkā. Apmācībai ieteicams izmanto bezmaksas virtuālo datorskolu Mācies, pats!

    Kāpēc bibliotekāriem piedalīties?

    Uzkrājot Mācies, pats! izdrukāto sertifikātu kopijas, kuras saņem ikviens, kas sekmīgi nokārtojis eksāmenu virtuālajā datorskolā, katra mēneša uzvarētājs – bibliotekārs, kurš apmācījis visvairāk pensionāru, saņems dāvanā no Lattelecom biļetes 2 personām uz Jaunā Rīgas teātra izrādēm. Savukārt projektu noslēdzot, visi apmācībās iesaistītie bibliotekāri piedalīsies galvenās balvas izlozē – jauka atpūta 2 personām kādā no SPA kūrortiem.


    Papildinformācija:
    Bibliotekārs – pleca sajūta ikvienam, kurš bibliotēkā apgūst datorprasmes


    Līga Bite
    Lattelecom Sabiedrisko attiecību vadītāja