Aicinājums piedalīties projektā "Latvijas varonis no senatnes - tagadnē"

    Ziņa publicēta 15.01.2018
    Sagaidot valsts simto dzimšanas dienu, atcerēsimies un pieminēsim tos, kuri ļāvuši piepildīties idejai par neatkarīgas Latvijas valsts izveidi. Tie ir mūsu tautas varoņi -Pirmajā pasaules karā (1914. - 1918.) un Brīvības cīņās (1918. - 1920.) par Latviju kritušie karavīri un viņu cīņu biedri!

    Katras dzimtas vēsturē noteikti ir saglabājušās liecības par šo valsts tapšanas vēsturē nozīmīgo laika posmu, kā arī atmiņas par novadniekiem vai tuviniekiem, kuri stājās zemessardzē un tika mobilizēti armijā, bet vēlāk veidoja pirmos latviešu strēlnieku bataljonus.

    Lai šo varoņu vārdi paliktu mūžīgā tautas piemiņā, aicinām ikvienu iesūtīt atmiņu stāstus, vēsturiskus attēlus un fotogrāfijas uz e-pastu: mansvaronis@riga.lv

     

    Kā iesniegt stāstu?

    1. Atrodiet, uzklausiet un apkopojiet Jums pieejamo informāciju (novada iedzīvotāju un radinieku atmiņas, izziniet vietējo novadpētniecības muzeju materiālus) un izveidojiet aprakstu par savu Latvijas varoni/ varoņiem.

    2.Ar datoru rakstītu tekstu saglabājiet kā "PDF" vai "Word" formāta dokumentu. Attēli un fotogrāfijas var būt pārfotografēti vai ieskenēti "PNG" vai "JPG" formātā.

    3. Aprakstu un vizuālos materiālus nosūtiet elektroniski uz e-pastu: mansvaronis@riga.lv vai pa pastu uz adresi: Rīgas pieminekļu aģentūra, Gaujas iela 19A, Rīga, LV - 1026, ar norādi "Mans varonis".

    4. Neaizmirstiet norādīt arī savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju, kā ar Jums nepieciešamības gadījumā varam sazināties.

    5. Ja rodas kādi papildu jautājumi, droši rakstiet uz e-pastu: mansvaronis@riga.lv.

    Pielikumā: Plakāts elektroniskā formātā.

     


    Daina Pērkone

    Rīgas pieminekļu aģentūras

    Projektu vadītāja