Programmatūras uzlabojumu darbi

    Ziņa publicēta 06.04.2011
    Sākot ar šī gada martu tiek veikti bibliotēku publisko datoru migrācijas darbi, kas galvenokārt attiecas uz „Trešais tēva dēls” (3TD) projekta laikā piegādātajiem datoriem. Mērķis ir ieviest vienotu pārvaldību, lai vēlāk varētu veikt datoru apkopti un instalācijas darbus attālināti.

    Pēc Helmuta Ozoliņa lūguma aktualizēju vēlreiz šo jautājumu, jo iespējms, visdrīzākajā laikā sāksies programmatūras uzlabojumu darbi, pirms tam sazinoties ar bibliotēkām. Vēlreiz aicinu caurlūkot publiskos datorus, kuros informācija  nesaglabāsies. Par katru konkrētu gadījumu (pagasta avīze utml.) jārunā, kad pieteiks darbus.
     
    Vēršu uzmanību, ka 3TD datori ir paredzēti TIKAI publiskai lietošanai, ko mēs arī konstatēsim. Uz šiem datoriem nav jāglabā personīga informācija, jo tā bez brīdinājuma tiks dzēsta. Informāciju var saglabāt uz citiem ārējiem datu nesējiem.

     Pirms darbu veikšanas ar katru bibliotēku sazinos personīgi un saskaņoju laikus. Pārējās lietas noris kā līdz šim.

     Lūdzu informēt bibliotēkas, lai regulāri pārbauda savas e-pastus ne tikai uz šo brīdi, bet arī nākotnē, jo par instalāciju darbiem informēšu elektroniski uz kulturaskarte.lv norādīto bibliotēkas e-pasta adresi.

     Darbi jau ir uzsākti Ogres, Alūksnes, Aizkraukles, Dobeles, Jēkabpils, Jelgavas novados u.c. bibliotēkās. RGB būs pēdējā posmā.

     
    Helmuts Ozoliņš
    Valsts aģentūra
    "Kultūras informācijas sistēmas"
    Tālr.:
    +371 67844900
    Fax.:+371 67844890