Literatūras ceļvedis

    Ziņa publicēta 13.02.2018
    Pēc vairāku gadu pārtraukuma ar paplašinātu satura koncepciju un jaunā vizuālajā veidolā pie Latvijas bibliotekāriem atgriežas ieteicošs "Literatūras ceļvedis". Izdevuma mērķis ir sekmēt mūsdienīgu publisko bibliotēku krājuma bagātināšanu ar augstvērtīgu un kvalitatīvu literatūru, veicināt iedzīvotāju interesi par Latvijā publicēto oriģinālliteratūru, kā arī atsevišķiem tulkotajiem literārajiem darbiem un nozaru literatūru.

    Literatūras ceļvedis paredzēts galvenokārt Latvijas publisko bibliotēku krājuma veidošanas speciālistiem, un tā sastādītāji vēlas palīdzēt bibliotēku darbiniekiem pieņemt lēmumus, izvēloties savai bibliotēkai piemērotākos un vērtīgākos izdevumus no plašā Latvijas izdevniecību piedāvājuma. Izdevumu iecerēts sagatavot reizi mēnesī, iesakot gan aktuālas, tikko iznākušas grāmatas, gan vēršot uzmanību uz, iespējams, nepelnīti piemirstiem, nepamanītiem un nenovērtētiem izdevumiem.

    Satura veidošanā iesaistījušies Latvijas Nacionālās bibliotēkas nozaru informācijas eksperti, tādējādi īstenojot iespējami plašu satura daudzveidību.

    Izdevums pieejams:

    http://dom.lndb.lv/data/obj/file/16288637.pdf

    Ļoti gaidīsim Jūsu atsauksmes, ieteikumus un ierosinājumus!

     

    Informācijai:

    2018. gada 16. maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Konferenču centrā notiks konference "Literatūras zināšanas mūsdienīgam bibliotekāram". Izvērstāka informācija par konferences darba kārtību un pieteikšanos vēl sekos.

     

    Evija Vjatere

    Bibliotēku attīstības centrs

    Latvijas Nacionālā bibliotēka

    tālr. 67716053

    E-pasts: evija.vjatere@lnb.lv