Konference “Literatūras zināšanas mūsdienīgam bibliotekāram”

    Ziņa publicēta 26.04.2018
    2018. gada 16. maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Konferenču centrā notiks konference “Literatūras zināšanas mūsdienīgam bibliotekāram”.

    Lai veicinātu Latvijas bibliotēku nozares darbinieku informētību par jaunākajiem procesiem literatūrā Latvijā un pasaulē un sekmētu bibliotēku krājuma kvalitātes pilnveidošanu, 2018. gadā LNB Bibliotēku attīstības centrs realizē vairāku pasākumu kopu. Pēc vairāku gadu pārtraukuma pie Latvijas bibliotekāriem atgriezies digitāls ikmēneša ieteicošs izdevums “Literatūras ceļvedis”, un 2018. gada 16. maijā LNB Konferenču centrā ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu tiek organizēta konference “Literatūras zināšanas mūsdienīgam bibliotekāram”.

    Konferencē ar priekšlasījumiem  piedalīsies vadošās literatūrzinātnes pētnieces, kas klausītājus iepazīstinās ar mūsdienu daiļliteratūras tendencēm. Dr. philol. Ieva Kalniņa stāstīs par latviešu jaunāko literatūru, tostarp inovācijām, tradicionalitāti un izklaidi. Fantāzijas un šausmu literatūras žanrus un to pārstāvniecību latviešu literatūrā atklās Dr. philol. Bārbala Simsone, Dr. philol. Eva Eglāja-Kristsone pievērsīsies literatūras procesa fiksācijai un pieejamībai digitālajā vidē. Ar Baltijas vēstures mazāk zināmo notikumu interpretāciju rakstniecībā iepazīstinās Dr. philol. Zanda Gūtmane, un konferences noslēgumā par procesiem jaunākajā literatūrā stāstīs Dr. philol. Maija Burima.

     

    Konferences programma pieejama ŠEIT.

    Pieteikties konferencei lūdzam tiešsaistē: https://ej.uz/16_05_zinasanas  līdz 2018. gada 10. maijam.


    Evija Vjatere

    Bibliotēku attīstības centrs

    Latvijas Nacionālā bibliotēka

    Tālr.: 67716053; mob.:26785817

    E-pasts: evija.vjatere@lnb.lv