Iznācis Vidzemes plānošanas reģiona tematiskais izdevums "Tūrisms"

    Ziņa publicēta 22.05.2018
    Ir iznācis "VPR Jaunumi" tematiskais izdevums "Tūrisms", kur cita starpā rakstīts arī par aktivitāti "Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien un rīt". Arī citas interesantas tēmas (skat.zemāk)

    Vēlos Jūs informēt, ka aktivitātes ietvaros katrā plānošanas reģionā notiks tematiskās izstādes un diskusijas. Vidzemes reģionālā izstāde un diskusija notiks 12. septembrī Piebalgā, "Jāņaskolā", Emīla Dārziņa un Jāņa Sudrabkalna muzejā. Par to informēšu Jūs atsevišķi.

    Šobrīd notiek iesūtīto attēlu, stāstu un attēlu apkopošana par katra reģiona 10 ainavu dārgumiem, kā arī ainavu fotografēšana, lai iemūžinātu tās 2018. (Latvijas 100 gades) gadā. Visi sagatavotie materiāli tiks izmantoti izstādes veidošanai. Oktobra beigās visu reģionu kopīgā izstāde būs apskatāma LNB.

    Tāpat atgādinu, ka vēl dažas dienas, līdz 31. maijam ir iespēja pieteikties Eiropas padomes Ainavas balvai.http://www.varam.gov.lv/lat/darbibas_veidi/tap/ain_pol/eiropas_padomes_ainavu_balva/

    Ieskatam galvenās izdevuma tēmas:

    • Intervija ar LIAA Tūrisma departamenta direktori Inesi Šīravu par aktualitātēm nozarē
    • Kas ir 10 vērtīgākās ainavas Vidzemē (LV100 ietvaros organizētā aktivitāte "Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien un rīt")
    • Industriālā mantojuma nozīmība tūrisma piedāvājuma pilnveidei un ievērojamākie objekti Vidzemē (intervija ar Latvijas Industriālā mantojuma fonda valdes priekšsēdētāju Andri Biedriņu; projekta "Industriālais mantojums" aktivitātes)
    • Hanzas stāsta turpinājums mūsdienās; pilsētas ieguvums no piederības Hanzas pilsētu tīklam (projekts "HANSA")
    • Gastronomiskā tūrisma tendences, projekti un aktualitātes Vidzemē; pētījums "Eiropas gastronomijas reģiona zīmola pielietojums. Gaujas nacionālā parka piemērs" (2017)

    To var lasīt šeit: https://issuu.com/vidzemesplanosanasregions/docs/vpr_jaunumi_tematiskais_izdevums_tu (Ērtākai lasīšanai aicinām atvērt pilnekrāna režīmā.)

    Kā arī mūsu mājas lapā: http://jauna.vidzeme.lv/upload/VPR_Jaunumi/VPR_Jaunumi_tematiskais_izdevums_TURISMS_maijs_2018.pdf

     

    Lai patīkama lasīšana!

     

    Dace Laiva

    Teritorijas plānotāja

    Vidzemes plānošanas reģions

    J.Poruka iela 8-108

    Cēsis, Cēsu novads LV-4101

    Tel.: +371 64116006

    Mob.: +371 26566680

    www.vidzeme.lv

    Twitter: @VidzemesRegions

    Facebook: VidzemesPlanosanasRegions