Pieteikšanās LNB lasīšanas veicināšanas programmai Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija līdz 11.jūnijam

    Ziņa publicēta 01.06.2018
    Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” (BJVŽ) turpina aktīvu darbību un aicina iesaistīties jaunas bibliotēkas un skolas jaunāko grāmatu lasīšanā un vērtēšanā. Kolekcija, ko izraudzījusi profesionāla žūrija, ir interesanta un sola lasītājiem daudz pārsteigumu, izziņas prieku un emocionālu mirkļu. Tā atrodama pielikumā.

    Programmas valsts finansējums veido 35% no programmas nodrošinājuma, tādēļ tāpat kā citus gadus ceram uz vietējo bibliotēku, pašvaldību, individuālu sponsoru, skolu atbalsta biedrību un citu nevalstisko organizāciju atbalstu, kam rūp, lai lasītājs varētu iepazīties ar aktuālu literatūru un iesaistītos valsts mēroga lasīšanas veicināšanas kampaņā.

    Nodrošināsim katru bibliotēku un skolu ar plakātiem, informatīviem bukletiem un BJVŽ piederības zīmēm, kā arī iespēju robežās ar kolekcijas grāmatām. 2019.gada 9.martā plānojam Lielos lasīšanas svētkus un 18.maijā Skaļās lasīšanas sacensības Nacionālo finālu Rīgā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.  

    Saite, kur pieteikties dalībai programmā un pieejama izvēle (esošais BJVŽ dalībnieks - bibliotēka un jaunais BJVŽ dalībnieks - bibliotēka):  

    http://anketa.bernuzurija.lv/

    Tikai jaunie dalībnieki: http://anketa.bernuzurija.lv/index.php/612268?lang=lv

    Esošajiem BJVŽ dalībniekiem papildus atgādinājumu aizpildīt pieteikuma anketu izsūta Bērnu literatūras centra socioloģe Lelde Gusta.

    Lūdzam neizmantot Internet Explorer pārlūkprogrammu anketas aizpildīšanai, jo tā šim mērķim nedarbojas.  Izvēlieties Google Chrome vai Firefox Mozilla!

    Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2018 Grāmatu kolekcija


    Silvija Tretjakova

    Latvijas Nacionālā bibliotēka

    Bērnu literatūras centrs

    www.lasamkoks.lv

    +37167716038