Jauns vasaras konkurss bibliotekam un lietotajiem

    Ziņa publicēta 17.06.2011
    Mums ir prieks paziņot, ka arī šajā vasarā bibliotēkām un bibliotēku apmeklētājiem varam piedāvāt, mūsuprāt, jauku konkursu ar labām balvām – šoreiz vairāk domātām pašām bibliotēkām!

    Šovasar tas ir konkurss visiem tiem, kas ir jauni, jūtas jauni un labprāt fotografē.

    Konkursa mērķis ir iegūt fotoattēlu, kas vislabāk raksturo jūsu publisko bibliotēku un var tikt publicēts bibliotēkas profilā portālā bibliotēka.lv kā vispiemērotākais imidža foto jeb bibliotēkas vizītkarte.

     Zemāk atradīsiet 4 informatīvus dokumentus, kas ir izdrukātā vai elektroniskā veidā izmantojami konkursa organizēšanai jūsu bibliotēkā:

    1.Par fotokonkursu.
    2.Par fotogrāfiju noformēšanu iesniegšanai konkursa finālam.

    3.Ieskats semināra-plenēra programmā, ko bibliotēka var iegūt kā balvu.
    4.Padomi konkursa dalībniekiem – fotogrāfiem.

     Ko šis konkurss prasīs no jums – bibliotekāriem?

    1.Iepazīties ar konkursa aprakstu un izlemt, vai jūsu bibliotēka vēlas piedalīties konkursā. Kad lēmums pieņemts, informēt „Trešo tēva dēlu” par jūsu bibliotēkas dalību konkursā (3td@3td.lv vai sandra.vigante@kis.gov.lv ) – turpmākai saziņai un publicitātes veidošanai.
    2.Izsludināt konkursu savā bibliotēkā un informēt par konkursu bibliotēkas apmeklētājus – gan esošos, gan varbūt arī iespējamos, jo neizslēgsim, ka caur šo konkursu jūsu bibliotēkai varētu pievienoties kāds jauns apmeklētājs!
    3.Fotogrāfiju uzņemšanai atvēlētajā laikā – līdz 8.jūlijam – atkārtoti informēt savus lietotājus par iespēju piedalīties konkursā. Varbūt varat kādu sanāksmīti noorganizēt, lai pārrunātu noteikumus un to, kā fotogrāfiem veicas.
    4.No 9.-12.jūlijam uz vietas jūsu bibliotēkā veikt jūsu fotogrāfu uzņemto fotogrāfiju analīzi un atlasīt konkursa finālam iesniedzamās fotogrāfijas. Varbūt ir vērts to darīt kolektīvi – kopā visiem (vai daļai) tiem, kas bildes būs atnesuši.
    5.Iesūtīt atlasītos fotoattēlus konkursa finālam (3td@3td.lv).
    6.Sagaidīt žūrijas vērtējumu (16.jūlijs).
    7.Veiksmes gadījumā uzņemt savā bibliotēkā vienas dienas foto semināru-plenēru, ko nodrošinās „Trešais tēva dēls”. Šajā seminārā varēs piedalīties ikviens foto entuziasts no jūsu bibliotēkas. Vietu skaits – cik jūs varēsiet uzņemt bibliotēkā vai citās piemērotās telpās.

     Pēc konkursa lūdzam visveiksmīgāko iegūto fotogrāfiju publicēt Kultūras kartē, lai tā kļūtu par jūsu bibliotēkas vizītkarti bibliotēku portālā jūsu bibliotēkas profilā.

     Aicinot dalībniekus piedalīties konkursā, lūdzam akcentu likt uz jauniešiem, bet ne tikai – ikviens var piedalīties. Fotoaparātu var aizņemties J tik jāprot ar to rīkoties un izvilināt labas bildes.

     Tāpat mēs neliekam ierobežojumus bilžu saturam – var būt laba bibliotēkas ēkas bilde, var būt skats no bibliotēkas dzīves utt.  – brīva, radoša fotogrāfa pieeja! Galvenais, bilde ļauj saprast, kā tā ir bibliotēka.

     Ar neskaidriem jautājumiem lūdzu griezieties pie manis – rakstot vai zvanot!

     VEIKSMĪGU līdzdalību un labas, skaistas jūsu bibliotēkas bildes konkursa rezultātā!!!

    Sandra Vīgante,
    sabiedrisko attiecību vadītāja
    "Trešais tēva dēls" publisko bibliotēku attīstībai
    sandra.vigante@kis.gov.lv
    67844885; 26565471