Informācija par spēli - drošība internetā

    Ziņa publicēta 07.12.2011
    Aicinām skolotājus ar 5.-6.klašu skolēniem piedalīties datorspēles "Pele, drošība un internets" konkursā.

    „Net-Safe Latvia” Drošāka interneta centrs izstrādājis interaktīvu datorspēli par drošību internetā, lai padarītu apmācības procesu par interneta drošības jautājumiem bērniem saistošāku un interesantāku.
    Spēles mērķa auditorija ir 5. – 6. klašu skolēni, kuriem ir paredzēta apmācība par drošību internetā. Spēles paredzamais spēlēšanas laiks ir 30 minūtes, lai mācību stundas ietvaros skolotājam būtu laiks gan ar bērniem pārrunāt interneta drošības jautājumus, kas tiek apskatīti spēlē, gan arī izspēlēt visus 5 spēles līmeņus, beigās nokārtot eksāmenu un izdrukāt diplomus.

    Konkursa mērķis ir sekmēt skolēnu izpratni par drošību internetā, izspēlējot dažādas ar interneta vidi saistītas situācijas.
    Konkursu organizē Latvijas Interneta asociācijas „Net-Safe Latvia” Drošāka interneta centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un ar portāla Inbox.lv atbalstu.
    Konkursa norises laiks: 6.-16.decembris.

    Spēles nolikums pieejams mājas lapā: http://www.drossinternets.lv/page/298
    Spēle pieejama http://www.drossinternets.lv/spele/
    Spēles metodiskais materiāls skolotājiem pieejams http://www.drossinternets.lv/upload/drosa_spele/speles_metodiskais_materials_skolotajiem_12_2011.pdf

    MAIJA KATKOVSKA
    "Net-Safe Latvia" Drošāka interneta centra vadītāja
    Latvijas Interneta asociācija
    Elizabetes iela 65-12, Rīga
    Tālr. 67281312
    Mob. 29465566
    www.drossinternets.lv
    draugiem.lv/drossinternets

    twitter.com/drossinternets