Aicinājums bibliotēku vadītājiem!

    Ziņa publicēta 01.12.2010
    Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (Biedrība) aicina Jūs popularizēt savas bibliotēkas apmeklētājiem jaunas iespējas, ko sniedz starpbibliotēku abonementa pakalpojums.  

    Biedrība īsteno projektu „Atbalsts Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumam”, kura mērķis ir pilnveidot LNB krājumu un palīdzēt komplektēt kvalitatīvas nozaru literatūras brīvpieejas krājumu LNB jaunajā ēkā.

    Trīs gadu laikā par Biedrības piesaistītajiem Swedbank un Mecenāta ziedojumiem, LNB ir varējusi iepirkt 520 vērtīgus un nozīmīgus nozaru izdevumus par aktuālām un sabiedriski nozīmīgām tēmām: globalizācija, vide un ekoloģija, inovācijas un radošums, ekonomikas un sabiedrības ilgtspējīga attīstība. Iegādāti vērtīgi jaunākie izdevumi psiholoģijā, ekoloģijā, ekonomikā, pedagoģijā, juridiskajās zinātnēs, valodniecībā, filozofijā, vēsturē, arhitektūrā u.c., pētījumi par Baltijas valstīm un latviešu valodu, kā arī virkne rakstu krājumi, kuros atrodamas Latvijas zinātnieku publikācijas.

    LNB nav tikai nacionālā krājuma glabātāja, tā ir viena no lielākajām zinātniskajām bibliotēkām valstī un nopietns atbalsts augstākajai izglītībai un pētniecībai visā Latvijā. Lielākā daļa bibliotēku lasītāju ir studenti, zinātnieki un dažādu nozaru speciālisti, kas turpina izglītoties visa mūža garumā – tieši šīm lasītāju grupām papildus Latvijas publikācijām ir nepieciešama kvalitatīva nozaru literatūra svešvalodās.

    Tagad arī Jūsu bibliotēku apmeklētājiem ir iespēja pasūtīt un lasīt šos LNB jaunieguvumus savās bibliotēkās. Lai popularizētu šo iespēju, esam izgatavojuši plakātu un jauniegūto grāmatu sarakstus (Mecenāta saraksts un Swedbank saraksts bibliotēkām), ko lūdzam Jūs izdrukāt un novietot savās bibliotēkās. Plakātu vēlams izdrukāt krāsainu A3 formātā un izvietot lasītājiem redzamā vietā, grāmatu saraksti lasītājiem var būt pieejami drukātā vai elektroniskā veidā.

    Lūdzam Jūs šo informāciju nodot un pārsūtīt saviem kolēģiem pilsētu un pagastu bibliotēkās!

    Ļoti ceram uz Jūsu atbalstu un veiksmīgu sadarbību labu darbu īstenošanā!

    Neskaidrību gadījumā būsim priecīgi atbildēt uz Jūsu jautājumiem!


    Kontaktpersona: Sanita Kitajeva
    ‍Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība
    E-pasts: gaisma@gaisma.lv
    Tālrunis: 67843767