Izdevniecību jaunumi janvārī

    Ziņa publicēta 12.01.2012
    Šeit Jūs varat iepazīties ar jaunākajām grāmatām, kas Latvijas izdevniecībās iznākušas 2012. gada janvārī.

    Informācija no izdevniecības “Jumava” par jauniznākušajām grāmatām

     
    Mana mūža stress
    - autors: Hanss Selje
    - ISBN: 978-9934-11-039-9
    - svars: 313g
    - lpp: 256
    - grāmatas izmērs cm: 20x15.5 cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 3.60+12% PVN

    Visā pasaulē pazīstamais Kanādas endokrinologs Hanss Selje, kas radījis un attīstījis mācību par stresu, ir arī lielisks "zinātnes rakstnieks", daudzu speciālu un populārzinātnisku darbu autors. Autobiogrāfiskajā grāmatā "Mana mūža stress" viņš spilgti attēlo savas zinātnieka personības veidošanos, iepazīstina ar slavenās teorijas avotiem un tās attīstības gaitu, izklāta dzīves principus, kuros šīs teorijas atzinumiems ierādīta nozīmīga vieta.


    Izšūšana ar zīda lentītēm

    - ISBN: 978-9984-38-998-1
    - svars: 198g
    - lpp: 112
    - grāmatas izmērs cm: 19x14cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki ar spirāli
    - cena: 3.30+PVN

    Neaizmirstamais lidojums. Mumini-2
    - autors: Klaivs Alans
    - ISBN: 978-9934-11-050-4
    - svars: 184g
    - lpp: 32
    - grāmatas izmērs cm: 19x16.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki
    - cena: 3.5+PVN
    Vakara krēslai apņemot Muminu ieleju, Muminu tētis ar teleskopu pēta zvaigznes. Viņi kopā ar Muminu gatavojas lidojumam ar Snorkes gaisa kuģi. Agri no rīta visi braucēji, līdzi ņemot Muminu māmiņas bagātīgo cienastu, dodas ceļā. Mājās palicēji sirsnīgi māj atvadas. No augšas Muminu ieleja izskatās tik skaista un neparasta. Pavisam pēkšņi sākas negaiss. Gaisa balons tiek mētāts un ierauts vēja virpuļos. Kad vētra norimst, ceļotāji paši vairs nespēj atrast mājupceļu. Mazais Mumins uz apaļā mēness fona pamana Burvju mākslinieku, kas pārvietojas uz savas panteras. Mumins lūdz Burvju mākslinieka palīdzību. Ar viņa palīdzību ceļotāji laimīgi nonāk mājas pagalmā, kur jau mājinieki tos gaida. Visi ir priecīgi par laimīgo atgriešanos.
    Koks tavās mājās
    - autors: Andrejs Domkins
    - ISBN: 978-9934-11-001-6
    - svars: 731g
    - lpp: 224
    - grāmatas izmērs cm: 23.5x16.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki
    - cena: 5.00+PVN
    Šajā grāmatā pasniedzējs Andrejs Domkins lasītājam ir sniedzis visas atbildes uz jautājumiem, kas varētu rasties domājot par koku, tā īpašībām un izmantošanu. Grāmatā ir apskatītas gan koksnes kopējās īpašības – blīvums, svars, stiprība, siltuma īpašības, gan apskatīti koksnes un koku veidi – skuju koki, lapu koki, to kopējās un atšķirīgās iezīmes.
    Ļoti plaši ir apskatīti zāģmateriāli – skuju koku (zāģēšanas veidi u.t.t.) , ēvelētie (grīdas dēļi, ārējā apšuvuma dēļi, ēvelētas līstes u.t.t.), līmētās koksnes materiāli (specifikācija, saplāksnis, kokskaidu plātnes u.t.t.). Vesela nodaļa ir veltīta koksnes izmantošanai dažādās konstrukcijās – koka grīdas, logi durvis u.c.  Kā arī praktiski aprakstīta māju no koka celtniecība – koku izmantošana, problēmas, drošība, aizsardzība.
    Grāmata papildināta ar ļoti vērtīgiem attēliem un tabulām, kas palīdz vieglāk uztvert sniegto informāciju. Autora viedoklis un padomi ir praktiski un liekami lietā!

     Iznācis atkārtots metiens grāmatai "Dekupāža".


    Prieks būt pašam
    - autors: Kristīne Adamsa, Roberts Dž. Bučs
    - ISBN: 978-9934-11-051-1
    - svars: 103g
    - lpp: 32
    - grāmatas izmērs cm: 20x20cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 1.90+12%PVN  
    Speciālisti apgalvo, ka bērna pašapziņa ir labākais priekšvēstnesis tam, kas sagaidāms nākotnē, — vai pusaudža gados tiks pieņemti veiksmīgi lēmumi, vai veidosies jēgpilnas attiecības, vai bērns kļūs par harmonisku pieaugušo.
    Taču kā lai mēs dāvājam bērnam pašapziņu? Mēs varam attīstīt bērna pašapziņu, palīdzot viņam būt tieši tādam, kāds viņš ir. Mums jāspēcina apziņa, ka bērniņš ir mīlēts un lolots par to vien, ka atrodas šajā pasaulē. Mums jāpalīdz viņam atrast sava īpašā vieta un uzdevums.
    “Katram bērnam ir svarīgi dzirdēt, ka viņš ir sevišķs, ka viņu mīl un pieņem tieši tādu, kāds viņš ir – neatkārtojams un vienreizējs. Tad bērnam būs vieglāk iemācīties mīlēt sevi un citus. Elfu labo darbu grāmatiņa par pašapziņu iedrošina meklēt katrā bērnā to īpašo un neatkārtojamo būtību, kas piemīt tikai viņam.”
    /Diāna Zande, psiholoģe, mg. Psych/

    - ISBN: 978-9934-11-027-6
    - svars: 2kg
    - lpp: 1048- grāmatas izmērs cm: 25x14.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 35.00+PVN
    “Jumava” izdevusi vērienīgāko darbu par pasaules un Latvijas mākslu.
    Pēc vairāku gadu rūpīgas gatavošanas apgāds “Jumava” laidis klajā apjomīgāko un vērienīgāko grāmatu, kas apskata Rietumu mākslas vēsturi no viduslaikiem līdz mūsdienām, kā arī mākslas attīstību un spilgtākās iezīmes Latvijā.
    Grāmatā aplūkota ne vien glezniecība un tēlniecība, bet arī arhitektūra un dekoratīvā māksla. Saistībā ar mūsdienām iekļauti arī jaunie informācijas nesēji ― video un instalācijas. Grāmatas apjomīgās nodaļas sakārtotas hronoloģiskā secībā: viduslaiki, renesanse, klasicisms un baroks, romantiskā māksla, 19. gs. māksla (1848.─1905. gads), modernā māksla (1905.─1945. gads) un mūsdienu māksla.
    Grāmatas 1047 lappusēs iekļauti vairāk nekā 1000 ilustrācijas, pasaules slavenu gleznu reprodukcijas, arhitektūras, tēlniecības un dekoratīvās mākslas šedevri. Grāmatā atsevišķās nodaļās izceltas spilgtākās pasaules mākslas personības – Mikelandželo, Dīrers, Velaskess, Geinsboro, Delakruā, Gogēns, Pikaso, Dalī, Vorhols un citi.
    Enciklopēdiju veidojusi atzītu mākslas vēsturnieku un kritiķu grupa. Katrs autos ir savas jomas profesionālis – mākslas vēsturnieki, pētnieki, kritiķi, arhivāri, Luvras muzeja pārzinātāji ar lielu profesionālo pieredzi un milzīgu publikāciju un ievērojamu pētījumu skaitu.  
    Īpaša nodaļa grāmatā atvēlēta Latvijas mākslai. To veidojusi mākslas zinātniece Anita Vanaga un tajā atspoguļoti Latvijas mākslas karstākie punkti. Ievērojamākās personības, kas veidojušas Latvijas kultūru un mākslu, tēlniecību un arhitektūru no Latvijas valsts veidošanās brīža līdz pat mūsdienām. Ievērojot grāmatas iekārtojuma principu atsevišķās nodaļās izcelti Latvijas mākslas dižgari –Zariņš, Rozentāls, Skulme, Purvītis, Tīdemanis, Kokle, Bērziņš, Zariņa u.c. Aprakstus papildina fantastisks ilustratīvais materiāls no Latvijas muzeju krājumiem, kā arī Gunta Belēviča, Andra Kļaviņa un Alda Plauža privātkolekcijām.
    Šī “Mākslas enciklopēdija” īstenota ērti lietojamā formātā, tā ir viegli saprotama, skaidra un izglītojoša mākslas vēstures sintēze, — studentiem un pasniedzējiem, kā arī plašam sabiedrības lokam.
    Darbs tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Francijas vēstniecības un Francijas institūta atbalstu.

    Vienos priekos
    - autors: Valdis Artavs
    - ISBN: 978-9934-11-035-1
    - svars: 0.202- lpp: 168- grāmatas izmērs cm: 19x12cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 3.50+PVN
    Jautri un pamācoši dzejoļi iz dzīves.
    Grāmatā ir trīs nodaļas – pirmā (“Vienos priekos”) aptver jaunus, nekur vēl nepublicētus dzejoļus par mūsdienu dzīves reālijām un aktuālākajiem notikumiem gan sabiedrības, gan politikas dzīvē, otrā (“Vakars uz ezera”) ietver sevī gan agrāk publicētus, gan jaunus dzejoļus par cilvēkiem un ikdienas dzīves situācijām, bet trešā (“Padomju epopeja”) liek mums atcerēties padomju laiku sadzīvi un ar to saistītās īpatnības. Trešā nodaļa ir papildināta ar Gunāra Bērziņa zīmējumiem.

    - autors: Džiliana Samersa
    - ISBN: 978-9934-11-041-2
    - svars: 289g
    - lpp: 264- grāmatas izmērs cm: 20x13cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 4.50+PVN
    “Koki. Kīlijas Hārtvudas nespēja iedomāties savu dzīvi vēl nožēlojamāku. Priekšā esošais mežš lika viņai justies mazai un pelēkai. Viņa jau varēja sajust pirmās alerģijas pazīmes. Jebkāda veida koki Kīlijai izraisija alerģisku reakciju, it īpaši dzīvi koki.”
    Kīlija, īsta Kalifornijas meitene, pēc mātes nāves ir spiesta pārvākties no dzīves lielpilsētā uz Kolorādo laukiem, kur virmo viduslaiku festivālu gaisotne un visapkārt valda dabas un cilvēku harmonija. Mūsdienīgai pilsētniecei tas šķiet kā ļauns murgs, taču ne viss ir tā, kā sākumā liekas, daba sevī slēpj daudz neatklātu noslēpumu...
    Vai Kīlija spēs te iejusties un atklāt piemājas meža noslēpumu.
    - autors: Ojārs Zanders
    - ISBN: 978-9934-11-016-0
    - svars: 618g
    - lpp: 256- grāmatas izmērs cm: 23.5x15.5
    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki
    - cena: 6.00+PVN
    Šī grāmata ir vidzemnieka sveiciens un maza pateicība Kurzemei par pajumti bēgļu gaitās (1944 - 1945).
    “Grāmatā” “Ko Kurzemes meži un jūra šalc” esmu centies parādīt vismaz daļu no man personīgi tuviem Kurzemes kultūras darbiniekiem. Lūk, abi Krišjāņi: Valdemārs un Barons; lūk, abi Dinsbergi: Ernests un Krišjānis; lūk, dedzīgais Atis Kronvalds un klusais, bet darbīgais Fricis Brīvzemnieks. Te ir gan vitālais Jēkabs Janševskis ar savu valodas savdabību Lejaskursā, gan diloņa aizlauztais, bet tautas pasaku saules apmirdzētais Ansis Lerhis – Puškaitis Talsu novadā. Blakus smalkajam un dažādu mūzu lenktajam Kārlim Krūzam redzam, kā savā kuplajā bārdā smej “tas skunstnieks” Indriķis Zeberiņš.”
    Ojārs Jānis Zanders
    literatūras un grāmatniecības vēsturnieks Ojārs Jānis Zanders (dz. 1931. g.) — literatūrpētnieks un grāmatnieks, kultūrvēsturnieks. Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktors filoloģijā, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks. Publicējis vairāk nekā 1000 rakstu par latviešu un cittautu kultūras mantojumu un latviešu, īpaši Rīgas Grāmatniecību. 

    Aptieciņa tavā virtuvē

    - autors: Olga Romanova
    - ISBN: 978-9934-11-052-8
    - svars: 160g
    - lpp: 96
    - grāmatas izmērs cm: 20x14.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 2.30+PVN
    Ārstnieciskais etiķis, sāls un soda — lūk, zāles ne tikai akūta slimību gadījumā, bet arī tam, lai uzlabotu veselību, ja ilgu laiku esam bijuši nolaidīgi pret savu organismu. Šie trīs neaiztājamie cilvēka pavadoņi ir pa rokai katrā virtuvē.
    Etiķis, sāls un soda ir mūsu organisma daļa, tie ir asinīs, limfā un ķērmeņa audos un var kļūt arī par labām zālēm. Tikai jāprot tos pareizi lietot. Tautas medicīna piedāvā daudz senču recepšu un padomu.
    Šajā grāmatā ir apkopotas gan tās receptes, kas zināmas jau no bērnības teju ikvienam, gan tādas, kuras varētu uzskatīt par retām vai pat eksotiskām.
    §  Ābolu etiķis veiksmīgi uzveic angīnu un tonsilītu, palīdz atjaunot veselīgu miegu, mazina vēnu iekaisumu.
    §  Tējas etiķis izvada no organisma šlakvielas, normalizē vielmaiņu, efektīvi ārstē migrēnu un disbakteriozi.
    §  Vīna etiķis palīdz, ērstējot artrītu un podagru, iznīcina tulznas un kārpas, palīdz pret saišu un muskuļu sastiepumiem.
    §  Soda un sāls var veiksmīgi aizstāt dārgas zāles cīņā ar dažādām kaitēm, piemēram, saaukstēšanos, deguna dobuma slimībām, kā arī remdēt zobu sāpes
     
    - autors: Hāgens Šulce
    - ISBN: 978-9934-11-025-2
    - svars: 567g
    - lpp: 232
    - grāmatas izmērs cm: 23.5x15.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki
    - cena: 8.50+PVN
    Vācijas vēsture no senākajiem pirmsākumiem romiešu Ģermānijā līdz viduslaikiem, cauri gadsimtiem starp Luteru un Napoleonu, līdz 19. un 20. gadsimtam – Hitlera reiham un Otrajam pasaules karam, vācu nacionālās valsts sabrukums 1945. gadā mūsdienām atkalapvienotajā Vācijā.
    Grāmatā, kurā veiksmīgi savienojas zinātniskums un izklāsta raitums, guvusi atzinību ne vien Vācijā, bet arī ārpus tās robežām.
    “Apvienotā Vācija vairs netiek uztverta kā miera traucētājs Eiropā. Neraugoties uz visām saprotamām, vēsturiski pamatotām reminiscencēm, neraugoties uz visām bažām sakarā ar ekonomisko un demogrāfisko koncentrāciju kontinenta vidū, Vācija tiek akceptēta kā svarīga Eiropas sistēmas sastāvdaļa, taču arī kā nākotnes lielvara. Iemesls ir skaidrs: Vācija ir iesaistīta vairākās ekonomiskās, militārās un pilitiskās līgumsistēmās. Vācijas, kā arī Eiropas interesēs ir jāpasteidzina Eiropas apvienošana, lai nekad vairs nerodas tāda situācija, kurā Vācijas vara kļūtu neaprēķināma tautu kopībai.”
    Hēgens Šulcs
     
    - autors: Laimdota Sēle
    - ISBN: 978-9934-11-018-4
    - svars: 575g
    - lpp: 536
    - grāmatas izmērs cm: 20x14.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 7.60+PVN
    Jaunākais rakstnieces, vēsturnieces un publicises Laimdotas Sēles detektīvromāns “Poga ar sudraba rozi” ir brīnišķīgs, aizraujošs, romantisks romāns jebkura vecumam un gaumei.
    Dina Zandere strādā vienā no lielākajām pilsētas kompānijām juridiskajā nodaļā. Labi pelna un spēj uzturēt sevi un dēlu studentu. Diemžēl viņa tiek atlaista no darba tieši pirms pašiem Ziemassvētkiem. Un arī dēlu “izmet” no augstskolas. Lai pārvarētu problēmas Dina nolemj kardināli mainīt savu dzīvi. Viņa kopā ar dēlu nodibina paši savu detektīvaģentūru… Pirmais klients uzrodas jau 3. dienā…
    Romāna galvenā varone Dina Zandere ļaus noticēt, ka dzīve dod otru iespēju iemīlēties un sasniegt jaunas virsotnes brīdī, kad, šķiet visa pasaule ap tevi un tevī grimst.
    Informācija no izdevniecības “Mansards” par jauniznākušajām grāmatām

    Izdota Rutas Štelmaheres dzejas grāmata „Klēpis”
    Apgāds „Mansards” laidis klajā Rutas Štelmaheres dzejoļu krājumu „Klēpis”, kuras redaktors ir dzejnieks Ronalds Briedis.
    Dzejniece un gleznotāja Ruta Štelmahere dzimusi 1965. gadā Jelgavā. Kopš 1988. gada dzīvo Jēkabpilī.  2001. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas maģistratūru Vizuālās mākslas apakšnozarē, A. Naumova un K. Zariņa gleznošanas meistardarbnīcu. Aktīvi piedalās izstādēs. Dzejoļu publikācijas ar pārtraukumiem kopš 1983. gada. Līdz šim izdota dzejoļu grāmata „Ieskaties sēklai acīs” (1998).

    Ruta Štelmahere
    Klēpis
    cena: 2,50Ls-10%atlaide +PVN

    “Rutas Štelmaheres dzeja ir sirds siltuma un kādas mūžīgas gaismas caurstrāvota. Tas nebūt nenozīmē, ka tā ir sentimentāla, pamācoša vai pliekana. Nē. Pirmām kārtām tā ir patiesa vārda māksla – suģestējoša un dziļa.” (Jānis Rokpelnis)

    Dzejniece un gleznotāja Ruta Štelmahere dzimusi 1965. gadā Jelgavā. Kopš 1988. gada dzīvo Jēkabpilī. 2001. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas maģistratūru Vizuālās mākslas apakšnozarē, A. Naumova un K. Zariņa gleznošanas meistardarbnīcu. Aktīvi piedalās izstādēs. Dzejoļu publikācijas ar pārtraukumiem kopš 1983. gada. Līdz šim izdota dzejoļu grāmata „Ieskaties sēklai acīs” (1998).

    Tomass Transtremers
    Atmiņas mani redz
    cena: 2,70Ls-10%atlaide +PVN

    “Atmiņas mani redz” ir Transtremera vienīgā prozas grāmata. Tomass Transtremers (Tomas Tranströmer) dzimis Stokholmā 1931. gadā. Pirmais Transtremera dzejoļu krājums iznāca 1954. gadā, un viņš ir pasaulē visvairāk tulkotais pēckara dzejnieks, kura dzejoļi tulkoti aptuveni 60 valodās. 2011. gadā Transtremeram piešķirta Nobela prēmija literatūrā “par to, ka viņš sabiezinātos, gaismas cauraustos dzejas tēlos jaunā veidā padara īstenību mums pieejamu”. Latviski iznācis Tomasa Transtremera dzejas apkopojums “Dzeja”. 2011. gada oktobrī dzejnieks viesojās Rīgā.

    Vilis Lācītis
    Pamodināt Lāčplēsi
    cena: 3,25Ls-10%atlaide +PVN

    Vilis Lācītis, celtnieks no Rīgas, latviešu literatūrā ienāca ar romānu „Stroika ar skatu uz Londonu”. „Pamodināt Lāčplēsi” ir viņa jaunākais sacerējums.

    „Ja kāds teiktu, ka Austrumu Londonai piemīt šarms, viņu laikam uzskatītu par vājprātīgu. Izpētot uzmanīgāk Londonas kartes austrumu kvadrātu, tanī nav nekā daudz tūristiem. Austrumu Londona ir netīra, tur ir bīstami staigāt pa vakariem vienatnē, tā smaržo pēc halal gan jēlā, gan kebabu izpausmē, toties fish and chips maksā vidēji par kādu mārciņu lētāk nekā citās pilsētas daļās. To sedz mazu kebabu ēstuvju un lētu tirdziņu tīkls, un zemes un māju cenas ir jātami zemākas nekā pārējos pilsētas rajonos. Tieši tāpēc tur dzīvo visvairāk iebraucēju kā jebkur citur pilsētā.” (fragments no „Pamodināt Lāčplēsi”)

    (Divas) puses: Latviešu kara stāsti. Otrais pasaules karš karavīru dienasgrāmatās
    cena: 3,25Ls-10%atlaide +PVN

    Grāmata piedāvā ielūkoties Otrā pasaules kara frontēs tapušās sešās latviešu karavīru dienasgrāmatās. Trīs to autori karoja Padomju Savienības karaspēkā un trīs – Vācijas bruņotajos spēkos. Viņi visi kopā mums rada stāstu pa latviešu karalaika ikdienu Otrā pasaules kara frontes abās pusēs. Tā ir dzīve kara izraisītajā sociālajā katastrofā, kad daudzi civilizācijas likumi vairs nepastāv, bet cilvēcība, dzīves alkas, māju un Latvijas vērtība iegūst īpaši spilgtu veidolu.

    Otrajā pasaules karā abās frontēs karoja vairāk nekā 200 000 Latvijas iedzīvotāju, no viņiem dzīvību zaudēja gandrīz puse. Pārsvarā karā gāja bojā jauni cilvēki, kuri vēl nebija nodzīvojuši pusi cilvēkmūžam atvēlētā laika, kurus mājās gaidīja sievas, draudzenes, mazi bērni un vecāki. Grāmata ir veltījums Latvijas Otrā pasaules kara paaudzei.

    Klāss Vāvere
    Led Zeppelin. Mūzika, cilvēki un simboli. Roka faili 3
    cena: 3,25Ls-10%atlaide +PVN

    Izdevums “Led Zeppelin. Mūzika, cilvēki un simboli” turpina sēriju “Roka faili”, kurā jau iznākušas grāmatas par grupām “The Beatles” un “Pink Floyd”.

    “Led Zeppelin” nepastāv jau vairāk kā 30 gadu, taču viņu paveiktais iedvesmo arvien jaunas paaudzes. Tikpat aizraujoša kā grupas mūzika ir tās dramatiskā vēsture – reti kura no klasiskajām rokgrupām savā laikā ir saskārusies ar tik konsekventu kritikas neizpratni un noliegumu, kas vēlāk pārvērties vispārējā atzinībā. Vairākkārt vainoti plaģiātismā, melnās maģijas praktizēšanā un citos grēkos, rokenrola brīvības garu “Zeppelin” apvienoja ar tehnisku virtuozitāti, radošu vērienu un emocionālu dziļumu, kas viņiem joprojām nodrošina līderpozīcijas aptaujās par rokmūzikas izcilākajiem sasniegumiem. Neatņemama “Zeppelin” biogrāfijas sastāvdaļa ir hedoniskas pārmērības un cilvēcīgas traģēdijas – arī par grupas izjukšanas iemeslu kļuva bundzinieka Džona Bonama nāve 1980. gadā.

    Kristīne Želve
    Meitene, Kas Nogrieza Man Matus
    cena: 3,25Ls-10%atlaide +PVN

    Stāstu cikla „Meitene, Kas Nogrieza Man Matus” vienojošais elements ir 90. gadi – radikālu pārmaiņu laiks Latvijā, robežperiods, kuru šobrīd jau klasificējam kā „vēsturisku”, pētām tā fenomenu un dēvējam par retro. Mēs bijām pārdzīvojuši sociālismu, bet vēl nepratām sadzīvot ar mežonīgo kapitālismu, mēs dzīvojām nost, dzērāmies nost, mirām nost un gaidījām pasaules galu, kuram bija jāatnāk Millēniumā jeb 2000. gadā… Pasaules gals neatnāca, un tiem, kas bija izdzīvojuši, nācās vien dzīvot tālāk. (Kristīne Želve)

    Kristīne Želve dzimusi 1970. gada 17. martā Rīgā. Studējusi kino režiju Latvijas Kultūras akadēmijā Anša Epnera kursā, veidojusi dokumentālās filmas un strādājusi Latvijas Televīzijā. „Meitene, Kas Nogrieza Man Matus” ir viņas pirmais stāstu krājums, kurā lasāmie darbi tapuši laika posmā no 2003. līdz 2004. gadam.

    Uģis Segliņš
    Lieso laiku laimes formulas
    cena:5,50Ls-10%atlaide +PVN

    „Lieso laiku laimes formulas” – latviešu žurnālista un literāta Uģa Segliņa pirmā prozas grāmata.

    „Lieso laiku laimes formulas” ir dienasgrāmata, kas atspoguļo autora redzēto un pamanīto vakar un šodien, turklāt tepat blakus. Ikdienišķās lietās un notikumos viņš rod trāpīgus secinājumus un filozofiskus vispārinājumus, portretējot arī „liesos laikus” kā īpašu laikposmu 21. gadsimta sākuma Latvijā.

    „Skatoties caur savām brillēm, var redzēt sevi atspīdam otra brillēs. Aktualizējas vairāki teicieni, kas daudz ko citu padara par mums pašiem. Parādi, kas ir tavi draugi, un es pateikšu, kas esi tu pats. Mēs esam tas, ko esam redzējuši, izlasījuši, apēduši… Citi latvieši padara mūs par latviešiem. Mūsu mīlestība pret tuvākiem parāda, kā mēs mīlam sevi pašus. Citi man pasaka, kāds es esmu. Bieži gribas iesaukties: nu, ko citi var zināt? Bet – manī citi ierauga sevi. Spogulis, izrādās, ir izgudrots krietni pirms tam, kad ir izgudrots spogulis,” raksta autors 12. oktobrī, otrdienā.

    Mandala. Krāso savam priekam
    cena: 2,20Ls-10%atlaide +PVN

    Mandala ir acs zīlīte, rasas piliens, zirnekļa tīkls, pulksteņa ciparnīca un Zeme. Saule ir savas kosmiskās mandalas centrs. Mandalas apļa forma ir katrā cilvēkā, viņa zemapziņā.

    Lai arī mandalas var būt bezgala atšķirīgas, tomēr tām visām ir kas kopīgs – centrs, kas ietverts aplī, un savdabīga simetrija. Neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai tautības, intuitīvi mandalām atsaucas katrs. Mandalu izkrāsošana veicina iekšēju sakārtošanos, un iegūtā harmonija katra cilvēka iekšienē sniedz tam spēku un līdzsvaru. Tā savukārt ir laba augsne, kur dzimt un augt priekam. Priekam par sevi un dzīvi.

    Iepriecini sevi ar MANDALU.

    Daiga Mazvērsīte
    Pusvārdā. Jānis Zābers
    cena: 2,20Ls-10%atlaide +PVN

    Grāmata „Pusvārdā. Jānis Zābers” ir autores Daigas Mazvērsītes atzīšanās mīlestībā māksliniekam ar saules balsi, vienlaikus iepazīstinot lasītājus ar piecus gadus vāktiem atmiņu stāstiem, dokumentiem, faktiem, apstākļiem un notikumiem, kuri palīdz jaunā gaismā skatīt dziedātāja dzīves un daiļrades līkločus.

    „Kas mūs pārsteidz, ir tīrā un mirdzošā liriskā tenora (spinto) balss, plūstoša bez piepūles, brīvi un ar skaidru dikciju. Dziedājuma stils ir izteikti itālisks, bet bez raudulīgiem pārspīlējumiem un intonatīvas netīrības. Reizēm J.Zābera dziedājums atgādina jaunā Džuzepes di Stefano balsi, – vai tā nav vislabākā rekomendācija! Dziedātājs ir pilnīgi gatavs pārvarēt iedziedāto āriju visdažādākās muzikālās grūtības un izpilda tās apbrīnojami. Ja nebūtu šīs plates, mēs nekad nebūtu uzzinājuši, ka šāds lieliski apdāvināts mākslinieks vispār dzīvojis.” Stereo Review (14.I 1974)

    Šādu atsauksmi piedzīvoja jau pēc dziedātāja nāves izdotā skaņuplate, un Jāņa Zābera apbrīnojamie balss dotumi patiesi spētu pavērt viņam ceļu uz pasaules slavenākajiem opernamiem. Ja vien viņa straujo ceļu augšup nebūtu pārtraucis negrozāmais likteņa spriedums, atļaujot māksliniekam uz operas skatuves aizvadīt vien 12 gadus, kuru laikā nodziedāti arī vairāk nekā 1500 koncertu Tikai viens solis unikālās balss īpašnieku un itāliešu bel canto skolas pārstāvi šķīra no Pučīni operas „Bohēma” pirmizrādes Milānas operteātrī La Scala 1964. gadā, liedzot Zāberam kļūt par vienīgo latvieti, kurš padomju varas gados uzstājies uz šīs pasaulslavenās skatuves. Toties tika iekaroti gandrīz visi toreizējās PSRS operteātri, un paralēli aktīvai darbībai opermākslā mākslinieks koncertēja, uzstājās televīzijā, ieskaņoja latviešu un ārzemju mūziku, sava talanta vispusību apliecinot arī vieglajā žanrā. Laimes māte dziedoni bija apveltījusi ar itin visu, kas nepieciešams spožai dziedātāja karjerai – pasakainu balss tembru, muzikalitāti un lieliskiem ārējiem dotumiem, tomēr zvaigžņu slimība tautas iemīļotajam dziedonim tā arī palika sveša. Un sev atvēlēto neilgo dzīves laiku Jānis Zābers aizvadīja kā krietns darbarūķis ar no vecākiem mantotu lauku cilvēka darba tikumu, paliekot laikabiedru atmiņās kā cilvēks ar skaidru dvēseli un atklātu sirdi, un neatkārtojamu balss daiļumu un siltumu.

    Oļģerts Šalkonis
    Devītā ģērbtuve
    Cena: 5,00Ls-10%atlaide +PVN

    Grāmata „Devītā ģērbtuve” izdota par godu aktiera un režisora Oļģerta Šalkoņa 80 gadu jubilejai. Grāmatā Oļģerts Šalkonis dalījies atmiņās par 15 Nacionālā teātra kolēģiem, kuri visi saistīti ar teātra leģendāro 9. ģērbtuvi, – Mihailu Čehovu, Jāni Kubili, Karpu Klētnieku, Jāni Osi, Žani Katlapu, Kārli Sebri, Alfrēdu Videnieku, Alfredu Jaunušanu, Edgaru Zīli, Gunāru Cilinski, mūsdienu aktieriem Mārci Maņjakovu, Gundaru Grasbergu u. c. Līdz ar aktieru raksturojumu grāmatā sniegts ieskats Nacionālajā teātrī valdošajā atmosfērā un Latvijas vēsturiskajā situācijā. Ēriks Hānbergs par „Devīto ģērbtuvi” raksta: „Skatītāji vienmēr ir tiekušies par aktieriem uzzināt vēl kaut ko. Par notikumiem aizkulisēs, par privāto dzīvi. Par skatuves personībām sabiedrībā klaiņo ticami un neticami nostāsti. Arī intīmi čuksti. Oļģerts Šalkonis gadu gadiem būdams ar teātra līdzgaitniekiem vienā darba telpā, par popularitātēm zina daudz vairāk nekā citi. Tāpēc stāstījums plūst brīvi un dzīvi. Taču autors ir korekti galants. Netenko. Arī anekdotiskumi nemet ēnu, bet lasītājus aicina pasmaidīt.”

    Zdeņeks Jirotka
    Saturņins
    cena: 3,00Ls-10%atlaide +PVN

    Čehu rakstnieka Zdeņeka Jirotkas (Zdeněk Jirotka) romāns „Saturņins” (Saturnin) Jāņa Krastiņa tulkojumā nācis klajā sērijā „Mansarda kolekcija”.

    Romāns “Saturņins” pirmoreiz izdots 1942. gadā un ir viens no populārākajiem čehu romāniem gan Čehijā, gan ārzemēs. Romāns piedzīvojis daudzkārtējus iestudējumus teātrī un ekranizēts Čehijas televīzijā.

    Saturņins ir kalpotājs, kurš gatavs uz visu sava darba devēja labā. Pārsteidzošās vārdu spēles un sakāmvārdi, kurus tulkotājam Jānim Krastiņam lieliski izdevies latviskot, romāna varoņi un sižets liecina par autora nostalģiju pēc mierīgajiem gadiem pirms Otrā pasaules kara.

    Čehu rakstnieks Zdeņeks Jirotka (1911–2003) ir humoristisku romānu, stāstu, raidlugu un feļetonu autors.


    Imants Ziedonis
    Vēl ko
    cena: 2,50Ls-10%atlaide +PVN

    Imanta Ziedoņa dzejoļu krājumā „Vēl ko” apkopoti agrāk nepublicēti dzejoļi un aforismi.
    „Īso mirkļu dzeja” un garo mirkļu pārdomas. „Vēl ko” ir vēl viens spilgts pierādījums Meistara attaisnotajai klātbūtnei mūsu vidū un šajā pasaulē,” krājumu raksturo tā sastādītāja un redaktore Liāna Langa.

    Imanta Ziedoņa un Liānas Langas sadarbība grāmatas tapšanā aizsākās 2009. gada pavasarī, Liānai Langai viesojoties pie Imanta Ziedoņa un gatavojot izdošanai viņa klausāmgrāmatu „Kukainīt, re, kā saule spīd!”.

    I. Ziedonis, lai arī veselības stāvokļa dēļ vairs nevar radīt jaunus darbus, kopā ar palīgiem pārskata un pārraksta arhīvā atrodamos nepublicētos darbos. Kārtojot grāmatu „Vēl ko”, no vairāk nekā 300 dzejoļiem Liāna Langa atlasījusi aptuveni 100 tekstu, kas spilgti apliecina Imanta Ziedoņa talantu, dzejas rotaļīgumu un latvisko filozofiju.

    Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Vāka noformējumā izmantota mākslinieces Solveigas Vasiļjevas digitālā grafika.


    Vilis Lācītis
    Stroika ar skatu uz Londonu
    cena: 4,20Ls-10%atlaide +PVN

    Grāmata ir neparasts un ilgi gaidīts notikums – gan tāpēc, ka „Stroika ar skatu uz Londonu” ir jauna autora spilgta debija literatūrā, gan tāpēc, ka agri vai vēlu latviešu literatūrā bija jārodas romānam, kas turpina pirms astoņiem gadiem Laimas Muktupāvelas „Šampinjonu Derībā” aizsākto tēmu par latviešu piedzīvojumiem darba gaitās ārzemēs.

    „Stroikā ar skatu uz Londonu” stāstītājs ir jauns vīrietis, kurš strādā celtniecībā. Lasītāju gaida pārsteigumi, krimināla intriga un nopietnās pārdomās balstīti ironiski un apbrīnojami sirsnīgi spriedumi par Latviju un Angliju, par latviešiem un imigrantiem. Grāmatu ilustrē asprātīgi mākslinieces Ilvas Kalnbērzas zīmējumi.

    Ikvienam no mums ir tuvinieks, rads, draugs vai paziņa, kas devušies Sprīdīša gaitās ārpus dzimtenes. Šī grāmata ir veltījums un stāsts katram no mums.

    „Sakritības ar reāliem cilvēkiem un notikumiem, ja tādas parādās, ir vienīgi tāpēc, ka dažkārt fantāzijā spēj iezagties patiesi atgadījumi, kaut arī tikai daļēji. Draugi un paziņas lai sevi romānā nemeklē, jūsu tur nav.

    Un vēl: anglicismi un rusicismi tekstā atstāti apzināti un īpaši neizvēloties kā emigrējušo latviešu celtnieku valodas īpatnība. Kas ko nerubī, var ieskatīties mūsu slenga vārdnīcā grāmatas beigās,” raksta romāna autors.


    Zigurds Mežavilks
    Opermūzikas svētki Siguldā
    cena: 1,00Ls-10%atlaide +PVN

    Grāmata „Opermūzikas svētki Siguldā” apkopo pazīstamā sporta žurnālista un mākslas mīļotāja Zigurda Mežavilka fotogrāfijas no Siguldas Opermūzikas svētkiem piecpadsmit gadu garumā – kopš pirmajiem 1993. gadā līdz pagājušā gada svētkiem – un personiskus iespaidus un atmiņas par Opermūzikas svētku rīkotāju Dr. Daini Kalnu, diriģentu Aleksandru Viļumani, pašmāju solistiem un viesiem: Inesi Galanti, Egilu Siliņu, Ingu Pētersonu, Jāni Sproģi, Arnitu Eglīti, Krišjāni Norveli, Ingu Kalnu, Sonoru Vaici, Elīnu Garanču, Maiju Kovaļevsku, Siseli, Annu Ņetrebko, Alfredo Dazu, Nadju Krastevu un citiem.


    Jāns Kaplinskis
    Acs
    cena: 2,00Ls-10%atlaide +PVN

    Sērijā „Mansarda kolekcija” laista klajā jau astotā grāmata – ievērojamā igauņu dzejnieka un rakstnieka īsromāns „Acs”, ko latviešu valodā tulkojis dzejnieks Guntars Godiņš.

    Īsromāns „Acs” ir savdabīga grāmata, kuras pamatā ir cilvēka cenšanās saprast nesaprotamo Dieva eksistenci, meklēt kristietības un citu reliģiju atšķirības. Kā grāmatas ievadā raksta tās autors, „šī stāsta ierosinātāja ir kāda doma. Uzskatu, ka cilvēks ir pilns paradoksu. Kristieši un musulmaņi cer uz dzīvi pēc nāves, Indijā cits citu cenšas atbrīvot no nākamo dzīvju rata, tur mūžīgā nāve cilvēkam šķiet labāka nekā mūžīgā dzīve. Kristīgā un islāmiskā mistika ir meklējusi iespēju tuvoties Dievam, sajust Dieva klātbūtni, to, ko ebreju mistika dēvē par Shehina un kas kabalistiskajā tradīcijā ir kļuvusi par atsevišķu būtni. Es iedomājos, kā varētu justies cilvēks, kas patiešām sajūt Dieva klātbūtni, kas redz Dieva aci viņam sekojam. Ir grūti iztēloties, kā cilvēks šo Dieva ciešo acs skatu varētu izturēt”.

    Igauņu dzejnieka un rakstnieka Jāna Kaplinska (1941) vārds Latvijā nav svešs. Viņa dzejoļi, esejas, stāsti bērniem un intervijas ir publicētas pie mums samērā regulāri. 2001. gadā apgādā „Daugava” tika izdota plaša Jāna Kaplinska dzejas izlase. Jāns Kaplinskis ir viens no pazīstamākajiem dzejniekiem un rakstniekiem Eiropā, viņa dzejas, prozas, esejas grāmatas ir izdotas daudzās valodās, viņš ir ieguvis vairākas Igaunijas un citu valstu literārās balvas, bijis izvirzīts arī prestižajai Nobela prēmijai.


    Voldemārs Avens
    Avena dzejoļi
    cena: 2,80Ls-10%atlaide +PVN

    Grāmatā “Avena dzejoļi” ievietoti agrāk izdotie krājumi “Caurumi” (1968), “Avis” (1989), “Piezvanīšu parīt” (2002), kā arī trīsdesmit nepublicēti vai periodikā publicēti dzejoļi, kas atrodami nodaļā “Dalīti uz divi”. Laikabiedru recenzijas un apceres lasāmas nodaļā “Ko citi saka par Avena dzeju”.

    Voldemāra Avena dzeja ir witness poetry — viņš raksta savu dzīvi, viņš ir sava laikmeta liecinieks. Viņš neuzbāžas ar gudrībām vai intelektuālām abstrakcijām, viņš rotaļājas ar valodu, lai nebūtu pārāk smagi liecināt, bet necenšas neko lieki izdaiļot. Jo daile ir viņa glābiņš, bet mums viņa dzeja — atvērtas durvis, pa kurām ieejam un vērojam viņa dzejas telpu — no Ziemeļvidzemes līdz Ņujorkai un atpakaļ, bet atpakaļ pavisam citā laikmetā, kad liekas, ka “dzīvojam uz burbuļa / un ne uz zemes lodes” (Juris Kronbergs).


    Iveta Ratinīka
    Rūgts
    cena: 2,50Ls-10%atlaide +PVN

    Grāmatas redaktors Kārlis Vērdiņš par Ivetas Ratinīkas dzeju raksta: „No līksma tosta līdz vilšanās mielēm – tāda ir emociju amplitūda, kuru Ivetas Ratinīkas dzejas varone izdzīvo debijas krājumā „Rūgts”. Būdama rūdīta dzejas pazinēja, pati Iveta dzejai atdod tikai visdārgāko – šie dzejoļi ir personisko kāpumu un kritumu nospiedumi, kas saglabājušies pilsētas mūžam nemierīgajā un mainīgajā ainavā.”

    Ivetai Ratinīkai ir 33 gadi. Studējusi literatūru Rēzeknes augstskolā un doktorantūrā Latvijas Universitātē. Dzejas publilkācijas un raksti par dzeju kopš 1998. gada atrodami „Kultūras Forumā”, laikrakstos „Diena” un „Neatkarīgā Rīta Avīze”, „Satori” un citur. Patlaban skolasbērniem Āgenskalna Valsts ģimnāzijā palīdz saprast literatūru un pasauli ap to.


    Dzintars Sodums
    Virtuves piezīmes
    cena: 2,00Ls-10%atlaide +PVN

    Grāmatiņa “Virtuves piezīmes” izdota par godu rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma 89. dzimšanas dienai. Tajā apkopti trāpīgi, ironiski un filozofiski izteicieni par Latviju un latviešiem, pašam par sevi, literatūru un mūsu rakstniekiem, kā arī par citām tēmām.

    “No sievietēm nāk labsirdība, maigums, izlīdzinājums, remdinājums. Tos sniedzot, viņas ir neaizsargātas. Skarbā pasaulē viņām to īpašību pēc jācieš. Vajadzētu likumdošanu, kas viņas aizsargā.”

    „Latvieši domā par daudz, jūt par daudz un par maz turas uz strīpas. Lietuvieši to komentē: zirgagalvas. Liela galva sadomājusies.”

    „Ljas jaunajiem rakstu muldētājiem: aizejiet uz tirgu un sakiet savas metaforas. Jūs nesapratīs, ko jūs gribat.”


    Džons Steinbeks
    Par pelēm un cilvēkiem
    cena: 1,00Ls-10%atlaide +PVN

    Amerikāņu rakstnieka, Nobela prēmijas laureāta Džona Steinbeka romāns “Par pelēm un cilvēkiem” stāsta par klaidoņa Džordža un viņa vientiesīgā drauga Lenija gaitām Amerikā Lielās depresijas laikā.

    Romāns divu literatūras izcilību ─ Dzintara Soduma un Riharda Rīdzinieka – spilgtā tulkojumā Latvijā tiek izdots pirmoreiz. Tulkojuma pirmizdevums iznācis 1954. gadā apgādā “Imanta” Kopenhāgenā.


    Māris Bērziņš
    Gūtenmorgens
    cena: 3,00Ls-10%atlaide +PVN

    Sēriju “Mansarda kolekcija” turpina Māra Bērziņa grāmata “Gūtenmorgens”, kas pirmoreiz iznāca 2007. gadā un tika nominēta laikraksta Diena gada balvai kultūrā. Grāmatas jaunajā izdevumā publicēti arī karikatūrista Māra Bišofa zīmējumi. Literatūrkritiķis Rimands Ceplis par šo grāmatu saka: “Rakstnieka īsās prozas vienībās veidotais teksts par latvisko Gūtenmorgenu rāda izstrādātu, brīžam fantastisku, brīžam absurdu, tomēr apbrīnojami mīļu pasauli, kas uzrunā gan pieaugušos, gan bērnus. Grāmata ir atsvabināta no jelkādas didaktikas un pārsteidz gan ar frāzes slīpējumu, gan ļaušanos priekam. Konceptuāla, mākslinieciski nostrādāta un pārliecinoša joku grāmata, kādu latviešiem ir liels retums.”


    Žozē Manuels Simoešs
    Sesārija Evora
    cena: 1,50Ls-10%atlaide +PVN

    Sesārija Evora ir kļuvusi par pasaules mēroga zvaigzni. No Losandželosas līdz Tokijai, no Frankfurtes līdz Sanpaulu viņa ir nepārspējama Kaboverdes mūzikas vēstniece. Eksotiska, tāla, plikām pēdām, dziedātāja, kurai sveša jebkāda samākslotība vai izlikšanās. Sesārijas mūzika izplatījusies visā pasaulē, pateicoties viņas dziedāto melodiju pievilkšanas spēkam. Ikviens atrod kripatiņu savu sapņu melodijās, kas ļauj pārcelties uz tāltāla arhipelāga cēlajām ainavām.


    Ēriks Kleptons
    Kleptons. Autobiogrāfija
    cena: 4,00Ls-10%atlaide +PVN

    Rokmūzikas leģendas Ērika Kleptona autobiogrāfija „Kleptons” pirmizdevumu piedzīvoja Anglijā 2007. gadā. Latviešu valodā to šogad iztulkojis Klāss Vāvere. Grāmatu Kleptons sarakstījis 62 gadu vecumā. Tas ir godīgs un atklāts stāsts par mūziķa karjeru, blūza mīlestību, draudzību ar kolēģiem (Džordžs Harisons, Džimijs Hendrikss, B. B. Kings, Dž. Dž. Keils, Rodžers Voterss u.c.) un mūža dramatiskākajiem notikumiem – aprakstot gan ilgstošu cīņu ar alkoholu un narkotikām, gan visnotaļ komplicētas privātās dzīves peripetijas.

    Kopā ar tādiem laikabiedriem kā The Beatles, The Rolling Stones u.c. Kleptons pieder pie britu rokmūzikas pirmās paaudzes spožākajiem talantiem, kas ievadīja šīs mūzikas piesātinātāko laikmetu. Kopš 60. gadu vidus, kad Londonas ielās parādās grafiti „Kleptons ir Dievs”, būdams pirmais ģitārists, kura slava var mēroties ar agrāk ārpus konkurences esošiem dziedātājiem, tādu grupu kā The Yardbirds, John Mayall’s Bluesbreakers, Blind Faith un īpaši Cream sastāvā Kleptons ir neatgriezeniski ietekmējis rokmūzikas skanējumu un māksliniecisko mērogu. Savukārt 70. gadu sākumā uzsāktā solokarjera ir vainagojusies ar daudziem hitiem un turpinās joprojām.

    „Kleptons” ir pirmā grāmata apgāda Mansards mūzikas leģendu biogrāfiju sērijā. Nākamās – Žozē Manuela Simoeša grāmata par izcilo Kaboverdes dziedātāju Sesāriju Evoru un Sintijas Lenones atmiņas par vīru Džonu Lenonu.


    Sintija Lenone
    Džons
    cena: 1,20Ls-10%atlaide +PVN

    Apgāda „Mansards” mūzikas leģendu biogrāfiju sērijā nākusi klajā jau trešā grāmata – “Džons” – Sintijas Lenones atmiņas par vīru, pasaulslavenās rokgrupas The Beatles līderi, vēlāk ne mazāk populāru solodziedātāju Džonu Lenonu. Grāmatu no angļu valodas tulkojis Jānis Elsbergs.

    Grāmatu, kas angļu valodā izdota 2005. gadā, Džona Lenona pirmā sieva Sintija Lenone sarakstījusi 25 gadus pēc vīra nāves, kad jūtas gatava atklāt patiesību par desmit gadu ilgo kopdzīvi ar mūzikas leģendu. Atmiņās vēstīts par The Beatles pirmsākumiem un ziedu laikiem, par Džona Lenona interesanto ģimeni, sarežģīto personību un attiecībām ar sievu Sintiju un dēlu Džulianu.

    Sintija Lenone memuāros raksta: „Kopš Džona nāves esmu noskatījusies, kā grāmatas par viņu, plauktiem vien, parādās un pazūd; lielāko daļu sarakstījuši cilvēki, kas nekad nav viņu pazinuši un kas veido vienpusīgu un kļūdainu priekšstatu par viņu un par mūsu attiecībām. Daudzi man atvēlēja tikai mazu, epizodisku lomiņu Džona dzīvē, kas ievērojama tikai ar to, ka mums bija dēls. Mani parasti norakstīja kā jūsmīgu, jaunu meiteni, kas ieķērās Džonā un pēc tam ievilināja viņu laulības slazdā.

    Tas bija ļoti tālu no patiesības. Es biju kopā ar Džonu desmit viņa dzīves gadus — vislieliskākos, neparastākos, notikumiem bagātākos gadus. Tas bija laiks, kad viņš sasniedza savas radošās virsotnes. Laiks, kad viņš bija asprātīgs, kaislīgs, godīgs un atklāts, kad viņš mīlēja savu ģimeni un mīlēja Bītlus. Laiks, pirms narkotiku un slavas iespaidā viņš sagrāva daudz no tā, kas agrāk viņam bija svarīgs.”


    Berbela Vardecka
    Ēd taču beidzot normāli! Palīdzība piederīgajiem, kuru meitas un partneres cieš no ēšanas traucējumiem
    cena: 5,00Ls-10%atlaide +PVN

    Anorektisku un bulīmisku meiteņu vai sieviešu piederīgie parasti ļoti cieš no viņu ēšanas traucējumu sekām un bieži vien nezina, ko iesākt. Ar laiku ēšanas traucējumi tik ļoti izvirzās priekšplānā, ka visa dzīve griežas tikai ap tiem, bet visu iesaistīto vēlmes, vajadzības un emocijas paliek novārtā. Piederīgie grib palīdzēt, bet ietekmēt nespēj gandrīz neko. Berbela Vardecka ar uzskatāmiem piemēriem rāda, kā vecāki un partneri var palīdzēt pārvarēt ēšanas traucējumus un uzlabot savstarpējās attiecības. Dr. Berbela Vardecka (dzimusi 1952. gadā Vācijā) ir diplomēta psiholoģe un geštaltterapeite. Deviņus gadus strādājusi ar ēšanas traucējumu un atkarības problēmām Bād-Grēnenbahas Psihosomatikas klīnikā, tagad ir psihoterapeite privātpraksē Minhenē un strādā arī par pasniedzēju un supervizori. 2009. gadā apgādā „Mansards” izdota viņas grāmata „Pļauka dvēselei. Kā vieglāk tikt galā ar aizvainojumu un atraidījumu”.


    Maršals H. Klauss, Filisa H. Klausa
    Pirmo nedēļu brīnums
    cena: 4,00Ls-10%atlaide +PVN

    Tikko pasaulē nākuši mazuļi spēj daudz vairāk, nekā ilgu laiku tika uzskatīts. Autori atklāj pārsteidzoši citādu jaundzimušo – mazu cilvēku ar piecām maņām, kas ir pilnībā gatavs veidot attiecības ar saviem aprūpētājiem. Grāmata visiem tiem, kas vēlas ļauties pirmo dzīves stundu, dienu un nedēļu brīnumam.

    Dr. Maršals H. Klauss – starptautiski atzīts neonatologs, kas sarakstījis vairākas grāmatas jaundzimušo pētījumu jomā, piemēram, Bonding, Care of the High-Risk Newborn un Mothering the Mother. Viņš ir arī Yearbook of Neonatal and Perinatal Medicine izdevējs un pediatrijas pasniedzējs Kalifornijas universitātē Sanfrancisko. Filisa H. Klausa – pasniedzēja un praktizējoša psihoterapeite Ēriksona institūtā Santarozā, vada psihoterapijas praksi Bērkli, Kalifornijā, īpaši specializējoties grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību sarežģījumu jautājumos. Klausa ir arī grāmatu Bonding un Mothering the Mother līdzautore.


    Bla bla 2 jeb Nasing spešal kontinjūz. 600 neticami bezjēdzīgu prātulu
    “Viedi” izteicieni, ko bārstīt, kad vairs nav ko teikt par šo…
    cena: 1,00Ls-10%atlaide +PVN

    My answer will be! But I will not say.

    “Kur šogad notiks Kannu kinofestivāls?” KRISTĪNA AGILERA, amerikāņu dziedātāja

    “Skaidrs, ka tas ir budžets. Tajā ir ļoti daudz skaitļu.” DŽORDŽS V. BUŠS, ASV prezidents

    “Vai mēs neesam piemirsuši Ziemassvētku īsto nozīmi, proti, Santa Klausa piedzimšanu?” BĀRTS SIMPSONS, Simpsonu ģimenes loceklis


    Sastādījusi Elza Eglīte
    Smieklīgie kaķi
    cena: 1,00Ls-10%atlaide +PVN

    Grāmatiņā „Smieklīgie kaķi” apkopotas dažādas anekdotes par kaķiem, kuras papildinātas ar jaukām, anekdotes saturam atbilstošām melnbaltām fotogrāfijām. Lieliska dāvana kaķu īpašniekiem un visiem šo neatkarīgo mājdzīvnieku mīļotājiem.


    Broņislava Martuževa
    Deg uguntiņa
    cena: 3,00Ls-10%atlaide +PVN

    Šajā krājumā nekas nav tāpat vien – tā teikt, sadzejots. Jo dienai skaistākā vērtība ir tad, kad tā nāk ar dzeju. Ir atziņas un vārdi, kurus savai tautai var pateikt tikai viņa, Broņislava Martuževa. Izjustus, izsāpētus, iznēsātus. Pateiktam vārdam ir cerība kā sēklai uzdīgt, un vienalga – pavasarī vai rudenī. Rudenī uzdīgst ziemcietīgākie. Tur ir arī prieka vārdi. Viņa zina prieka garšas vērtību, viņas smiekli ir aizrautīgi un jauneklīgi, reizēm pavisam šķelmīgi. Šajā dzejā ir rimti un viedi vārdi, smeldzīgi un intīmi, te ir dvēseles krēsla un jauneklīgs dzīvesprieks. Lasītājs katram dzejolim pieliks klāt savu izjūtu un savu patiesību. Tāds ir dzejas ceļš – no sirds uz sirdi. (Anna Egliena)


     Z.Skujiņa Rakstu 10.sējums
     Pasaule ar kājām gaisā. Pa ceļam uz okeānu

    Zigmunda Skujiņa Rakstu noslēdzošajā 10. sējumā iekļauts romāns “Jauna cilvēka memuāri” un publicistika: “Par mūsu valodas nākotni”, “Pārdomas par latviešu prozu”, “Rīgas zelta akmeņi”, “Modes jēdziens “sponsors” un mecenātisma klasika”, “Kad aiz Rakstnieku savienības durvīm šāva”, “Eiropas laiks” un citas esejas.


    Izdevuma cena bez PVN un atlaides: 6,20Ls; sainī 6gab.
     


    SIA “Apgāds Mansards”
    a/k 61, Rīga, LV-1011, Latvija
    tālr.: 29174515
    info@apgadsmansards.lv
    www.apgadsmansards.lv


    Informācija no apgāda “Divpadsmit” par jauniznākušajām grāmatām

    Apgāds DIVPADSMIT iepriecina visus dabas un grāmatmīļus ar jauno Velgas Vītolas grāmatu Ūdrītis Ķūķis.

    Velga Vītola. Cilvēks, kuru šobrīd Latvijā nezina vairs tikai retais; Latvijas lepnums 2011. Viņu cildinoši dēvē par Latvijas Džeraldu Darelu un Džoju Ādamsoni, bet mīļi sauc par Lāču Mammu. Viņa ir Līgatnes dabas taku vecākā zooloģijas speciāliste jeb, kā pati saka, vienkārši zvērkope. Tulks starp cilvēku un dzīvnieku pasauli.

    Šo gadu laikā Velgu par savu mammu ir uzskatījuši vairāk nekā 40 dzīvnieku un putnu mazuļu, un vēl daudziem jo daudziem viņa bijusi un ir audžu mammas, kopējas un glābējas vietā. Viens no šādiem mazuļiem ir arī šīs grāmatiņas galvenais varonis — ūdrēns Ķūķis.

    Aizraujošs un bilžains stāsts ar skumjām beigām. Otrā daļā izziņai Eirāzijas ūdra izsmeļošs apraksts. Brīnišķīgs izdevums bērniem un vecākiem, pedagogiem un studentiem, vides speciālistiem un dabas draugiem.

    Jau pieejama grāmatnīcās.

    Atvēršanas svētki
    š.g. 16. janvārī plkst. 15 Latvijas Dabas muzeja 1. stāva zālē. 

    Informācija no Biznesa augstskolas "Turība" izdevniecības par jauniznākušajām grāmatām

    2012. gads Biznesa augstskolas Turība izdevniecībai sācies ļoti ražīgi - iznākušas uzreiz trīs grāmatas - Olga Kuruzova “Finanses un kredīts” (5. pārstrādātais un aktualizētais izdevums), Anna Medne “Nodokļi Latvijā” (ņemot vērā nodokļu likumdošanas izmaiņas, kas ir spēkā no 2011. gada 1. jūlija) un Vita Zariņa un Anna Medne “Uzdevumu krājums finanšu grāmatvedībā un nodokļos”.
    Ceturtdien, 12. janvārī, Biznesa augstskolā Turība notika šo visu trīs grāmatu prezentācija.
     
    Plašāku informāciju par prezentāciju skatiet ŠEIT.
     
     
    Daiga Rugāja
    Biznesa augstskolas Turība
    Izdevniecības vadītāja
    Tālr.: 67623521
    Mob. tālr.: 29157200
    Fakss: 67619152
    E-pasts: izdevniecība@turiba.lv


    Informācija par izdevniecībā “Avots” jauniznākušo grāmatu

    “Ekoloģiska mājas uzkopšana”
    Anotācija:
    Daudz tiek runāts par ķīmijas postošo ietekmi uz dabu un cilvēka veselību, – taču ko mēs darām, lai šo postošo ietekmi mazinātu?
    Grāmata sniedz daudz interesantu ideju, kā no dabiskas izcelsmes produktiem radīt pašiem savus tīrīšanas līdzekļus, kuri gan palīdzēs uzkopt māju un cīnīties ar mikrobiem un kaitēkļiem, gan arī brīnišķīgi smaržos un uzlabos garastāvokli.

    Autors: Daiga Miezīte
    Izdevniecība Avots
    2012
    ISBN 978-9984-859-45-3
    174 lpp.
    Tēma: Mājai un saimniecībai