Izdevniecību jaunumi martā

    Ziņa publicēta 27.03.2012
    Šeit Jūs varat iepazīties ar jaunākajām grāmatām, kas Latvijas izdevniecībās iznākušas 2012. gada martā.

    Informācija par izdevniecībā “Dienas Grāmata” izdotajām jaunajām grāmatām
     

    Edvards Vitmors "Jeruzālemes pokers"

    “Labākais nezināmais amerikāņu rakstnieks” (Publishers Weekly) Edvards Vitmors (1933—1995) romānu tetraloģiju "Jeruzālemes kvartets" sarakstīja laika posmā no 1977. līdz 1987. gadam, dzīvodams te Ņujorkā, te Jeruzālemē. Visas četras grāmatas — “Sīnāja gobelēns” (latviski izdots 2011. gadā), “Jeruzālemes pokers”, “Nīlas ēnas” un “Jērikas mozaīka” — lasāmi gan kā patstāvīgi vēstījumi, gan kā eposs, kas, risinādamies cauri laikiem, izauž košu un neaizmirstamu Vidējo Austrumu vēsturi.

    “Jeruzālemes pokers” vēlreiz saved lasītāju ar vairākiem jau “Sīnāja gobelēnā” iepazītiem varoņiem, taču tie trīs, kuri Svētajā Pilsētā, Hadža Hārūna senlietu pārdotavā 1921. gada decembra pēdējā dienā spēlē pokeru, tobrīd vēl ir svešinieki. Spēle ilgs… divpadsmit gadu, taču lasītājs redzēs, ka mēdz būt sarunas, kas risinās vēl ilgāk.

    Es ļoti vēlējos, lai pietiktu ilgākam laikam, un varonīgi lasīju ne vairāk par divdesmit lappusēm dienā. Vēl es katru dienu stāstīju draugiem par iepriekšējā dienā izlasīto. Viņi neticēja un apgalvoja, ka es to esmu izdomājusi. Kā man gribētos, lai es tā spētu.

    Leslija Heizltona, The Jerusalem Post

    Kopumā “Jeruzālemes kvartets”jaunāko laiku literatūrā ir viens no spožākajiem paraugiem, kā rakstnieks pārvērš vēsturi mītā, bet pēc tam mūs aizved atpakaļ pie mūsu vēstures, liekot to ieraudzīt pilnīgi jaunā gaismā.

    Gerijs K. Volfe, Locus Magazine 

    Elvita Ruka, Aija Bley “GRUZIJA. Sarunas ar dūjām”
     
    Jau laistas klajā Elvitas Rukas un Aijas Bley pirmās trīs grāmatas par bijušajām padomju republikām. “GRUZIJA. Sarunas ar dūjām” ir ceturtā no plānotajām piecpadsmit grāmatām piedzīvojumu stāstu cikla “15 jukušas avis”.
    “Aita ir bara dzīvnieks. Arī mēs, piedzimstot noteiktā laikā un vietā, kļūstam par bara sastāvdaļu. Cik liela ir izvēles brīvība — būt laimīgam un veidot savu dzīvi — ja lielie ģeopolitiskie procesi norisinās neatkarīgi no mums?” Uz šo jautājumu abas ceļotājas un pētnieces meklē atbildi, lasītājs aicināts pievienoties — būs aizraujoši, brīžiem arī skarbi un pat bīstami…
    Gruzija ir rietumnieciski orientēta valsts, kas, pārdzīvojusi četrus pilsoņu karus un grūtus juku laikus, tagad atplaukusi mierīgai dzīvei. Galvaspilsēta mirgo košās ugunīs, zaigo atjaunotās fasādēs, mirdz spožos baznīcu kupolos, spīd mākslas darbos, trīsuļo lepnu mašīnu sānos un dzirkstī cilvēku acīs. Ja gribēsiet košo, atpūsties kāro tūrisma fasādi – jūs to dabūsiet. Ja alksiet vienkāršas tautas dzīves, kur dzīvesprieks spurojas pretim problēmām, bēdām un nabadzībai, jūs dosieties ap stūri, paiesiet uz citu kvartālu, iekāpsiet autobusā un nokļūsiet dzīves apskāvienos tik ļoti, ka elpa var aizcirsties.

    “Tbilisi ir mana dvēseles mājvieta, Gruzija ir Dieva dota zeme sevis sadzirdēšanai. Kur soli sper, tur dzīve priekšā. Kur dzīve priekšā, tur smiekli vai asaras. Kur sirds vaļā, tur likumi izbeidzas. Kur brīvība garā, tur pazūd skaitļi. Kur skaitļu nav, uzmirdz īsie patiesības mirkļi. Kur patiesība, tur programmu nevajag. Runā ar dūjām, klausies aitu ganus, ietinies melanholijā, staro priekā, uzlido, aplauz spārnus, krīti, celies, ievij ligzdu blakus eņģeļiem un sūkā ledenes ar bērnības garšu. Esi vaļā un dzīve notiek, jo viņa te ir karaliene.”Elvita Ruka
     


    Informācija par izdevniecībā “Jumava” izdotajām jaunajām grāmatām

    Ceļš uz Latvijas valsti 1914-1922

    - autors: Igors Vārpa
    - ISBN: 978-9934-11-060-3
    - svars: 770g- lpp: 424- grāmatas izmērs cm: 23.5x13.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki
    - cena: 8.30+PVN
    - kategorija: Kultūras projekti
    Grāmata “Ceļš uz Latvijas valsti (1914–1922)”, tāpat kā iepriekšējās, ir uzrakstīta saskaņā ar zinātniski populārā žanra prasībām un apskata Latvijas valsts dzimšanu un nostiprināšanos, sākot no latviešu strēlnieku cīņām līdz Latvijas 1. saeimai.
    Grāmatas autors ir publicists Igors Vārpa, kas dzimis 1932. gada 8. martā Cieceres pagastā, Kuldīgas apriņķī. I. Vārpa ir  aptuveni 100 publikāciju autors par Latvijas vēstures tēmām, kas publicētas dažādos preses izdevumos.  Igors Vārpa ir ļoti spoža Latvijas personība. Viņš ir ne tikai rakstnieks, vēsturnieks, bet arī kinoaktieris, kurš filmējies apmēram 40 filmās, tēlojot lomas no vācu barona līdz vācu virsnieka tēlam, un civilās aviācijas I klases pilots, kurš gaisā pavadījis 13 000 stundu un nolidojis attālumu, kurš atbilst ceļam līdz Mēnesim un atpakaļ.

    Maestro Pauls (krievu val.)

    - autors:

    - ISBN: 978-9934-11-074-0

    - svars: 851g
    - lpp: 200
    - grāmatas izmērs cm: 240x200

    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki

    - cena:19.00+PVN

    - kategorija: Pusalbumi

     

     

    Draugu albums (divi vāki)

    - autors:

    - ISBN: 978-9934-11-073-3

    - svars: 195g
    - lpp: 72
    - grāmatas izmērs cm: 20x15cm

    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki ar spirāli

    - cena: 1.90+PVN

    - kategorija: Bērnu un jauniešu literatūra

        “Draugu albums” ir atmiņu albums meitenēm, kas atgādina tradicionālās pašu taisītās atmiņu klades. Albums – lieliska iespēja saglabāt būtiskākās ziņas un skaistākās atmiņas par labākajām draudzenēm.

        Gadiem ejot, mainās arī cilvēku intereses un domas. Patīkami ir kavēties atmiņās un salīdzināt atmiņu kladē uzrakstīto ar patreizējām domām un izjūtām. Šī ir neliela pierakstu grāmatiņa, ko var lasīt atkal un atkal, jo nekad nevar apnikt draudzeņu veltītie novēlējumi un uzjautrinošās atbildes, ko viņas sniedz. Albums katrai kļūst diezgan personisks, jo ir iespējams pievienot tam savu vērtību, izdekorējot tā lapas ar zīmējumiem vai citiem dekoriskiem veidiem.

        Tā ir iespēja saglabāt skaistākās atmiņas un mīļotos cilvēkus atmiņu kladē “Draugu albums”.

     

     

    Radošā vizualizācija

    - autors: Ričards Vebsters

    - ISBN: 978-9934-11-067-2

    - svars: 238g
    - lpp: 160
    - grāmatas izmērs cm: 20x14.5cm

    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki

    - cena: 3.60+PVN

    - kategorija: Ezotērika

        Radošā vizualizācija ir kas vairāk par pozitīvu domāšanu. Pozitīva domāšana ir ārkārtīgi vērtīgs vingrinājums, un mums visiem būtu jācenšas domāt pēc iespējas vairāk pozitīvu domu. Taču radošā vizualizācija iet krietni tālāk. Tas ir process, kas ļauj konkrētu pozitīvu domu pārvērst realitātē. Pozitīvā domāšana ir viens no soļiem ceļā uz šo mērķi.

        Radošā vizualizācija ļauj koncentrēties uz vēlamo, nevis uz to, no kā gribat izvairīties. Ja jūs to darāt pareizi, prāts sāk darboties, lai jums piesaistītu to, ko jūs vēlaties. Šai grāmatā ir izklāstīts, kā tas darāms.

        Ričards Vebsters ir dzimis Jaunzēlandē 1946. gadā, vietā, kur viņš dzīvo vēl aizvien. R. Vebsters par psihisko pasauli sāka interesēties jau no deviņu gadu vecuma. Viņš katru gadu daudz ceļo, lasot lekcijas un vadot seminārus par mediju tēmām visā pasaulē. Ričards Vebsters ir daudzu grāmatu autors, kā arī raksta ikmēneša slejas žurnālos. Izdevniecība “Jumava” jau arī iepriekš ir izdevusi Ričarda Vebstera grāmatu “Tavas dzīves sargenģelis”

     

     

    Mārtiņa Sirmā virtuves padomu grāmata

    - autors: Mārtiņš Sirmais

    - ISBN: 978-9934-11-077-1

    - svars: 385g
    - lpp: 176
    - grāmatas izmērs cm: 20x13cm

    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki

    - cena: 8.50+PVN

    Apgāds “Jumava” izdos izcilā pavāra Mārtiņa Sirmā pavārgrāmatu, kas,iespējams, Tevī atklās jaunā kulināra prasmes.
    Grāmata, kurā Mārtiņš Sirmais sev raksturīgā manierē dalās virtuves pasaules noslēpumos, sniedz padomus, kā atšķirt vienu produktu no otra, kā sagatavot produktu gatavošanai, kā panākt, lai konkrētais produkts iegūtu neaizstājamu garšu. Atraktīvais pavārs apkopojis arī receptes, kas būtu jāzina ikkatram. Grāmata strukturēta nodaļās, apskatot gaļas, subproduktu, zivs un jūras, dārzeņu, augļu, graudu, pākšaugu, olu, piena produktus un ēdienus, kā arī kokteiļus un dzērienus.
    Grāmata ir arī vērtīgs uzziņu materiāls, jo to bagātina īsa gatavošanas tehniku terminu vārdnīca, noderīgas ziņas un “knifiņi”. Grāmatu ilustrē smalki un filigrāni izstrādāti Reiņa Virtmaņa zīmējumi.

     

     

    Meiteņu grāmata (no neglītā pīlēna līdz gulbim)

    - autors:

    - ISBN: 978-9934-11-057-3

    - svars: 817g
    - lpp: 344
    - grāmatas izmērs cm: 23.5x16.5

    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki

    - cena: 11.50+PVN

    - kategorija: Bērnu un jauniešu literatūra

    Grāmata, kas katrai meitenei palīdzēs izaugt par īstu sabiedrības dāmu.
    Katras meitenes labākais draugs, lai iepazītu Lielo dzīvi! Grāmatā ir aprakstīti svarīgākie sievietes dzīves notikumi – draugi, attiecības, mīlestība, nauda, uzvedība sabiedrībā. Tiek sniegts ieskats un padomi turpmākai sevis izzināšanai, par ko ir jābūt lietas kursā katrai meitenei.
    Grāmata, kas atklās daudz jauna un nebijuša meitenēm pusaudžu gados. Tas ir tavs ceļvedis un palīgs, lai saprastu, kāpēc attiecības ar vecākiem ir atšķirīgākas nekā agrāk, kā cīnīties ar bailēm un apvaldīt savas emocijas, kā izskatīties labi ikvienā dzīves situācijā un gūt pašapziņu, kā nopelnīt naudu un rīkoties ar to.
    Izcils padomdevējs katrai jaunai dāmai, kas sniegs atbildes uz neskaitāmiem jautājumiem, kuri rodas meiteņu prātos pusaudzes gados. Grāmatu aizraujošāku padara dažādi testi, kuri palīdzēs noteikt temperamenta tipu, apmierinātību ar vizuālo izskatu, savas profesionālās vērtības, talantus un citas interesējošas lietas.
    Kļūsti patstāvīga, esi pati un iemācies izmantot savas stiprās puses – lai izdodas pārvērtības!

    Izdots atkārtots metiens Imanta Ziedoņa dzejoļu krājumam "Gaismas parāds. Mīlas dzejas izlase". Cena - 3.00+PVN.



    Informācija par "Jāņa Rozes" apgāda izdotajām jaunajām grāmatām

    Alekss Ross "VISS CITS IR TROKSNIS".
    Divdesmitā gadsimta mūzikas vēsture

    “Jāņa Rozes apgāds” izdevis izcilā amerikāņu mūzikas kritiķa Aleksa Rosa grāmatu “Viss cits ir troksnis. Divdesmitā gadsimta mūzikas vēsture”. Darbs ir fascinējošs ceļvedis modernās mūzikas pasaulē, kas daudziem ir sveša un neizprotama. Ross soli pa solim iepazīstina ar izcilākajiem divdesmitā gadsimta skaņražiem un skaņdarbiem, kā arī spilgti iezīmē sabiedrības un politiskās dzīves fonu. Kopā ar autoru lasītājs nonāk pirmskara Vīnē, Hitlera laika Vācijā un Staļina Krievijā, sajūt brīvības dvesmu gadsimta otrās puses Ņujorkā un ir liecinieks masu kultūras dzimšanai, sociāliem eksperimentiem un revolūcijām. Ross aizrautīgi stāsta par mūzikas pasaules disidentiem un avangardistiem, par kompozīcijām-eksperimentiem, par akadēmisko un populāro mūziku, kā arī par to, kā pārmaiņas mūzikas dzīvē ietekmē mūsu klausīšanās paradumus un mūzikas uztveri. Grāmatā iekļauts

    Grāmata “Viss cits ir troksnis” (2007) ir guvusi lielu ievērību un saņēmusi virkni apbalvojumu: National Book Critics Circle Award for Criticism, Guardian First Book Award, the Royal Philharmonic Society Creative Communication Award; Ross bijis Pulicera un Semjuela Džonsona balvas finālists. Viņš ir Jaunanglijas konservatorijas un Manhetenas Mūzikas skolas goda doktors.

    “Apdāvinātais New Yorker mūzikas apskatnieks spēj sasaistīt dzīvi un mākslu, nevienu no tām nevienkāršojot. Moderno skaņu vēsture pāraug dziļi intīmā stāstā par mūslaiku dvēseli.”
                                                                                       The Independent



    No angļu valodas tulkojušas Selga Lase un Māra Poļakova
    Mākslinieks Aivars Plotka

    Papildu informācija:
    Gundega Vaska
    “Jāņa Rozes apgāds”
    Tālruņi: 67501568,
    E-pasts: gundega.vaska@jr.lv 


    Informācija par ZOLDNERA izdevniecībā izdotajām jaunajām grāmatām

    ZOLDNERA izdevniecība piedāvā divas jaunas grāmatas – pasaules bestsellerus no radošās psiholoģijas jomas, kas šoreiz orientētas uz visplašāko auditoriju, ne tikai biznesa cilvēkiem:

    Bobs Burgs & Džons Deivids Manns, 5 VEIKSMES LIKUMI:

    Kas nosaka mūsu panākumus darbā, biznesā, dzīvē

    Stīvens Presfīlds, CĪŅA PAR RADOŠUMU: Kā pārvarēt iekšējās barjeras un atbrīvot radošo potenciālu

    Grāmatu komplekta cena: Ls 13,44 (iesk. PVN).

    BEZMAKSAS PIEGĀDE ar kurjeru visā Latvijā.

    Pasūtījumi: Zanda Eimane, t. 2000 1919, E-pasts: zanda@biznesagramatas.lv

    Grāmatu anotācijas un plašāku informāciju, lūdzu, lasiet ŠEIT.

    Atgādinām, ka spēkā arī izdevniecības februāra īpašais piedāvājums bibliotēkām, piedāvājumu skatīt ŠEIT.

    Par grāmatas iegādes iespējām variet interesēties arī „Latvijas Grāmata” pie Santas Rečas, t. 67 223 294, E-pasts: santa.reca@lgramata.lv.

    Par grāmatas iegādes iespējām (ar piegādi) varat interesēties arī „Avots AG” pie Guntara Avota, t. 29 595 147, E-pasts: avots.ag@inbox.lv .

    Par grāmatas iegādes iespējām (ar piegādi) varat interesēties arī „Virja AK” pie Krišjāņa Gravas, t. 28 342 064, E-pasts: virja@e-apollo.lv .

    Zanda Eimane,

    Zoldnera izdevniecības pārdošanas vadītāja

    Tel. 2000 1919

    VĒL PIEEJMAS šādas izdevniecības izdotās grāmatas:

    Stīvens R. Kovejs, ĻOTI VEIKSMĪGU CILVĒKU 7 PARADUMI: Rokasgrāmata personības un organizāciju efektīvai izaugsmei

    Džeks Velčs, CEĻŠ UZ UZVARU: Kā gūt panākumus biznesa pasaulē

    Sets Godins, VEIKSMES STRATĒĢIJA: Kā neatlaidīgi tiekties uz savu mērķi

    Markuss Bakingems, 6 SOĻI CEĻĀ UZ IZCILIEM REZULTĀTIEM: Nosaki savas stiprās puses un liec tās lietā

    Sets Godins, PIEVIENOTĀ VĒRTĪBA: Idejas nākotnes mārketingam

    Pīters F. Drukers, EFEKTĪVS VADĪTĀJS: Rokasgrāmata 5 svarīgāko efektivitātes paradumu apgūšanai

    Hārvijs Makejs, IZDZĪVOT STARP HAIZIVĪM: Kā apsteigt savus konkurentus vadībā, pārdošanā, motivācijā un darījumu slēgšanā

    Čips Hīts & Dens Hīts IDEJAS, KAS PIELĪP: Kāpēc dažas idejas iesakņojas, bet citas iznīkst