Informācija no izdevniecības “Jumava” par jaunākajām grāmatām

    Ziņa publicēta 26.06.2012
    Izdevniecība "Jumava" sagatavojusi informāciju par jaunākajām iznākušajām grāmatām.

    Jūnijs. Litene 1941

    - autors: Jānis Zvaigzne
    - ISBN: 978-9934-11-113-6
    - svars: 325g
    - lpp: 196
    - grāmatas izmērs cm: 23.5x15.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 4.20+PVN
    - kategorija: Oriģinālliteratūra

    1941. gada jūnijā jeb Baigajā jūnijā Litenei bija lemts kļūt par tautas lielās traģēdijas skatuvi. Tieši te tika iznīcināta Latvijas virsniecība — Pirmā pasaules kara latviešu strēlnieku bataljonu un Latvijas atbrīvošanas cīņu dalībnieki, Lāčplēša kara un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri, Francijas kara akadēmijas absolventi, Latvijas militārie atašeji... Latvijas armija.

        Litenietis, latviešu literatūras un valodas skolotājs, sava novada vēsturnieks Jānis Zvaigzne virknē liecības, atmiņu stāstus un vēsturnieku pētījumus citu pēc cita un secīgi atklāj nežēlīgās 1941. gada jūnija dienas Litenē. Autors pierāda, ka vēsturi var pasniegt, to cilvēciskojot. Viņa grāmata ir aizraujoša un saistoša — tās galvenais varonis ir cilvēks, nevis varas mehānismi.
    Janeks uzmeklē Birznieku

    - autors: Ēriks Hānbergs
    - ISBN: 978-9934-11-130-3
    - svars: 459
    - lpp: 344
    - grāmatas izmērs cm: 20x14.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkste vāki
    - cena: 5.00+PVN
    - kategorija: Oriģinālliteratūra
    Divas radošas lauksaimniekošanas personības.
        Diametrāli pretējas tatusaimniecības un ideoloģijas sistēmās.
        Jānis Birznieks un Juris Janeks nav bijuši tiešā saskarsmē, taču abu darbība raksturo Latvijas lauku vispretrunīgāko gadsimtu.
        Autors ar dokumentiem un publicistiskiem izsvārstījumiem portretē cilvēkus un aino darbības izpausmes.=

    Biruta Baumane mākslas albūms

    - autors:
    - ISBN: 978-9934-11-129-7
    - svars: 1.792kg
    - lpp: 312
    - grāmatas izmērs cm: 27x27cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 19.00+PVN
    - kategorija: mākslas albūms
        Atzīmējot izcilās mākslinieces 90 gadu jubileju, apgāds “Jumava” sarūpējis dāvanu, izdodot vērienīgu mākslas darbu fotoreprodukciju albumu. Grāmatā vairāk nekā 300 lappusēs apkopoti pašas mākslinieces atlasīti un sakārtoti darbi no dažādiem dzīves posmiem. Grāmatas kolorīts, kas raksturo Latvijai tik pazīstamo otas meistari, – cirka tēma, akti, daba, portreti. Līdz šim izdoti vairāki albumi un izstāžu katalogi, taču šis ir pašas mākslinieces visrūpīgāk gatavotais.
        Biruta Baumane ir viena no nozīmīgākajām latviešu māksliniecēm, kura devusi lielu ieguldījumu mākslas attīstībā Latvijā, gleznojot visos žanros. Gleznotājas kompozīcijās virmo kolorīts un liela mīlestība pret Latvijas zemi, ainavu un cilvēkiem. Autores darbu skaits ir mērāms tūkstošos. Birutas Baumanes skolotāji ir bijuši izcilākie latviešu gleznotāji Voldemārs Tone, Vilhelms Purvītis un citi. Beigusi Glezniecības nodaļu Latvijas Valsts Mākslas akadēmijā, Biruta Baumane ir Mākslas savienības biedre un bijusi valdes locekle. Mākslinieces darbi eksponēti izstādēs gan Latvijā, gan visā pasaulē.

    Ir arī atkārtoti metieni grāmatām "Meistars un Margarita" (6+PVN) un "Papīra puķes" (3+PVN).


    Modes likteņi

    - autors: Aleksandrs Vasiljevs
    - ISBN: 978-9934-11-084-9
    - svars: 536
    - lpp: 296
    - grāmatas izmērs cm: 20x150
    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki
    - cena: 7.50+PVN
    - kategorija: Tulkotā literatūra
    “Modes likteņi” — tā saucas mūsu valstī visslavenākā modes vēsturnieka, mākslas un teātra pazinēja Aleksandrs Vasiļjeva jaunā grāmata.
        Mode nav vienkārši profesija un autora personiskais liktenis, tas ir iemesls pārdomām par mākslas likteņiem, par cilvēku likteņiem, par valstu likteņiem. Aiz katra raksta ir milzu interese pret dzīvi visās tās izpausmēs un mīlestība pret savu lietu un saviem varoņiem. Aleksandram Vasiļjevam, kurš jau sen ir kļuvis par pasaules pilsoni, nav vienaldzīgi, kā izskatās.
        Slavenais modes vēsturnieks A. Vasiļjevs paver lasītājiem spilgtu pasaules ainavu, kur savijās lietu un cilvēku likteņi. Tie ir aizraujošie raksti par modes vēsturi visā tās priekšmetiskajā daudzveidībā — no Senās Ēģiptes līdz mūsdienu Krievijai. Tie ir leģendāru modes dizaineru, mākslinieku, aktieru un citu izcilu cilvēku, kas ir saistīti ar modi, saviļņojošie likteņstāsti, stāsti par modes radītājiem to visplašākajā nozīmē — no Koko Šaneles un Elzas Skjaperelli līdz mēmā kino un baleta zvaigznēm un mūsdienu bohēmai.