"Jumavas' jaunumi

    Ziņa publicēta 16.07.2012
    Informācija no izdevniecības “Jumava” par pēdējās nedēļās izdotajām grāmatām.

    Jaunā dzīves zinātne
    - autors:Rūperts Šeldreiks
    - ISBN: 978-9934-11-116-7
    - svars: 354g
    - lpp: 296
    - grāmatas izmērs: 200x145
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 6.00+PVN
    - kategorija: Ezotērika
        “Visi dzīvnieki un augi veido un papildina savas sugas kolektīvo atmiņu, Arī kristāli un molekulas ievēro sev līdzīgajiem piemītošos ieradumus. Kosmiskā evolūcija apvieno ieražu un radošuma saspēli.” 

        Doktors Rūperts Šeldreiks piedāvā zinātnisko hipotēzi, kas krasi atšķras no tās, kāda ir dominējusi eksaktajās zinātnēs līdz šim. R. Šeldreiks piedāvā izskaidrojumu – ja žurkas vienā pasaules laboratorijā atklāj risinājumu labirintam, kādēļ citā pasaules vietā cita žurku grupa šo pašu labirintu spēj iziet daudz ātrāk. Autors šo procesu sauc par morfisko rezonansi, viņš apgalvo, ka arī tas, kādu formu pieņem kristāliskas vielas, ir drīzāk ieradums, nevis stingrs likums.

        “Zinātnieki-ķeceri ir Dieva žēlastība civilizācijai. Rūperta Šeldreika Prometeja gars tik ļoti satricina zinātnes rūsējošo mašīnu, ka tās stūrmaņi nevar to piedot. Diemžēl lielākajam vairumam zinātnieku Zeme joprojām ir plakana… Es ceru, ka šajā grāmatā ikviens, kas saprot, ka mūsdienas ir arī tikai “viduslaiki” attiecībā pret nākotni, pabaros savu prātu ar autora apbrīnojamo intelekta degvielu.” Ārsts reanimatologs Pēteris Kļava
     Grāmata piedāvā plašu skaidrojumu par autora atklājumiem un secinājumiem, kas ļauj autoram piedāvāt hipotēzi, kas principiāli atšķiras no ierastajām un faktiski lielu daļu līdzšinējo zināšanu par bioloģiju un citām dabas zinātnēm pasludina par nepareizām.

        “Nozīmīgs zinātnisks pētījums par bioloģiskās un fizikālās esamības dabu.”
    Žurnāls New Scientist

    Rūperts Šeldreiks ir studējis bioloģiju Kembridžā, vēlāk ieguvis stipendiju, lai studētu Hārvarda universitātē. Savos pētījumos kā bioķīmiķis viņš saskārās ar vairākiem fenomeniem, ko mūsdienu zinātne nespēj izskaidrot, tādēļ autors nonāca līdz pētījumiem par morfiskajiem laukiem, kas, viņaprāt, ir universāla datubāze gan fiziskām, gan mentālām formām.
    Arī Šeldreika grāmata “Septiņi eksperimenti, kas varētu mainīt pasauli” ir lasāma latviešu valodā. 
    Tava suņa horoskops
    - autors:
    - ISBN: 978-9934-11-104-4
    - svars: 690
    - lpp: 48
    - grāmatas izmērs: 190x120
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 1.30+PVN
    - kategorija: Mājai un ģimenei
    Draņķa karma
    - autors: Dāvids Zafīrs
    - ISBN: 978-9934-11-118-1
    - svars: 263g
    - lpp: 232
    - grāmatas izmērs: 200x145
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 4.60+PVN
    - kategorija: Tulkotā literatūra

    Tas ir sieviešu romāns, mazliet pašironisks, viegls un jautrs, tāds, kuru var izlasīt vienā elpas vilcienā.
    Dāvida Zafīra “Draņķa karma” ir aizraujošs un intriģējošs romāns. Brīnišķīgs veids, kā uz brīdi aizmirst par apkārtējo pasauli un ļauties humora pilnam valdzinājumam — izdzīvot vairākas neparastas dzīves vienlaikus.
    Televīzijas raidījuma vadītāja Kima Lange savā dzīvē uzkrājusi pārāk daudz negatīvās karmas — nerūpējoties par bērnu un egoistiski veltot visu uzmanību vienīgi karjeras izaugsmei, viņa pārdzimst par skudru. Visas līdzšinējās dzīves baudas —materiālās vērtības, ietekme un atpazīstamība — ir liegtas. Jaunā dzīve nebūt nav vilinoša, un Kima dara visu iespējamo, lai, uzkrājot pozitīvu karmu,  atkal spētu atgriezties savā ģimenē. Tomēr kopā ar viņu atgūt labo karmu mēģina vēl kāds — skudras veidolā atdzimušais slavenais itāļu mīlnieks — Džakomo Džirolamo Kazanova...
    “Nē, tā nebūs rokasgrāmata tiem, kas tic reinkarnācijas esamībai, vai lietošanas pamācība pareizai dzīvošanai. Drīzāk – labi lasāms romāns, kas spējis aizraut lasītājus daudzās valstīs un pārliecinoši ierindojies mīlētāko grāmatu sarakstos.”
    (Evija Veide apgāda “Jumava” galvenā redaktore) 
    Parastu lietu neparasts lietojums
    - autors:
    - ISBN: 978-9934-11-125-9
    - svars: 187g
    - lpp: 104
    - grāmatas izmērs: 190x140
    - cietie vai mīsktie vāki: spirāle
    - cena: 3.00+PVN
    - kategorija: Mājai un ģimenei
    Lielisks palīgs ikdienas darbu veikšanā un sadzīves organizēšanā.
    Kā visvieglāk ziemā atkausēt aizsalušu slēdzeni? Kā labāk izlīmēt tapetes un izvairīties no gaisa burbuļu izveidošanās zem tām? Kā visērtāk glabāt garšvielas? Kā pareizi uzņemt viesus? Grāmatā “Parastu lietu neparasts lietojums” atradīsiet vēl simtiem citu vērtīgu un maciņam draudzīgu padomu.
    Grāmata piedāvā asprātīgus un noderīgus padomus – kā izmantot parastas saimniecības preces, lai atjaunotu, aizvietotu vai salabotu jebko jūsu saimniecībā, kā visvieglāk veikt ikdienas mājas darbus, kā kopt augus un kārtot ziedus un kā rūpēties par mājdzīvniekiem. Izdevums sadalīts trīs lielās nodaļās, lai lasītājs varētu ērti atrast viņam nepieciešamo informāciju.
     “Parastu lietu neparasts lietojums”, vienkārši paskaidrojot, piedāvā dažādus asprātīgus risinājumus, kā ikdienas saimniecības darbus paveikt ar lielāku efektivitāti un piešķirtu savai dzīvesvietai unikalitāti. Tāpat arī grāmata pastāsta, kā nodrošināt savu dzīvevietu gadījumā, ja mājās ir mazi bērni, kā izvairīties no negadījumiem, piemēram, uz stikla durvīm uzlīmējot krāsainu papīru, lai bērns neieskrien durvīs. Grāmata arī iesaka pielīmēt ar līmlenti pie sienas vai grīdas elektrības vadus, lai bērns nepakluptu.
    Pa vecajiem Latvijas ceļiem
    - autors: Sigurds Rusmanis
    - ISBN: 9789934111341
    - svars: 614
    - lpp: 256
    - grāmatas izmērs: 155x235
    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki
    - cena: 7.50+PVN
    - kategorija: Kultūras projekti
    Pirmo reizi aizraujošs kultūrvēsturisks pētījums par senajiem Latvijas ceļiem!
     “Ne vienmēr uz Valmieru no Inčukalna vedusi asfaltēta šoseja. Tagad tās posmu no Stalbes līdz Rubenei var “noskriet”, neko būtisku nepamanot, kaut tās tuvumā un it sevišķi pie Vecā Valmieras ceļa ir daudzas ievērības cienīgas vietas,” šādi Sigurds Rusmanis  iesāk stāstu par vienu no gleznainajiem, vecajiem Latvijas ceļiem, kas ir aprakstīti grāmatā “Par vecajiem Latvijas ceļiem”.
     Autors aizved lasītāju savdabīgā ekskursijā pa galvenajiem Latvijas satiksmes ceļiem no vēstures līdz mūsdienām, apskatot nozīmīgākos pieturas punktus un pastāstot par galvenajiem vēsturiskajiem notikumiem, kas uz šiem ceļiem ir risinājušies. Tāpat arī minot galvenās vēsturiskās personas, kas dzīvojušas šo ceļu apkaimē. Stāstot par veco Bauskas ceļu, autors raksta: “Mazajā namiņā Bauskas ielā 101, atgriezies no izsūtījuma Sibīrijā, 50. gados dzīvojis gaišreģis Eižens Finks.”
    Grāmata papildināta ar bagātīgu ilustratīvo materiālu, attēlojot gan mūsdienās celtās laicīgās ēkas, gan laika zoba sagrauztos vēstures monumentus un ceļmalās skatāmos dabas skatus.
     “Kultūrvēsturnieks un novadpētnieks Sigurds Rusmanis (1943), Lielās folkloras balvas 2002. gada laureāts, ir nenogurdināms Latvijas apceļotājs, pētītājs un tās kultūrģeogrāfijas kopā licējs. Viņš sarakstījis vairākus simtus rakstu, kas publicēti presē, un vairāk nekā desmit viņa sarakstītās grāmatas liek atģist, cik nezinoši, cik nevērīgi esam pret savu zemi, pret savu kultūrslāni.” Rakstnieks Zigmunds Skujiņš

     Apgāds “Jumava” izdevis Sigurda Rusmaņa grāmatas “Zeme starp Rundāli un Tērveti”  un ceļvedi “Baltijas valstis”.
    Geišas pasakas
    - autors: Mila Indulēna
    - ISBN: 978-9934-11-131-0
    - svars: 138
    - lpp: 96
    - grāmatas izmērs: 200x130
    - cietie vai mīsktie vāki:
    - cena: 2.90+PVN
    - kategorija:
    Grāmata katrai sievietei, kura vēlas, lai viņu mīlētu!

    Šī grāmata ir turpinājums tūkstoš gadus senajai Austrumu literatūras tradīcijai, kurā gudrā vīriešu skolotāja intīmajā jomā bija sieviete. Lasot savam mīļotajam pirms miega “Geišas pasakas”, sieviete var kļūt par viņa skolotāju un smalku sarunu biedreni — patiesu geišu, kuru gribēsies klausīties vēl un vēl. Aiz pasaku ārējās vienkāršības slēpjas dziļa gudrība un mūžīgā mīlestības un attiecību tēma.
    Grāmatā apkopotas pasakas pieaugušajiem. Ar ironiju un nelielu erotikas pieskaņu tiek skatītas sievietes un vīrieša attiecības, dažādi ikdienišķi notikumi tiek parādīti ar neparastu tēlu palīdzību.
    Grāmatas autore – Mila Indulēna ir psihoterapeite un pirmās Geišu skolas Latvijā izveidotāja un vadītāja. Viņa ir arī profesionāla mūziķe, Ķīnā ieguvusi tējas ceremonijas meistara diplomu un pārvalda cigun. Regulār vada dažādus seminārus un ne vienai vien Latvijas sievietei ir palīdzējusi iegūt pašpārliecinātību par sevi, kļūt skaistākai, interesantākai un starojošākai.
    Brīnišķie mākoņi
    - autors: Fransuā Sagāna
    - ISBN: 978-9934-11-133-4
    - svars: 219
    - lpp: 136
    - grāmatas izmērs: 200x145
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 3.00+PVN
    - kategorija: Tulkotā literatūra

    Fransuāza Sagāna ir viena no populārākajām franču rakstniecēm ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā!

     Romāns “Brīnišķie mākoņi” līdzās citiem F. Sagānas darbiem ir viens no emocionālākajiem, izjustākajiem un skaistākajiem 20. gadsimta stāstiem par mīlestību, laulāto attiecībām un lielo egocentriskumu, kas valda starp viņiem. Tas ir romantisks stāsts par bagātu amerikāni Alānu un šarmantu parīzieti Žozē – par skastām un neticami kaislīgām jūtām, ko viņi jūt viens pret otru, bet kuras arī dzen izmisumā... Divas dažādas pasaules, katrai sava patiesība, taču pāri visam mīlestība...

    Ir Atkārtots metiens "Ulmaņlaiki". Cena - 4.50+PVN.