Džeds Rubenfelds. Nāves instinkts

    Ziņa publicēta 20.07.2012
    Bumbas sprādziens, kas 1920. gadā nogranda Volstrītā, viens no lielākajiem 20. gs. terorisma aktiem, kura īstenotāji un patiesie iemesli tā arī palika netklāti, no jauna tiek izspēlēts Džeda Rubenfelda romānā “Nāves instinkts”. Jau Rubenfelda pirmajā romānā “Slepkavības skaidrojums” iepazītie draugi — doktors Stretems Jangers un viņa draugs detektīvs Džeimss Litlmors no Ņujorkas policijas departamenta — satiekas Volstrītā liktenīgajā sprādziena dienā. Kopā ar viņiem ir skaista francūziete Kolete Ruso, ķīmiķe un rādija pētniece, ar kuru Jangers iepazinies Pirmā pasaules kara laikā.

    Neizskaidrojumu draudu un uzbrukumu virkne Koletei, viņas pagātnē noglabātais noslēpums un Volstrītas sprādziena mistisko pierādījumu ķēde ved visus trīs bīstamā un nezināmā ceļojumā — no Parīzes uz Prāgu, no doktora Zīgmunda Freida mājām Vīnē uz varas koridoriem Vašingtonā un visbeidzot mūsu visprimitīvāko instinktu slēptākajās dzelmēs. Kad Jangera un Litlmora atrastie šķietami nesavienojamie pierādījumi beidzot iegulst savās vietās nozieguma mozaīkā, viņi abi atklāj šokējošo patiesību, kas slēpjas aiz sprādziena.

    Amerikāņu rakstnieks Džeds Rubenfelds, Jēla universitātes profesors, viens no labākajiem ekspertiem ASV konstitucionālo likumu jomā, kā arī Zīgmunda Freida pētnieks, ir viens no viselegantākajiem mūsdienu kriminālromānu autoriem. “Nāves instinktā” Rubenfelds izrāda precīzos vēsturiskos faktos balstītu aizraujošu mistēriju, kurā atklājas zīmīgas paralēles ar mūsdienām.