Izdevniecību jaunumi aprīlī

    Ziņa publicēta 30.03.2012
    Šeit Jūs varat iepazīties ar jaunākajām grāmatām, kas Latvijas izdevniecībās iznākušas 2012. gada aprīlī.

    Informācija par izdevniecībā “Dienas Grāmata” izdotajām jaunajām grāmatām

    Izdevniecība “Dienas Grāmata” ir sagatavojusi piedāvājumu bibliotēkām.

    Pielikumā: grāmatu saraksts un vēstule! 

    Šīs grāmatas ir iespējams iegādāties ar 30% atlaidi līdz pat maija beigām.


    NORA IKSTENA / DZĪVESPRIECĪGAIS VAKARĒDIENS : aizraujoši stāsti – iedvesmojošas fotogrāfijas – gardu ēdienu noslēpumi

    UZMANĪBU – mērvienību nebūs!

    Šī ir ļoti neparasta pavārgrāmata – drīzāk garšīgas iedvesmas un veldzējoša garīga ceļojuma grāmata – un ne tikai virtuves virtuoziem, bet arī tiem, kuri, bailēs izdarīt kaut ko ne tā, plītij līdz šim labprātāk metuši līkumu.

    Šī būs vienreizēja iespēja saņemt pašu svarīgāko mācību pavārmākslā – beznosacījumu mīlestību un spēju just gatavošanas prieku.

    Noras stāsti par sastaptajiem virtuves dieviem un dievietēm ir kā ēdienu sastāvdaļu noklusēto proporciju slepenais kods – lasiet, uzburiet iztēlē aprakstīto maltīti, apsieniet priekšautu un ķerieties pie darba!

    Andris Kolbergs
    Mantojums un citi stāsti

    Rakstnieka Andra Kolberga īpašais sabiedrības vērotāja talants jo spilgti atklājas ne tikai viņa kriminālromānos un publicistikā, bet arī stāstos. Autora modrā acs uzķer jebkuru šķietami maznozīmīgu ikdienas epizodi, un – meklējot un analizējot iemeslus, kāpēc kāds noziegums pastrādāts, - lasītāja priekšā izvērpjas aizraujošs un argumentēts vēstījums, kas spriedzi notur nevis ar lētu šausmināšanu, bet gan rūpīgu cilvēka iedabas un mūsu vēstures kūleņu izpēti.

    “Mantojums un citi stāsti” ir sērijas A. K. KRIMINĀLROMĀNU BIBLIOTĒKA trīspadsmitā grāmata — nozīmīgāko un populārāko Andra Kolberga darbu izlase — lasītāja vaļaspriekam!

    Gundega Repše

    Rakstnieki ir

    Kāda ir ideju loma un intelektuāļu atbildība šodienas pasaulē, un vai tāda vispār vairs pastāv laikā, kad kopš komunisma krišanas jau pārdesmit gadu nodzīvots, izniekojot iespējas, demonstrējot politisku nemākulību un vāvuļojot savtīgas puspatiesības? Tādu jautājumu nemitējās uzdot mūsdienu vēstures skrupulozais analītiķis Tonijs Džads, un līdzīgu jautājumu šodien no jauna uzdod rakstniece Gundega Repše, uzdod to saviem līdzbiedriem rakstniekiem — par šo laiku, par pagājušajiem laikiem, par sadarbību ar varu, par esamības uztveri, par ticību un misiju, par atbildību un brīvību.

    Rakstniekam parasti draudzes nav. Un tam tā jābūt — rakstnieks taču negana kritušos, slimos un citus grēkāžus, viņš pats nemāk dzīvot un visbiežāk ielaižas apšaubāmos un riskantos darījumos ar Dievu, izmisīgi tiecoties izlauzties cauri esamības mīklainajām un nežēlīgajām likumībām, lai atrastu kādu gramu patiesības.

    Gundega Repše


    Informācija par izdevniecībā “Turība” izdotajām jaunajām grāmatām

    DABA ĀRSTĒ
    Veselība bez tabletēm un injekcijām

    Autori Dr. D. R. Gala, Dr. Dhirens Gala, Dr. Sandžejs Gala (Indija)

    No angļu valodas tulkojusi Irma Sabele

    Izdevējs „Biznesa augstskola Turība

    Vai tu guli mierīgi? Vai jūties mundrs un enerģisks visas dienas garumā? Vai tavas acis mirdz? Vai tev ir sirsnīgas attiecības ar ģimenes locekļiem? Vai par darbu domā ar entuziasmu? Vai tev ir laba apetīte? Vai tavs vēders iziet regulāri katru dienu? Vai ziemā spēj noturēties pretī vīrusiem? Vai zini veselības saglabāšanas pamatlikumus? Ja uz kaut dažiem no šiem jautājumiem nākas atbildēt ar „nē”, tad ir laiks padomāt par savu veselību un šī grāmata tev ļoti noderēs!

    Šķiet, ar­vien vai­rāk cil­vē­ku zau­dē ti­cī­bu tra­di­ci­onā­la­jām te­ra­pei­tis­ka­jām sis­tē­mām. Mūs­die­nās ar­vien lie­lāks ļau­žu skaits sāk iz­tu­rē­ties skep­tis­ki pret vi­sā­da vei­da me­di­ka­men­tiem un pie­vēr­šas ār­stē­ša­nai ar da­bis­ka­jiem lī­dzek­ļiem, uz­ska­tot tos par ide­ālu al­ter­na­tī­vu pa­ten­tē­tu zā­ļu un mik­stū­ru lie­to­ša­nai. Nav ne ma­zā­ko šau­bu, ja la­sī­tājs iz­stu­dēs, sa­pra­tīs un lie­tos grā­ma­tā ap­rak­stī­tās me­to­des, viņš spēs at­brī­vo­ties no sli­mī­bu ris­ka un ie­gūs ne­vai­no­ja­mu ve­se­lī­bu. Ap­gu­vis da­bis­kās ār­stē­ša­nās me­to­des, viņš ne ti­kai spēs pats se­vi ār­stēt un iz­vai­rī­ties no sli­mī­bām, bet pa­lī­dzēs arī sa­viem mī­ļa­jiem.

    ***

    Grāmatas pieejamas grāmatnīcās. Par grāmatu iegādi vairumā lūdzu sazināties ar Biznesa augstskolas Turība izdevniecību.

    izdevnieciba@turiba.lv; 67623521, 29157200

    Ar cieņu
    Daiga Rugāja
    Izdevniecības vadītāja




    SIA “Pauliņa” piedāvājums

     Sadarbībā ar mūzikas izdevniecību "Plate" piedāvājam R.Ūdra un N.Rutuļa "PASAKAS PAR SPOCIŅU - JOCIŅU ". Grāmatā un CD ir 6 mūsdienīgas pasaciņas, kurās pilnībā atklājas autora erudīcija un humora izjūta, sižetā iepinot ikdienā tikai saviesīgās sarunās parasti paliekošus vērojumus un jokus. Iespējams, ka Spociņš - Jociņš ir interesantākais palaidnis kopš Karlsona laikiem.
     Pasakas ierunājis NORMUNDS RUTULIS. Austras Cukuras ilustrācijas.
     Grāmatā iekļauti 10 krāsojami  zīmējumi un audiodisks ar pasakām. 

     Cena grāmatai un CD - 4.80 LVL ( cenā iekļauts PVN). 

     Ar 13.aprīli BEZMAKSAS piegādes daudzviet LATVIJĀ - 

    13.04 - PĀVILOSTĀ, JŪRKALNĒ, VENTSPILĪ, KULDĪGĀ , AIZPUTĒ un CARNIKAVĀ
    16.04 - SKRUNDĀ , SALDŪ, BROCĒNOS, DOBELĒ, JELGAVĀ un OLAINĒ
    17.04 - VALMIERĀ, CĒSĪS, ĀDAŽOS, MĀRUPĒ un RĪGĀ
    18.04 - SAULKRASTOS, LIMBAŽOS, SALACGRĪVĀ, GARKALNĒ, VANGAŽOS, SIGULDĀ
    19.04 - BABĪTĒ, JŪRMALĀ un TUKUMĀ, TALSOS un KANDAVĀ
    20.04 - BALOŽOS, IECAVĀ, ĶEKAVĀ, BAUSKĀ, PILSRUNDĀLĒ, ELEJĀ un AUCĒ
    24.04 - RĪGĀ, LIEPĀJĀ, NĪCĀ, BĀRTĀ, RUCAVĀ
    25.04 - JĒKABPILĪ, IKŠĶILĒ, SALASPILĪ, OGRĒ, ĶEGUMĀ, SKRĪVEROS, AIZKRAUKLĒ,  GROBIŅĀ, PRIEKULĒ, VAIŅODĒ
    26.04 - ALŪKSNĒ, GULBENĒ, MADONĀ, PĻAVIŅĀS

    7.MAIJĀ - JĒKABPILĪ, LĪVĀNOS, DAUGAVPILĪ
    8.MAIJĀ - RĒZEKNĒ
     
    INĀRA ŠTEINBERGA  Latvijā iemīļota kā lugu grāmatas "ES SPĒLĒŠU TEĀTRI!" autore.
     Aicinām Jūs iepazīt rakstnieces jaunu, ļoti interesantu daiļrades šķautni - FOTOPASAKU.  Pirmā no šīs sērijas sešām grāmatām  jau tiek nodota Jūsu vērtējumam.
     Mums visiem mīļa LATVIJAS vasara savā KRĀSU daudzveidībā...
     KURA ir visskaistākā? Atbildi uz to meklē INĀRAS  ŠTEINBERGAS  grāmata  "VASARAS KARALIENE".  Fotopasaka ar savu smalko  dabas izjūtu un romantisko tekstu uzrunās ikvienu lasītāju - no pirmsskolnieka, kurš krāsas tikai mācās, līdz sirmgalvim. Tieši tāpēc tā ir jauka  dāvana dažādos godos - dzimšanas un vārda dienās, izlaiduma svinībās utt.
     Šai krāsainajā pasaulē mēs katrs esam kāda no dabas krāsām, tāpēc rosinām izmantot grāmatas materiālu iestudējumiem - rīkojiet skaistas krāsu balles gan izlaidumos, gan svinībās ģimenes lokā!
     Liela apjoma pirkumiem (virs 50 eks.)  ievērojamas ATLAIDES!!!

      Grāmatai 75 lpp., 35 krāsaini attēli un pasakas teksts.
      Cena - 5.40 LVL ( ar PVN).
      Iespējams pirkums ar pārskaitījumu.

                   DĀVĀSIM PRIEKU SEV UN SAVIEM BĒRNIEM!


     Ar cieņu - Iveta Grīnberga,
    SIA "Pauliņa" direktore,
    Mob.: 29873427 (LMT)
    Tālr.: 67992317
    e-pasts: sia_paulina@inbox.lv


    Informācija par “Jāņa Rozes” apgāda izdotajām jaunajām grāmatām

    LATVIEŠU TAUTASDZIESMAS UN TICĒJUMI

    Pavasaris

    Tuvojoties Lieldienām, “Jāņa Rozes apgādā” klajā nācis tautasdziesmu un ticējumu krājums par pavasari. Šī ir pirmā grāmata gadskārtu ieražu dziesmu ciklā, kam sekos krājumi par vasaru, rudeni un ziemu. Pavasara krājumā ir apkopotas tautasdziesmas un ticējumi par Meteni jeb Vastlāvi, pavasara rotāšanu, Liedienām un Jurģa jeb Ūsiņdienu. Tautasdziesmu un ticējumu krājums paredzēts skolniekiem.

    “Ja grib, lai būtu sārti vaigi, tad vajag Lieldienu rītā priekš saules apēst vismaz trīspadsmit dzērveņu ogas (ja ēd vairāk, tad vaigi ir sārtāki).”

    Latviešu tautas ticējums

    Māksliniece Sana Romanovska

    Papildu informācija: Gundega Vaska, “Jāņa Rozes apgāds”

    E–pasts: gundega.vaska@jr.lv, tālr. 67501568, mob.tālr. 29114766

    Internets: www.jr.lv
     

    Informācija par apgāda “Mansards” izdotajām jaunajām grāmatām  

    Iznākušas grāmatas par Kurtu Kobeinu un Bobu Dilanu

    Apgādā „Mansards” laista klajā Kurta Kobeina biogrāfija „Smagāks par debesīm”, ko sarakstījis mūzikas žurnālists Čārlzs R. Kross. Tāpat izdoti mūziķa Boba Dilana memuāri „Hronikas. Pirmā grāmata”.

                Kurta Kobeina pašnāvība 1994. gada aprīlī bija izvēle, kas raksturoja viņa īso, niknuma un iedvesmas pilno dzīvi. Pieredzējušais mūzikas žurnālists Čārlzs R. Kross (Charles R. Cross) sakausē dziļās zināšanas par Sietlas mūzikas dzīvi ar dziļu līdzjūtību pret Kurtu Kobeinu neparastā stāstā par mākslinieka spožumu un sāpēm, ko tas nes sev līdzi. Šī biogrāfija balstīta vairāk nekā četrsimt intervijās, izpēte veikta četrus gadus, turklāt autoram bijusi ekskluzīva pieeja Kobeina nepublicētajām dienasgrāmatām, dziesmu tekstiem un ģimenes fotogrāfijām, kā arī plašam dokumentu klāstam. Šī grāmata sākas ar Kobeina bērnību, kas pavadīta dubultajā treilerā Eberdīnā (Vašingtonas štatā), un parāda viņa slavas plaukumu, panākumus un ietekmi uz savu paaudzi. Grāmatu no angļu valodas tulkojusi Ilze Jansone.

                Savukārt “Hronikas. Pirmā grāmata” ir amerikāņu dziedātāja Boba Dilana memuāri, kas pirmizdevumu piedzīvojuši 2004. gadā. Šobrīd Dilans strādā pie atmiņu otrā sējuma. Kā raksta “The Washington Post” žurnālists Ričards Haringtons: “Pārsteigums, pārsteigums: “Hronikas. Pirmā grāmata”, atmiņas, kas trīs gadu laikā sarakstītas uz parastas rakstāmmašīnas, ir darbs, ko sacerējis meistarīgs esejists, neatvairāms kultūras apskatnieks un, jā, dzejnieks, kurš uzdodas par trapeces akrobātu. Mēs zinājām, ka Dilans prot rakstīt; mēs vienīgi nezinājām, ka viņš prot rakstīt tik labi un ka profesionāls īgņa spēj pārlūkot pagātnes lappuses ar tādu siltumu, līdzjūtību un vērību.” Memuārus latviešu valodā tulkojis Vilis Kasims.

                Abas grāmatas iznākušas mūzikas leģendu biogrāfiju sērijā, kurā jau izdotas grāmatas par Ēriku Kleptonu, Džonu Lenonu un Sesāriju Evoru.
     

    Iznākusi Noras Ikstenas grāmata „Besa”

    Apgāds „Mansards” laidis klajā Noras Ikstenas garstāstu „Besa”, kas vēsta par sievietes jūtu pasauli un viņas attiecībām ar Dievu.

                Autore par grāmatu raksta: “2005. gada rudenī aizbraucu uz Visbijas rakstnieku māju ar “neiespējamu misiju”. Manā datorā bija ierakstīts trausls, vietumis sapluinīts, brīžiem līdzens, brīžiem klusuma pauzēm caurausts stāsts, no kura salā pamazām tapa Imanta Ziedoņa bērnības un dzīves grāmata “Nenoteiktā bija”. Tās rakstīšana man sagādāja neaprakstāmas sajūtas. Līdzīgi kā sajust kāda tuvu klātbūtni, kurš zina un spēj vairāk nekā tu pats. Tās dienas un naktis bija tik dārgas, ka vakaros itin kā turpinādamās uzrakstīju garstāstu “Besa”. Par vienkāršu sievieti, kuru piemeklē mīlestība un Dievs. Besa mēģina atminēt savas dzīves noslēpumu. Varbūt kādreiz kāds atminēs Besas noslēpumu?”
     

    Informācija par izdevniecībā “Avots” izdotajām jaunajām grāmatām
     
    Nosaukums: Zivju kūpināšana mājas apstākļos

    Anotācija:
    Grāmatā stāstīts, kā mājas apstākļos pareizi un daudzveidīgi sagatavot zivis kūpināšanai, kādas izejvielas un kādu kūpināšanas veidu izvēlēties. Sniegti padomi, kā ierīkot vienkāršas kūpinātavas, un pievienotas receptes, kā šos kūpinājumus pasniegt.

    Autors: Jānis Leja

    Izdevniecība Avots
    2012
    ISBN 978-9984-859-47-7
    63 lpp.

    Tēma: Mājai un saimniecībai

    Nosaukums:
    PIRAMĪDAS
    To vēsture, aizsargājošā un dziednieciskā iedarbība


    Anotācija:
    Grāmatā stāstīts par vienīgo līdz mūsdienām saglabājušos pasaules brīnumu – Ēģiptes piramīdām, kas ar savu diženumu nebeidz pārsteigt ceļotājus, zinātniekus un pētniekus. Atklāti interesanti fakti par piramīdu un cilvēku savstarpējo enerģētisko iedarbību, par to, kā mazās dziednieciskās piramīdas mūs aizsargā un palīdz saglabāt veselību.

    Autors:
    Sast. Kārlis Riekstiņš

    Izdevniecība Avots
    2012
    ISBN 978-9984-859-49-1
    152 lpp.

    Tēma: Populārzinātniskā literatūra
     


    Informācija par izdevniecībā “Jumava” izdotajām jaunajām grāmatām

    Vēstulnieks
    - autors: Mihails Šiškins
    - ISBN: 978-9934-11-078-8
    - svars: 460g
    - lpp: 296
    - grāmatas izmērs cm: 22.5x14.5 cm
    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki
    - cena: 8.00+PVN
    - kategorija: Tulkotā literatūra

    Latviski iznāks pašlaik populārākā Krievijas autora atzītākais darbs “Vēstulnieks”.

    Mihaila Šiškina romāns “Vēstulnieks”, kurš pērn saņēmis lielāko apbalvojumu Krievijas literatūrā un pašlaik tulkots 18 valodās, tai skaitā angļu, vācu, franču un spāņu, jau martā tiks izdots arī latviešu valodā.

    Mihaila Šiškina novele „Vēstulnieks” tika izdota 2010.gadā Maskavā. Šī ir rakstnieka ceturtā novele, kura savu debiju ir pieteikusi veiksmīgi. Līdz 2010.gada septembrim tika pārdoti 12 000 grāmatu eksemplāri. Mihaila izpratnē rakstīšana ir pagātnes un nākotnes apvienošana, ikdienas realitātes iemūžināšana, tās pārvēršanās siltumā un gaismā, nemirstība. Rakstnieks novelē „Vēstulnieks” atkārtoti atgriežas pie Šekspīra un krievu tautas pasakām kā mūžīgās gudrības resursiem. Šiškins ir pārliecināts, ka jaunā krievu novele savu lasītāju visā pasaulē atradīs tikai tad, ja krievu rakstnieki rakstīs nevis par Krieviju, bet par dzīvām būtnēm. Novele, kā ikviena cilvēka dzīve, vienlaikus ir gan traģēdija, gan pasaka, tādēļ tās varoņi dzīvo ikvienā laikā un visās vietās. Strukturāli novele ir sarakstīta vienkāršā, tīrā valodā. Stāsts sastāv no vēstulēm starp sievieti un vīrieti – abi jauni noveles tēli.

    Novele dokumentē saraksti starp dieviem mīlētājiem, vīrieti – Vladimiru, un sievieti - Aleksandru. Vladimirs dienē armijā un atrodas Ķīnā, kamēr viņa mīļotā atrodas vasaras mājiņā. Divi cilvēki, kas viens otram raksta par pilnīgi visu: par mīlestību, par izaugšanu, par viņu vecākiem, par bērnības bailēm un par nākotnes cerībām. Viņi viens otram stāsta par to, kā cieš, kad ir šķirti, un par to, cik ļoti viens otram pietrūkst. Patiesībā šie abi tēli atrodas pilnīgi dažādos laikos, pat gadsimtos. Neskatoties uz to, ka Vladimirs mirst jau pirmajā kaujā, vēstules turpina nākt. Tas, kas savieno šos abus cilvēkus ir nevis kopīgs laiks vai pagātne, bet gan kopīgās dzīves vērtības. 

    Novelē tiek atspoguļots, ka laikam nav nozīmes, ka tas ir sabrucis un tikai vēstules spēj to salikt kopā un atjaunot pasaules kārtību. Novele ir par dzīves mistērijām un nāves pieņemšanu. Kā Šiškins ir teicis: „Lai eksistētu nevajag dzīvot savā prātā, kas ir tik nesaprotams, bet gan citas personas prātā, un nevis vienkārši citas personas, bet personas, kurai rūp tava eksistence.”

    Mihails Šiškins ir dzimis 1961.gada 18.janvārī Maskavā. Kopš 1995.gada dzīvo Šveicē un ir viens no slavenākajiem rakstniekiem modernajā krievu literatūrā. Pirms kļuva par rakstnieku, Mihails strādāja par skolotāju un žurnālistu. Viņa rakstnieka debija aizsākās 1993.gadā, kad par iztulkoto stāstu franču un somu valodā ieguva balvu par labāko gada debiju.


    Meierovica sadalītā mīlestība
    - autors: Tālivaldis Margēvičs
    - ISBN: 978-9934-11-069-6
    - svars: 193g
    - lpp: 96
    - grāmatas izmērs cm: 20x14.5 cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 3.00+PVN
    - kategorija: Orģinālliteratūra
    Neaizmirstams dzīves stāsts par Zigfrīda Annas Meierovica un Kristīnes mīlestības virpuli, kas balstīts uz patiesiem faktiem

    Vēsturiska drāma trīs cēlienos. Īpaša ar to, ka nav pilnībā definējama kā luga, jo iekļauti arī teksti prozā, kuros autors apraksta vēsturisko ainu. Aprakstītās ainas un dialogi balstīti uz patiesiem faktiem. Aizraujoša ar to, ka autors nelielās epizodēs atklāj Meierovica un Kristīnes attiecības - iepazīšanos, iemīlēšanos, kopdzīvi un traģisko šķiršanos.

    Zigfrīds Anna Meierovics (1887. gada 5. februāris – 1925. gada 22. augusts) bija izcils Latvijas sabiedriskais un politiskais darbinieks, pirmais Latvijas ārlietu ministrs un otrais Latvijas Republikas Ministru prezidents. Kristīne Bakmane nodzīvoja tikai 28 gadus, bet paspēja sevi pieteikt gan kā enerģiska uzņēmēja, gan Latvijas pirmā ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica savaldzinātāja, gan arī Latvijas pirmās un vienīgās privātās lidmašīnas būves darbnīcas īpašniece. Zigfrīdam un Kristīnei nebija lemts ieraudzīt, kā īstenojas viņu iecere par pašu uzņēmumā ražotām lidmašīnām. Tas bija drosmīgs, bet riskants projekts, kas patiesībā nevarēja tapt bez politiska atbalsta.


    Tavs intuīcijas spēks
    - autors: Šerija Dillarda
    - ISBN: 978-9934-11-088-7
    - svars: 260g
    - lpp: 208
    - grāmatas izmērs cm: 20x14.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 3.80+PVN
    - kategorija: Ezotērika
    Uzzini, kā attīstīt un izmantot savu dabisko intuīciju!     Tas ir tik vilinoši - uzzināt, kas slēpjas aiz mūsu ikdienišķās pieredzes, domām, emocijām un sajūtām. Tieši intuīcija ir ceļvedis plašajā beznosacījumu mīlestības un prāta pasaulē.

    Šerija Dillarda, profesionāla terapeite un medijs, ir atklājusi, ka intuīcija un garīgā izaugsme ir dabiski saistītas. Šī grāmata piedāvā personisku pieeju garīgajai attīstībai, aplūkojot četrus dažādus intuīcijas veidus un atklājot, kā attīstīt katra veida īpašās spējas. Šī grāmata ir paredzēta gan iesācējiem, gan pieredzējušiem medijiem un piedāvā vienkāršu, pakāpenisku attīstības plānu.

    Grāmatas autore piedāvā iespēju noteikt savu intuitīvo veidu – fiziskais, mentālais, emocionālais vai garīgais. Kad tas ir noskaidrots, pārlasot nākamās lappuses, uzzināsi vairāk par katra intuitīvā veida dabu, personību, stiprajām pusēm un iespējamām grūtībām. Varēsi attīstīt savas psihiskās spējas ar meditāciju un vingrinājumu palīdzību, kas paredzēti tavam īpašajam intuīcijas veidam.


    Vienkārši dzīves avoti
    - autors: Jorgs Cinks
    - ISBN: 978-9934-11-085-6
    - svars: 159g
    - lpp: 112
    - grāmatas izmērs cm: 20x13
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 3.30+PVN
    - kategorija: Ezotērika
    Paraugies apkārt! Uzņem sevī visu labo, ko redzi un dzirdi. Tu kļūsi modrāks. Tu kļūsi laimīgāks.
    Grāmatas “Vienkārši dzīves avoti” autors Jorgs Cinks lasītājiem piedāvā meditācijas grāmatu, kas atklāj veidus, kā veidot saikni ar pasaules dabu.
    Jorgs Cinks lasītājus tver sev līdzi ceļojomā caur grāmatu lapām, lai iepazīstinātu ar cilvēku izcelšanās elementiem, par kuriem tiek aizmirsts grūtajos ikdienas brīžos. Autors parāda, cik cilvēks tomēr ir saistīts ar visu, kas dzīvo un eksistē.
    Bībelē cilvēks tiek aprakstīts kā “no zemes nācis”. Tiešām – zeme ir mūsu dzīves vieta. Tā dod mums stabilitāti un cieņu. Cilvēks pārtiek no dažādiem elementiem - augsnes mikluma un siltuma, no plūstoša ūdens, no vēja, kas appūš laukus, no uguns mūsu pavardā un no gaismas, kas aust no rītiem. Grāmatā atklāti vienkāršas dzīves avoti saiknē ar dabu.
    Autors Jorgs Cinks dzimis 1922. gadā un ir viens no slavenākajiem evaņģēliskajiem teologiem. Lasītāji ar prieku atzīst, ka šī ir viena no retajām meditācijas grāmatām, kuru lasa ar lielu aizrautību un ieinteresētību. Tā atklāj daudz noderīgu padomu.
    Sadraudzējoties ar apziņu, ka dzīvo uz Zemes, arī tās mīklās un tumsībā, nokļūsi uz ceļa, kurš mūsdienu cilvēcei jāapgūst un pa kuru tai jāiet, ja tā vēlas saglabāt savu dzīvību.
    “Es dzīvoju cilvēkiem pieejamās trīs dimensijās. Tomēr šodien mēs runājam par piecām vai desmit, vai pat vairāk dimensijām, mēs tās aprēķinām, mēs pieļaujam to esamību, mēs tās nojaušam. Esmu pārliecināts, ka tai pieredzei, kuru esam spējīgi iegūt pasuales plašumos, tās dziļumā un augstumā, stājas pretī bezgalīgā pieredze, kuru mums būtu jāiegūst, lai aptvertu visniecīgāko tās daļiņu.”

    Jorgs Cinks
    Surikātu paslēpes
    - autors:
    - ISBN: 978-9934-11-081-8
    - svars: 268g
    - lpp: 48
    - grāmatas izmērs cm: 28.5x21cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīksti vāki
    - cena: 4.00+PVN
    - kategorija: Bērnu un jauniešu literatūra
     Apceļojiet pasaules ievērojamākās vietas un spēlējiet paslēpes kopā ar jautro surikatu ģimenīti!
    Apgāds “Jumava” izdod piedzīvojumiem bagātu grāmatu “Surikatu paslēpes”, kas Anglijā jau ir iekļuvusi bestsella statusā. Stāsts ir par fantastisko surikatu ģimenīti, kurai patīk apceļot dažādas valstis un izbaudīt to kultūru visā krāšņumā. Vai viņi dodas ceļojumā uz Parīzi, Ēģiptes piramīdām vai Ķīnas mūri, vienmēr ikvienā attēlā parādīsies desmit neganteļi surikati.
    Grāmata ir ilustrēta ar krāsainiem attēliem, kas stāsta lasīšanu padara tīkamāku. Grāmatas sākumā lasītājs tiek iepazīstināts ar surikatu ģimenīti – to interesēm un hobijiem. Mazie piedzīvojumu meklētāji apceļo septiņpadsmit pasaules krāšņākās vietas, kas aprakstītas īsos stāstiņos un ilustrētas ar attēliem katrā atvērumā.
    Mazais lasītajs ne vien iepazīs dažādas pasaules valstis, tās tradīcijas un tikai tai visraksturīgāko, bet viņam tiek dots uzdevums – katrā grāmatas atvērumā jāsameklē visi desmit surikatiņi. Grāmata palīdzēs attīstīt koncenrtēšanās spējas, palielinās uzmanību, kā arī zinātkāri. Atbildes atrodamas grāmatas beigās. Lasi un dodies azartiskā ceļojumā kopā ar jautro surikatu ģimenīti!


    Mani draugi-atmiņu klade meitenēm

    - autors:
    - ISBN: 978-9984-38-862-5
    - svars: 164g
    - lpp: 72
    - grāmatas izmērs cm: 20x15cm
    - cietie vai mīsktie vāki: spirāle
    - cena: 1.90+PVN
    - kategorija: Mājai un ģimenei
    “Mani draugi” ir atmiņu albums meitenēm, kas darbojas pēc tāda paša principa kā tradicionālā atmiņu klade. Tikai šeit blakus klasiskajiem jautājumiem par vārdu, vecumu, dzimšanas dienu, hobiju un mīļāko krāsu ir atvēlēta vieta zīmējumam vai īpašam novēlējumam, kā arī pirkstu nospiedumam. Ja cilvēka izskats mainās, tad pirkstu nospiedumi paliek nemainīgi visu mūžu. Papildus tam albuma beigās ir atvēlēta vieta, kur pierakstīt draugu dzimšanas dienas, tālruņa numurus un adreses. Kā arī visu var papildināt pati “Mani draugi” īpašniece ar saviem zīmējumiem vai fotogrāfijām un pat pašsacerētiem vai vienkārši mīļiem pantiņiem. Tā ir lieliska iespēja saglabāt būtiskāko informāciju un skaistākās atmiņas par labākajiem draugiem vai īpašiem cilvēkiem. Kā arī šī būtu lieliska dāvana, ko mammas varētu dāvināt savām meitām, svētkos vai vienkārši ikdienā, lai iepriecinātu viņas. Tādā veidā dodot iespēju skaistākās atmiņas un mīļākos cilvēkus saglabāt albumā “Mani draugi”. 
    Izšūšana Krustdūrienā
    - autors:
    - ISBN: 978-9934-11-076-4
    - svars: 149g
    - lpp: 80
    - grāmatas izmērs cm: 19x14cm
    - cietie vai mīsktie vāki: spirāle
    - cena: 3.00+PVN
    - kategorija: Mājai un ģimenei
     Relaksējošs un patīkams veids, kā radīt acīm tīkamus šedevrus
        Izšūšana krustdūrienā ir aizrautīga brīvā laika pavadīšana, kas ļauj aizmirst ikdienas steigu, rast mierinājumu un dzīvot saskaņā ar sevi un pasauli. Šī mazā, ierosmju pārpilnā grāmatiņa “Izšūšana krustdūrienā” ir īsta skiču burtnīca, kuru ir viegli un ērti ņemt sev līdzi, lai radītu savus rokdarbus.
     Autore piedāvā veidu, kā patiesi relaksēties un atklāt savu radošo pusi. Grāmatā iekļautie skiču paraugi var kļūt par ikviena mājokļa dekoru – sienas gleznu, dekoratīvu spilvenu vai pat interesantu recepšu grāmatas vāka noformējumu. Izšujot krustdūrienā, ir jānodrošinās ar lielu pacietību un smalku darbu, tādēļ grāmatas beigās ir aprakstīti tehniskie ieteikumi, audumu veidi, darba veikšanai izmantojamie diegi un viss pārējais, kas jāzina par izšuvumiem krustdūrienā.
        Katrs šīs grāmatas atvērums piedāvā kārdinošas, skaistas un krāsainas ainas, apetīti rosinošus un izsmalcinātus izšuvumu motīvus. Tā ir īsta bauda! Radītie mākslas darbi var pārtapt arī par skaistu apsveikuma kartīti vai vienkārši jauku darbiņu, kas priecētu ikviena acis parastā dienā.

    Saules karaliene
    - autors: Konstance Peterī   
    - ISBN: 978-9934-11-093-1
    - svars: 200g
    - lpp: 200
    - grāmatas izmērs cm: 20x13cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 4.30+PVN
    - kategorija: Bērnu un jauniešu literatūra
    Saules karaliene- varone, kurā varētu iemiesoties ikkatra pusaudze. Ap viņu vijas mīlestība, draudzība un nodevība, intrigas un kaislības, vilšanās un patiesas laimes sajūtas....Anita ir bravūrīga, egoistiska un bezbailīga, taču aiz ārējās lepnības un augstprātības slēpjas dziļas sāpes un skumjas par ģimenes iziršanu un cīņa par savu "es", kuru citi nemitīgi cenšas apspiest, diktējot savus noteikumus. Vai Anita spēs pārvarēt grūtības un mainīt savu dzīvi?
    Koki un krūmi Latvijas dārzam

    - autors: Aija Kaškure
    - ISBN: 978-9934-11-086-3
    - svars: 329g
    - lpp: 128
    - grāmatas izmērs cm: 21.5+17cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 5.00+PVN
    - kategorija: dārza sērija
    Latvijā tapusi grāmata, kas atklās vienkāršus kokaugu un krūmāju audzēšanas knifiņus!
        Dārzs - tā ir vieta, kur mūsdienu cilvēks spēj atpūsties no ikdienas steigas un rutīnas. Vieta, kur apkopot domas un patīkami relaksēties, nedomāt par neko un vienkārši izbaudīt mirkli. Aija Kaškure lasītājiem piedāvā praktisku padomu grāmatu “Koki un krūmi Latvijas dārzam”, lai ikviens dārzkopis varētu pareizi parūpēties par stādījumiem, kā arī pēc iespējas atbilstošāk iekārtot savu dārzu.
        Grāmatā apkopota praktiska informācija par kokaugu kopšanu, pareizu audzēšanu un saderību ar citiem augiem. Grāmatā ievietotas tabulas, kuras ļauj informācijai būt pārskatāmākai un labāk uztveramai. Katra nodaļa papildināta ar krāsainiem fotoattēliem no autores arhīva, kuros ir redzami kokaugi Latvijā visos gadalaikos.
        Lai dārzam piešķirtu burvību un padarītu daudz skaistāku zālienu, atliek vien izvēlēties atbilstošu koku, kas priecē acis ar savu faktūru dažādību, lapu un mizas krāsainību. Izvēli vieglāku padarīs Aijas Kaškures sarakstītā padomu grāmata “Koki un krūmi Latvijas dārzam”.
        “Grāmata ir lielisks palīgs cilvēkam saprast koku dažādību, izzināt augšanas īpatnības - to pielāgotību gaismas, temperatūras, augsnes prasībām. Autores uzkrātā zināšanu bagāža lieliski raksturo koku augšanas apstākļu tipus, palīdz lasītājam izvēlēties atbilstošus stādījumus katra gaumei un sniedz plaša spektra padomu dārza un parka izveidē, koku vainaga formu dažādību izvēlē. Ja gribat atrast visas krāsas un padarīta darba sajūtā stāvēt zem varavīksnes tilta, tad izlasiet šo grāmatu. Aprakstīto koku sugu un šķirņu dažādība apliecinās, ka dabā pastāv visideālākā krāsu harmonija - koku saknes, mizas raksti, rasas lāses mirdzēšana uz lapu un skuju virsmas. ”
        Stādu audzētāju biedrības pārstāve Laima Zvejniece
        “Ir patiess prieks, ka Aijas Kaškures gadu desmitos krātās zināšanas dendroloģijā un praktiskajā dārzu ierīkošanā gūtās atziņas ir rezultējušās grāmatā “Koki un krūmi Latvijas dārzam”. Īpaši gribētu uzsvērt vārdus “Latvijas dārzam”, kas šo izdevumu padara par galvas tiesu augstāk vērtējamu nekā citiem platuma grādiem adresētus citzemju autoru tulkotos darbus. Iesaku šo grāmatu lietot kā labu palīgu un padomdevēju gan dārzkopības skolu mācību spēkiem un audzēkņiem, gan ainavu arhitektiem un dārzu ierīkotājiem, gan ikvienam, kurš savu dārzu vēlas ierīkot tā, lai augi tajā iespējami maz “strīdētos” ar Latvijas klimata apstākļiem, ar sev atvēlēto vietu dārzā un arī paši savā starpā!”  Latvijas dendrologu biedrības prezidents Nacionālā botāniskā dārza (Salaspils) direktors Andrejs Svilāns
    Atmiņas par karu
    - autors: Nikolajs Ņikuļins
    - ISBN: 978-9934-11-079-5
    - svars: 290g
    - lpp: 224
    - grāmatas izmērs cm: 20x14.5
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 4.50+PVN
    - kategorija: tulkotā literatūra
    Latvijā tapusi grāmata, kas atklās vienkāršus kokaugu un krūmāju audzēšanas knifiņus!
        Dārzs - tā ir vieta, kur mūsdienu cilvēks spēj atpūsties no ikdienas steigas un rutīnas. Vieta, kur apkopot domas un patīkami relaksēties, nedomāt par neko un vienkārši izbaudīt mirkli. Aija Kaškure lasītājiem piedāvā praktisku padomu grāmatu “Koki un krūmi Latvijas dārzam”, lai ikviens dārzkopis varētu pareizi parūpēties par stādījumiem, kā arī pēc iespējas atbilstošāk iekārtot savu dārzu.

        Grāmatā apkopota praktiska informācija par kokaugu kopšanu, pareizu audzēšanu un saderību ar citiem augiem. Grāmatā ievietotas tabulas, kuras ļauj informācijai būt pārskatāmākai un labāk uztveramai. Katra nodaļa papildināta ar krāsainiem fotoattēliem no autores arhīva, kuros ir redzami kokaugi Latvijā visos gadalaikos.

        Lai dārzam piešķirtu burvību un padarītu daudz skaistāku zālienu, atliek vien izvēlēties atbilstošu koku, kas priecē acis ar savu faktūru dažādību, lapu un mizas krāsainību. Izvēli vieglāku padarīs Aijas Kaškures sarakstītā padomu grāmata “Koki un krūmi Latvijas dārzam”.

        “Grāmata ir lielisks palīgs cilvēkam saprast koku dažādību, izzināt augšanas īpatnības - to pielāgotību gaismas, temperatūras, augsnes prasībām. Autores uzkrātā zināšanu bagāža lieliski raksturo koku augšanas apstākļu tipus, palīdz lasītājam izvēlēties atbilstošus stādījumus katra gaumei un sniedz plaša spektra padomu dārza un parka izveidē, koku vainaga formu dažādību izvēlē. Ja gribat atrast visas krāsas un padarīta darba sajūtā stāvēt zem varavīksnes tilta, tad izlasiet šo grāmatu. Aprakstīto koku sugu un šķirņu dažādība apliecinās, ka dabā pastāv visideālākā krāsu harmonija - koku saknes, mizas raksti, rasas lāses mirdzēšana uz lapu un skuju virsmas. ”

        Stādu audzētāju biedrības pārstāve Laima Zvejniece

        “Ir patiess prieks, ka Aijas Kaškures gadu desmitos krātās zināšanas dendroloģijā un praktiskajā dārzu ierīkošanā gūtās atziņas ir rezultējušās grāmatā “Koki un krūmi Latvijas dārzam”. Īpaši gribētu uzsvērt vārdus “Latvijas dārzam”, kas šo izdevumu padara par galvas tiesu augstāk vērtējamu nekā citiem platuma grādiem adresētus citzemju autoru tulkotos darbus. Iesaku šo grāmatu lietot kā labu palīgu un padomdevēju gan dārzkopības skolu mācību spēkiem un audzēkņiem, gan ainavu arhitektiem un dārzu ierīkotājiem, gan ikvienam, kurš savu dārzu vēlas ierīkot tā, lai augi tajā iespējami maz “strīdētos” ar Latvijas klimata apstākļiem, ar sev atvēlēto vietu dārzā un arī paši savā starpā!”  Latvijas dendrologu biedrības prezidents Nacionālā botāniskā dārza (Salaspils) direktors Andrejs Svilāns
    Atmiņas par karu
    - autors: Nikolajs Ņikuļins
    - ISBN: 978-9934-11-079-5
    - svars: 290g
    - lpp: 224
    - grāmatas izmērs cm: 20x14.5
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 4.50+PVN
    - kategorija: tulkotā literatūra

    Informācija par gramata24.lv pieejamajām jaunajām grāmatām

    Papildiniet savus grāmatu krājumus, jo mēs piedāvājam jums iegādāties brīnišķīgas grāmatas par ļoti labām cenām.

    Visu aprīli īpašus piedāvājumus ir sarūpējusi izdevniecība “Jumava“, piedāvājot iegādāties vairāk nekā 80 grāmatas no Ls 0,76 http://gramata24.lv/gramatas/jumavas-ipasais-piedavajums-aprila-menesi/jumavas-gramatas/

    Savukārt
    apgāds “Atēna” piedāvā vēl tikko pirktāko grāmatu sarakstos esošas grāmatas – Annas Gavaldas, Hulio Kortāsara, Virdžīnijas Vulfas un daudzas citas tikai par Ls 1,99, 2,99, 3,99. http://gramata24.lv/gramatas/apgada-atena-ipasais-piedavajums/apgada-atena-gramatas/

    Ar cieņu
    Kristīne Roziņa
    SIA Gurnex
    Tel. 67710771


    Informācija par apgāda “Kamene” izdotajām jaunajām grāmatām

    Apgāds izdevis grāmatu “Nulles deklarācija” latviešu un krievu valodā.

    Grāmatas  NULLES DEKLARĀCIJA var pasūtīt Apgādam KAMENE, nosūtot pieprasījumu ar rekvizītiem un skaitu uz e-pastu
    dzbirznieks@inbox.lv 
    Grāmatas cena 3,60 Ls + PVN .


    Didzis Birznieks