Eiropas e-prasmju nedēļas aktivitātes

    Ziņa publicēta 11.03.2013
    Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) no 18. līdz 24. martam rīko 4. Eiropas e-prasmju nedēļu, kas aptvers Eiropas Savienības valstis, kā arī plašāku Eiropu. 

    E-prasmju nedēļas mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē. E-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta European Get Online Week 2013 ietvaros.

    E-prasmju nedēļas 2013 galvenās tēmas:

    • E-prasmju portfelis: e-prasmes nodarbinātībai, mazo un mikro uzņēmumu apmācība IKT izmantošanā, jauniešu IKT zināšanu pilnveide un iesaiste darba tirgū, IKT karjeras dienas;
    • Digitālais piedzīvojums: dažādas aktivitātes senioriem, jauni e-pakalpojumi u.c.;
    • Mana digitālā vide: drošība un datu aizsardzība internetā, sociālie tīkli un digitālie mediji, eID kartes, Virtuālais eParaksts u.c.

    Eiropas e-prasmju nedēļā Latvijā notiek jau ceturto gadu. Līdz šim Latvija ir bijusi visaktīvākā E-prasmju nedēļas dalībniece. 2012. gada E-prasmju nedēļā piedalījās vairāk nekā 36 tūkstoši dalībnieku, tika iesaistīti vairāk nekā 200 partneri – ministrijas, nozaru uzņēmumi, pašvaldības, skolas, bibliotēkas, norisinājās 890 dažādi pasākumi visos Latvijas novados, kā arī bija iespēja sekot pasākumiem interneta tiešraidēs.

    Arī šogad nedēļas pasākumu organizēšanā iesaistījušies vairāk kā 100 IKT nozares, valsts pārvaldes sektora un nevalstisko organizāciju, pasākumi plānoti visā Latvijā, tajā skaitā, arī Madonas reģiona bibliotēkās. (informācija no http://eprasmes.lv/)

    Madonas reģiona bibliotēku Eiropas e-prasmju nedēļas aktivitāšu saraksts pieejams ŠEIT.